همزمان با سفر رئیس جمهور کشورمان به چین، برخی از رسانههای اصلاح طلب به سیاست چین هراسی روی آورده و تلاش میکنند با نادیده گرفتن نقش چین در تحولات جهان و منطقه، تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی کشور را نزدیکی به غرب عنوان کنند.
در همین رابطه روزنامه آفتاب یزد در مطلبی نوشت: "چشمانداز روابط ایران با تمامی کشورهای دنیا از غرب تا شرق؛ حتی کشورهای ضعیف آفریقایی (!) تابعی از روابط ایران و آمریکا است و به طور طبیعی چین نیز از این قاعده مستثنی نیست به همین دلیل تا اختلافات ایران و آمریکا حل نشود هیچ چشماندازی نه قابل پیشبینی است، نه ترسیم پذیر"
سایت اصلاح طلب تجارتنیوز نیز در گزارشی پیرامون قرارداد ۲۵ ساله ایران-چین مدعی شده است که "چین نفت و گاز ایران را با ۳۰ درصد تخفیف میخرد و برای پرداخت پول آن دو سال مهلت دارد"
روزنامه آرمان هم با تردید و تشکیک درباره سفر آقای رئیسی به چین نوشت: چین فاقد بسیاری از تکنولوژیهای موردنیاز نفت، پتروشیمی و پالایشگاهی است و با توجه به تحریمها، امیدی به قرارداد با صاحبان تکنولوژی روز دنیا (کشورهای اروپایی و آمریکا) نیست. به نظر کارشناسان، این سفر، دستاورد اقتصادی نداشت و بیشتر جنبه سیاسی داشت. رئیسی در حالی به پکن سفر کرده که توافق 25 ساله میان ایران و چین در بلاتکلیفی به سر میبرد."
این جو سازی ها علیه سفر رئیس جمهور به چین در حالی صورت می گیرد که بسیاری از تحلیلگران و رسانههای غربی این سفر را بسیار مهم و راهگشا توصیف کرده اند.
به عنوان نمونه نشریه دیپلمات (TheDiplomat) در تحلیلی موفقیت رئیسی در جلب توجه مقامات چینی به سمت تهران را از اینرو حائز اهمیت میداند و مینویسد:" چین مایل است به همکاری با ایران در ساخت مشترک «کمربند و جاده» ادامه دهد. علاوه بر این، وزارت خارجه چین به نقل از شی گفته است که چین مایل است همکاریهای خود را با ایران در «تجارت، کشاورزی، صنعت، زیرساختها و سایر زمینهها» گسترش دهد."