سیاسی

دستاوردهای دیپلماسی حزب مؤتلفه اسلامی برای منافع ملی

هیئتی از حزب موتلفه اسلامی به دعوت حزب حاکم چین برای تبادل نظر و گسترش روابط سفر 10 روزه‌ای به این کشور داشت. در این میان سعی این هیئت بر این بوده که ضمن آشنایی با دستاوردهای چینی‌ها در زمینه‌های مختلف، اهداف جمهوری اسلامی در زمینه گسترش روابط با کشورهای مختلف جهان، دستیابی به رشد علمی و صنعتی و نیز گسترش فرهنگ تحزب را برای طرف چینی تبیین نمایند.

موتلفه اسلامی درصدد تشکیل اتحادیه احزاب جهان اسلام

رئیس مرکز امور بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی در چین تاکید کرد که سیاست اعلامی رهبر معظم انقلاب با عنوان نرمش قهرمانانه در حالی در دستور کار کشورمان قرار گرفت که جمهوری اسلامی ایران توانسته بسیاری از بحران‌ها را پشت سر نهاده و با قدرت در مذاکرات هسته‌ای حضور یابد. ولی تجربه یکسال مذاکره با آمریکا نشان داد که آمریکا قابل اعتماد نیست.

ترقی با اشاره به تثبیت توان هسته‌ای کشورمان، اتخاذ سیاستهای کارآمد برای کاهش تحریم و تهیه دخایر مناسب اورانیوم برای مصارف نیروگاه بوشهر، انجام بیشترین بازرسی سرزده از مراکز هسته‌ای را نشانه پیروزی وصلابت نرمش قهرمانانه دانست و تاکید کرد که توان دفاعی کشورمان در حال حاضر به گونه‌ای است که غرب توان تهدید نظامی علیه ما را ندارد.

وی خروج آمریکا از خلیج فارس و تشنج‌زدایی با کشورهای عربی و سعه صدر در رفتار با این کشور‌ها را از اهداف سیاست خارجی کشورمان برشمرد و بر ضرورت تغییر رفتار عربستان و کاهش حمایت این کشور از تروریسم در تحولات منطقه تاکید کرد.

رئیس هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی به چین با اشاره به تغییر دولت در ایران و سیاستهای آن متذکر شد که دولت یازدهم حل مشکلات اقتصادی برآمده از تحریم‌های غرب را اولویت خود قرار داده است و در این زمینه آقای روحانی با اتخاذ سیاستهای اقتصادی در ثابت نگه داشتن قیمت ارز و جلوگیری از اتهامات ارزی و تداوم سیاستهای یارانه‌ای و افزایش ملایم نرخ انرژی و بهبود وضع درمان و سلامت امیدوارانه در تلاش است تا رونق تولید در کشور صورت پذیرد که تا کنون موفق شده جلوی رشد منفی گرفته شود و نوید دستیابی به رشد مثبت در سال آینده را مطرح کرده است.

ترقی در این دیدار به رابطه حزب موتلفه اسلامی با دولت آقای روحانی اشاره کرد و گفت: ما به حمایت سازنده و هم نقد اشکالات دولت خواهیم پرداخت.

وی در ادامه سخنانش به نگاه بهتر دولت یازدهم به فعالیت احزاب نسبت به دولت قبل اشاره کرد و گفت که دولت در این زمینه برنامه‌ریزی دارد.

ترقی همچنین به برپایی اجلاس احزاب اسلامی جهان همزمان با برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی در دی ماه سال جاری در تهران اشاره و اعلام کرد که دبیرخانه اجلاس مذکور در سال ۱۳۸۶ تشکیل و تا کنون برنامه‌ ریزیهای گسترده‌ای برای این اجلاس داشته و قرار است از پایگاه اطلاع رسانی این اتحادیه در این مراسم رونمایی شود. در عین حال ما در فکر تشکیل اتحادیه احزاب جهان اسلام هستیم.

رئیس مرکز امور بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی ضمن اشاره به روند مذاکرات هسته‌ای تاکید کرد که این مذاکرات بر مبنای رفع کدورت‌ها با آمریکا در دیگر زمینه‌ها نیست چرا که ممکن است کدورت و تنش ما با آمریکا در برخی زمینه‌ها کاهش یابد ولی تبدیل به دوستی نخواهد شد.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، در ادامه داعش را مولود تفکرات آمریکا در خاورمیانه خواند و درباره دلایل حضور نداشتن ایران در ائتلاف علیه داعش به رهبری آمریکا تصریح کرد: این موضوع می‌تواند به معنای نپذیرفتن سیاست اشتباه آمریکا در سوریه و عراق که فریب در مبارزه با تروریسم را در پیش گرفته‌اند، باشد.

