بین الملل

دشمنی با ایران نتیجه‌ای جز افول آمریکا نداشته است

یک کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه آمریکا در رسیدن به شرایط امروز برای مواجهه و دشمنی با ایران، تجربه‌های گران قیمت و پرهزینه‌ای را داده است، اظهار کرد: یکی از نتایج این روند، افول قدرت آمریکا در سطح منطقه به علت شکست‌های پی در پی بوده است.

دکتر قاسم علیدوستی ضدیت و مقابله آمریکا با ایران را دارای سابقه طولانی عنوان کرد و گفت: این اقدامات از زمان پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشته است اما امروز شاهد یک رشد در زمینه شیوه مقابله و جنگ علیه ایران هستیم.

وی یادآور شد: بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تجزیه طلبی بودیم و در بخش‌های مختلف مرزی نزدیک به دو سال درگیر تقابل با گروهک‌های تجزیه طلب بودیم. در دو سال ابتدای انقلاب اسلامی، در همین کردستان شرایط به حدی رسید که دولت موقت حاظر شد اعضای کمیته را از سنندج بیرون کند یا نیروهای نظامی را در داخل پادگان‌ها محصور کند.

وی با بیان اینکه آن زمان شرایط بسیار بدتری داشتیم به خصوص آنکه نیروهای نظامی به شکل رسمی و کامل شکل نگرفته بود، اظهار کرد: در آن شرایط عنصری که کمک کرد فضا را کنترل کنیم نیروهای داوطلب پیشمرگ در کردستان بودند. البته آمریکایی‌ها خودشان را آشکار نکردند زیرا اگر این کار را انجام می‌دادند باعث انسجام و وحدت بیشتری بین مردم می‌شد.

این استاد دانشگاه از جنگ نیمه سخت آمریکا علیه ایران در طول دوران انقلاب گفت و بیان کرد: این جنگ نیمه سخت شامل تحریم‌های اقتصادی بود که باعث نشد مردم جذب آنها شوند، زیرا نتیجه تحریم مستقیما روی مردم تاثیر می‌گذاشت. بعد از جنگ تحمیلی شاهد جنگ نرم آمریکا علیه ایران بودیم که نتیجه آن سه فتنه در سال‌های ۷۸، ۸۸ و ۹۸ می‌باشد. در طول این حیات جمهوری اسلامی ایران شاهد ترکیبی از جنگ‌های سخت و نیمه سخت با جنگ نرم بودیم.

وی با بیان اینکه آمریکا برای رسیدن به شرایط امروز برای ضدیت با ایران، تجربه‌های بسیار گران قیمت و پرهزینه‌ای را پشت سر گذاشته، اظهار کرد: یکی از نتایج این روند، افول قدرت آمریکا در سطح منطقه به علت شکست‌های پی در پی بود. برآیند این شرایط، ظهور محور مقاومت بوده است که نه تنها باعث تضعیف جمهوری اسلامی ایران نشد، بلکه افزایش نفوذ ایران در منطقه را هم به همراه داشت که سوریه یکی از میوه‌های آن محسوب می‌شد.

این کارشناس مسائل آمریکا شرایط امروز را یک سناریو دانست که از چند سال پیش آغاز شده است، گفت: متاسفانه به دلیل رهاشدگی مدیریت فرهنگی در کشور، این سناریو یا تشخیص داده نشد یا اقدام مناسبی در جهت خنثی سازی و مقابله صورت نگرفت. این مسئله باعث شد امروز هزینه‌های زیادی پرداخت کنیم.

وی مسأله جنگ شناختی را جنگ روایت‌ها عنوان کرد و گفت: هر کشوری که امروز بتواند روایت درست، دقیق و مناسب در فضای فرهنگی جامعه خود نقل کند پیروز است. آمریکایی‌ها با روایت چهره خشن روسیه، این کشور را دچار مشکل کردند در حالی که ریشه بحران اوکراین از آمریکا است اما روسیه در ویترین خشونت قرار گرفت و این به دلیل باخت روسیه در حوزه جنگ شناختی بود.

https://shoma-weekly.ir/1k9dfV