بین الملل

حمایت مجدد بایدن از اغتشاشگران در ایران واکنش ایران به اظهارات مداخله‌جویانه «ماکرون» «عبداللطیف جمال رشید» رئیس‌جمهور جدید عراق شد

حمایت مجدد بایدن از اغتشاشگران در ایران

رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر با حمایت از اغتشاشگران و افراد دخیل در ناآرامی‌های اخیر ایران گفت: «آنچه در ایران بیدار شده، مرا حیرت‌زده کرده است وفکر نمی‌کنم برای مدت طولانی آرامشود

به گزارش گاردین؛ جو بایدنرئیس جمهور آمریکادر کالجی در "ایروین" کالیفرنیا در سخنرانی خود خطاب به جمعیت با حمایت دوباره از اغتشاشات در ایرانگفت: «می‌خواهم بدانید که ما کنار شهروندان وزنان شجاع ایران هستیم

وی در سخنانی تحریک‌آمیز با اشاره بهفوت مهسا امینی اظهار کرد: «آنچه در ایران بیدار شده، مرا حیرت‌زده کرده است وفکر نمی‌کنم برای مدت طولانی آرامشود

بایدن در ادعایی دیگر گفت: «ایران باید به خشونت علیه شهروندان خود که صرفاً از حقوق اساسی خود استفاده می‌کنند، پایان دهد

رئیس جمهور آمریکا خطاب بهافراد ایرانی حاضر در این کالج کهپلاکاردهایی را با شعارهای مرتبط با حوادث اخیر در ایران در دست داشتند،گفت: «از شما به‌خاطرصحبت کردن تشکر می‌کنم

بایدن پیشتر نیز در سخنانی مدعی شده بود که به‌دلیل خشونت استفاده‌شده توسط حاکمان در ایران،تحریم‌هایی را علیه افرادی اعمال خواهد کرد.

واکنش ایران به اظهارات مداخله‌جویانه «ماکرون»

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه اظهارات روز گذشته رئیس‌جمهور فرانسه در خصوص تحولات اخیر کشورمان را اتهام‌زنی سیاسی، مداخله‌جویانه و مشوق خشونت‌طلبان و قانون‌شکنان دانست و آن را محکوم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حق اعتراضات مسالمت‌آمیز به‌رسمیت شناخته شده است، اظهار داشت: جای تعجب است که رئیس جمهور و برخی مقامات دولت فرانسه در تحولات اخیر ایران، اقدام نیروهای حافظ امنیت در برخورد با خشونت‌طلبان و اغتشاشگران را محکوم می‌کنند و دولت ایران را به پرهیز از خشونت و رعایت حقوق آشوبگران فرامی‌خوانند، اما همزمان در واکنش به اعتصابات کارگری در بخش نفت و گاز و پالایشگاه‌های فرانسه، مقامات این کشور از جمله سخنگوی دولت، کارگران را تهدید می‌کنند که در صورت پایان ندادن به اعتراضات و اعتصابات، با اِعمال زور به اعتصابات پایان می‌دهند!

کنعانی تأکید کرد: این یک نفاق آشکار است و یک بار دیگر ثابت می‌کند که حقوق بشر در قاموس بسیاری از دولت‌های مدعی در غرب، بازیچه و ابزاری برای دستیابی به اهداف سیاسی و مداخله‌جویی در امور دیگر کشورها بیش نیست.

«عبداللطیف جمال رشید» رئیس‌جمهور جدید عراق شد

نمایندگان پارلمان عراق در دور دوم رای‌گیری برای انتخاب رئیس‌جمهور، سرانجام «عبداللطیف رشید» باجناق مرحوم جلال طالبانی، نخستین رئیس‌جمهور پس از سرنگونی صدام معدوم را به عنوان جانشین برهم صالح و رئیس‌جمهور جدید این کشور انتخاب کردند.

در دور اول رای گیری از مجموع 277 رای، عبداللطیف رشید 157 رای و برهم صالح 99 رای کسب کرد.

به این ترتیب هیچ یک از نامزدها به حد نصاب لازم (184 رأی) دست نیافتند و انتخابات مجدد برگزار می‌شود و لحظاتی پیش حلبوسی رئیس پارلمان عراق آغاز دور دوم رای گیری برای انتخاب رئیس جمهور را اعلام کرد.

دور دوم رای‌گیری سری برای انتخاب رئیس جهور با حضور 269 نماینده آغاز شده است.

بر اساس گزارش العراقیه، فراکسیون نسل جدید(الجیل الجدید)، دور دوم رای گیری برای انتخاب رئیس جمهور عراق را تحریم کرده است.

سرانجام «عبداللطیف رشید» با کسب 162 به عنوان رئیس جمهور جدید عراق انتخاب شد و جای «برهم صالح» را در کاخ السلام بغداد گرفت. برهم صالح رئیس جمهور کنونی عراق هم 99 رای کسب کرد.