ترقی در پاسخ به سوالی در باره تحولات یمن به تغییر روش مبارزات مردم یمن با حکومت جدید اشاره کرد که در آن مردم به روشهای مسالمت آمیز به طرح مطالبات خود می‌پردازند ولی فشار عربستان مانع از طی شدن روند عادی امور در یمن شده ولی در عین حال مردم مسلمان یمن با بهره‌گیری از تجربیات موفق گروههای سیاسی همانند حزب الله لبنان در تلاش برای عینی ساختن اهداف خود هستند.

باورهای اخلاقی می‌تواند دولت‌ها را کنترل و قاعده‌مند نماید

همچنین هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی به چین در دیدار با همتایان خود در استان فوجیان در جریان گزارش کار کمیسیون انضباط دولتی و جریان مبارزه با فساد در این کشور قرارگرفتند.

حمیدرضا ترقی در این دیدار ضمن تشکر از بیان مطالب مسئولان حزب کمونیست چین در شهر فوجیان به ویژه در خصوص سیستم‌های نظارتی و تاثیرات آن بر کاهش فساد، اظهار داشت: بر اساس اندیشه‌های اسلامی نظارت همگانی مهم‌ترین عامل نظارتی برای استقرار و قوام جوامع امروزی است.

رئیس هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه در طول تاریخ هر‌گاه حکومت‌ها مانع نظارت مردم شدند، ما شاهد فساد حکومت‌ها بوده‌ایم، افزود: در سیستم مبارزه با فساد چین اگرچه نکات خوبی در خصوص مبارزه با این پدیده از لحاظ عوامل درونی مورد اشاره قرار گرفت ولی عوامل بیرونی نیز تاثیرگذاری بسیاری دارند.

وی با تشریح مکانیزم‌ها و نظارت بر قدرت و دستگاههای مسئول در کنار تجربیات موثر و راهگشای جمهوری اسلامی ایران در این زمینه، به ویژگی مقامات به ویژه رهبری در انقلاب اسلامی پرداخت و تاکید نمود که در نظامات کشور ما چه در انتخاب رهبری و چه در نظارت و قوانین مربوط به آن این زمینه بسیار سختگیرانه است.

ترقی در ادامه اظهاراتش به موضوع تاثیر اخلاق در کنترل قدرت اشاره نمود وافزود که کنترل دولت از طریق آگاهی اخلاق ممکن نیست بلکه باورهای اخلاقی می‌تواند دولت‌ها را کنترل و قاعده‌مند نماید.

وی نقش قراردادهای بین‌المللی را مبنای خوبی برای کنترل قدرت ندانست ودر چرایی این نگاه به موضوع پیوند قدرت‌ها با موضوع کنترل قدرت در نظام بین‌المللی اشاره کرد و آن را نافی و مغایر با اهداف قدرت‌ها برشمرد.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی جنگ با فساد را مرحله اول کنترل دولت دانست و با تاکید بر نقش زنان در اندیشه‌های اسلامی و اولویت دادن به این نقش از بانوان به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل مبارزه با فساد از خانه در دیدگاههای اسلامی نام برد.

وی به مباحث قضائی در اندیشه‌های اسلامی نیز اشاره کرده و اظهار داشت: انتخاب افراد برای مناصب دولتی و جایگاههای حکومتی فقط با دموکراسی به شرایط بهینه و کارآمد نخواهد رسید بلکه افراد با شرایط خاص و دارای ویژگی‌های بر‌تر می‌توانند کارآیی و خدمات بهتری برای جوامع خود داشته باشد.

رئیس مرکز امور بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی همچنین در این دیدار از همتایان خود در حزب کمونیست چین خواست تا ضمن مطالعه در مورد فساد دینداران و غیردینداران و تفاوت‌های این دو بخش از جامعه و بررسی دلایل کاهش جرم در میان اهل دین، گزارشی در این خصوص ارائه کنند.

تاکید موتلفه اسلامی بر انتقال دانش فنی به متخصصان ایرانی

هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی به چین در ادامه سفر دیپلماسی-آموزشی خود، از شرکت مخابرات هواوی دیدار و با مسئولین این شرکت به تبادل نظر پرداختند.

ترقی در این دیدار در خصوص پیشنهادات مطرح شده از سوی اعضای هیئت در باره همکاریهای اقتصادی به ویژه در خصوص تولید چیپ الکترونیک و همکاریهای فیبر نوری قول انجام هماهنگی‌های لازم با دولت در این زمینه را داد.

رئیس مرکز امور بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی در ادامه اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در آستانه یک تحول مهم در زمینه فضای مجازی است و حضور فعال شرکتهای چینی و تبلیغات و ارتباطات موثر می‌تواند برای کسب وتعاملات این بازار با وجود رقابت بسیار نفس‌گیر دیگر شرکتهای معتبر، زمینه این همکاری بیش از پیش فراهم شود.

قبل از اظهارات رئیس هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی آقای لی چاوبینگ (مدیر بخش دولتی شرکت هواوی) به تشریح سوابق و اقدامات نوآورانه این شرکت پرداخت.

این مسئول چینی با معرفی ساختار مدیریتی، چارت تشکیلاتی و اجزای تصمیم گیرنده این شرکت بزرگ اقتصادی به خدمات مهم این شرکت در جهان اشاره و تاکید کرد که هواوی از جمله اپراتورهای بر‌تر در میان شرکتهای معتبر است که به دلیل فشارهای دولت آمریکا به دیگر شرکتهای این کشور با شرکتهای آمریکایی تا کنون موفق به همکاری نشده است.

مدیر شرکت هواوی در خصوص فعالیت این شرکت در ایران سال حضور آن را سال ۲۰۰۰ اعلام کرد که تا کنون این شرکت زمینه اشتغال ۶۵۰ نفر را فراهم ساخته و ۷ هزار ساعت کلاس برای کارمندان محلی برگزار نموده و ۳۰۰۰ مهندس مخابراتی را تربیت کرده است.

مدیر شرکت هواوی در بخش دیگری از اظهاراتش با اعلام اینکه این شرکت در ایران در حال حاضر ۶ میلیون مشترک فعال دارد، درآمد هواوی از فعالیت در ایران را در سال گذشته ۳۰۰ میلیون دلار اعلام کرد.

وی در پایان سخنانش در خصوص اهمیت مسائل امنیتی در شبکه‌های مخابراتی و احترام به حریم خصوصی افراد با نقل قول از رئیس این شرکت تاکید نمود که حفاظت از امنیت اینترنت و اسرار مشتریان مهم‌تر از درآمد آن است و این شرکت در تمامی چرخه‌های تولید بر حفاظت اسرار مشتریان تاکید دارد.

تمایل ایران برای گسترش سرمایه‌گذاری‌های مشترک

همچنین در دیدار رئیس کمیسیون اصلاح و توسعه شهر شن‌زن با هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی روند سیاستهای سرمایه‌گذاری و اصلاحات اقتصادی (سیاست درهای باز) در این استان مورد بررسی و تبادل نظر دو طرف قرار گرفت. این مقام مسئول با تشریح روند توسعه این استان صنعتی، به راه‌های جذب سرمایه‌گذاری و وضعیت فعلی این استان در اقتصاد چین اشاره کرد و تاکید نمود که رقم سرمایه‌گذاری در این استان در سال ۲۰۱۳به ۲۳۷ میلیارد دلار رسیده است.

رئیس مرکز بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی نیز در این دیدار ضمن تشکر از فرصت این تبادل نظر، نمایشگاه روند توسعه شهر شن‌زن را فرصتی برای درک ابعاد این تحول بزرگ اقتصادی دانست.

وی با اشاره به آمار مقامات محلی از اختصاص ۴۸ درصد ازتبادل مرزی کشور چین به این استان، این موضوع را نشان از وجود نخبگان و عناصر دانشمندی دانست که ضمن تلاش برای توسعه و گسترش شهر به توانمند ساختن این کشور برای رسیدن به جایگاه بین‌المللی کمک کرده‌اند که قابل تقدیر می‌باشد.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی به موضوع روابط دو جانبه ایران و چین نیز اشاره‌ای کرد و ضمن ابراز نارضایتی از سطح این روابط، خواستار تبادل نظر دو طرف برای یافتن راههای توسعه همکاری دو جانبه و افزایش حجم مبادلات شد.

بعد از اظهارات رئیس هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی، رئیس کمیسیون اصلاح و توسعه شهر شن‌زن با اعلام اینکه شعار ما «زمان در برابر پول و کارآمدی در برابر جان» است. به سرعت تغییرات در استان صنعتی اشاره کرد و به فعالیت بسیار گسترده شرکتهای خصوصی و قوانین مربوط به آن پرداخت.

وی با اعلام حضور ۵۰ هزار شرکت خارجی برای سرمایه‌گذاری در این استان، میزان این سرمایه‌گذاری‌ها را یک هزار میلیارد یورو از سوی ۱۳۰ کشور اعلام کرد و تصریح نمود نصف سرمایه‌گذاری این استان از محل سرمایه‌گذاری خارجی تامین شده است و در حال حاضر به دلیل حجم و سرعت سرمایه‌گذاری کشورهای مختلف، محدودیت و پیش شرط‌های زیادی داریم.

این مقام مسئول حزب کمونیست در استان شن زن به عدم دخالت دولت در تصمیمات شرکتهای خصوصی اشاره کرد و تاکید نمود که ما یارانه به صادرات نمی‌دهیم بلکه به فعالیتهای تحقیقاتی کمکهای لازم را ارائه می‌دهیم.

وی اظهار کرد در حال حاضر برنامه خاصی برای سرمایه‌گذاری در ایران نداریم ولی شرکتهای چینی می‌توانند خود در این زمینه تصمیم‌گیری کنند.

رئیس کمیسیون اصلاح و تولید شهر شن زن در پایان این دیدار اظهار امیدواری کرد تا اطلاعات دولتی در ایران شفاف شده و کارآمدی دولتی نیز افزایش یابد.

همچنین در دیدار هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی به چین، این هیئت با معاون حزب کمونیست در استان توسعه یافته شن زن دیدار و در خصوص پیشرفتهای این منطقه ویژه اقتصادی و سیاستهای باز چین با هم به تبادل نظر پرداختند.

ترقی در این دیدار ضمن حیرت‌انگیز خواندن پیشرفت‌های ۳۰ ساله این استان، آن را عبرت‌آموز دانست و تاکید کرد سرعت تحولات به گونه‌ای است که این استان شاهکار ۶۰ ساله را در ۳۰ سال پیموده است.

وی با اشاره به مجموعه غنی دوره روند پیشرفت این استان در بخشهای مهم صنعتی و خدماتی بر حمایت مقامات دولت مرکزی نسبت به استان متذکر شد که حمایت و حضور پررنگ مقامات دولت مرکزی در این استان نشان دهنده شناخت استعداد و نیروی انسانی و ظرفیتهای فکری این شهر برای توسعه است.

رئیس مرکز بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به گزارش روابط اقتصادی این استان با ایران در سال گذشته که به عدد ۳/۱ میلیارد دلار سیده است، اعلام کرد ما می‌بایست با کمک همدیگر به افزایش سطح مبادلات اقتصادی کمک شایانی می‌کنیم چرا که وجود عناصر نخبه فکری و مراکز تحقیقاتی و ظرفیت‌ بالای بهره‌وری در توسعه شن زن نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی بلند مدت توسط مقامات این شهر برای آینده بهتر صورت گرفته است.

ترقی در ادامه به سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در جذب سرمایه اشاره کرد و ضمن تشریح فرصتهای اقتصادی اظهار داشت که حزب موتلفه اسلامی خوشحال خواهد شد تا در زمینه سرمایه‌گذاری استان شن زن ضمن بهره‌گیری از تجربیات سالهای گذشته، این همکاری را در داخل کشور نیز پیگیری و به همکاریهای دوجانبه تبدیل کند.

وی با دعوت از مقامات بلند پایه حزب کمونیست در استان شن زن برای سفر به ایران و تبادل تجربیات موجود در زمینه پیشرفت و توسعه از علاقمندی کشورمان به بسط روابط در حوزه سرمایه‌گذاری خبر داد.

رئیس هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی به چین در پایان این دیدار از وزارت بین‌الملل حزب کمونیست که ترتیب سفر این هیئت بلند پایه به کشورش و تبادل نظر و بحث و بررسی سیاستهای بلند مدت و اخیر این حزب را در کشورش فراهم ساخت، تقدیر و تشکر نمود.

https://shoma-weekly.ir/sCorlS