عراق دهم اکتبر 2021 گذشته یعنی یک سال پیش انتخابات پارلمانی برگزار کرد و به رغم گذشت یک سال هنوز نتوانسته است دولت تشکیل دهدکه این موضوع باعث تشدید بحران شده است.

به دلیل اختلاف جریان‌های سیاسی عراق به ویژه احزاب شیعه با یکدیگر، روند گفت‌وگوها برای تشکیل دولت بی‌نتیجه بوده است. این اختلافات بعد از آنکه جریان صدر به همراه حزب دموکرات و ائتلاف سنی‌ها نتوانست تحت عنوان فراکسیون اکثریت دولت را تشکیل دهد بیشتر شد. نمایندگان این جریان نیز در اعتراض به آنچه "سنگ اندازی چارچوب هماهنگی" می خوانند، از سمت خود استعفاد دادند.

در همین ارتباط، یک روزنامه عربی سه شنبه با اشاره به فشارهای بین‌المللی برای پایان بحران سیاسی عراق تاکید کرد که موقعیت چارچوب هماهنگی شیعیان در این کشور بسیار قوی است.

پارلمان عراق امسال به دلیل نرسیدن جلسه به حد نصاب، سه بار در انتخاب رئیس جمهور جدید شکست خورده بود.

رئیس جمهور جدید عراق در یک نگاه

عبداللطیف جمال رشید متولد دهم آگوست سال 1944 میلادی در شهر سلیمانیه در شمال عراق است، جمال رشید از اعضای تاثیرگذار اتحادیه میهنی کردستان و از مبارزان دوران حکومت صدام معدوم بوده است، وی فارغ التحصیل دانشگاه لیورپول است و دکترای خود را هم از دانشگاه منچستر انگلیس گرفته است.

مسیر سیاسی زندگی وی در دهه شصت قرن گذشته میلادی آغاز شد که وی ابتدا به حزب دموکرات کردستان پیوست و پس از مدتی به اتحادیه میهنی کردستان پیوست. رشید در چندین نشست و کنفرانس مخالفان صدام معدوم تا زمانی سرنگونی رژیم بعثی در سال 2003 مشارکت داشت. وی سخنگوی اتحادیه میهنی کردستان عراق در انگلیس بود.

رشید پس از سال 2003 یعنی سال سرنگونی رژیم صدام معدوم حضور سیاسی تاثیرگذاری داشت. وی سابقه تدریس در دانشگاه سلیمانیه عراق را هم دارد و مسئولیت‌های متعدد دیگری را هم در کارنامه خود دارد.

وی از سپتامبر 2003 تا دسامبر 2010 مسئولیت وزارت منابع آبی دولت عراق(پس از سرنگونی رژیم بعثی صدام) را در کابینه نوری المالکی برعهده داشت، وی از دسامبر 2010 تا کنون مشاور برهم صالح رئیس جمهور کنونی عراق است.

اتحادیه میهنی کردستان عراق در سال 2018 میلادی، ملا بختیار و عبداللطیف رشید را برای تصدی ریاست جمهوری این کشور نامزد کرد.

رشید متاهل است و دو پسر و یک دختر دارد و به زبان‌های عربی و انگلیسی هم مسلط است.

نکته جالب درباره عبداللطیف رشید 78 ساله اینکه، وی باجناق مرحوم جلال طالبانی اولین رئیس جمهور منتخب پس از سرنگونی رژیم بعثی صدام است.

هشدار لوکاشنکو به غرب: از خطوط قرمز پوتین عبور نکنید

رئیس‌جمهوری بلاروس به کشورهای غربی درباره عبور از خطوط قرمز روسیه هشدار داد.

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس خاطرنشان کرد: غرب باید برحذر باشد و پوتین را به گوشه رینگ نبرد.

وی هشدار داد: مسکو سلاح هسته‌ای در اختیار دارد و تجاوز از خطوط قرمزی که پوتین وضع کرد، اشتباه خواهد بود.

لوکاشنکو اظهار داشت: راه‌حل مسالمت‌آمیز برای نزاع به‌نفع همگان از جمله ایالات متحده آمریکاست.

دانشمند آمریکایی: عامل جنگ اوکراین ما بودیم

جان مرشایمر»، دانشمند علوم سیاسی آمریکا و بنیان‌گذار نظریه رئالیسم تهاجمی در مصاحبه‌ای به واکاوی دلایل و ریشه‌های بروز جنگ اوکراین پرداخت.

مرشایمر در این مصاحبه ادعاهای شایع در رسانه‌های آمریکا مبنی بر اینکه هدف روسیه از حمله به اوکراین فتح این کشور است را رد کرد.

او توضیح داد عامل این جنگ، ایجاد تهدیدهای موجودیتی از سوی غرب علیه روسیه و نادیده گرفتن خط قرمز این کشور بوده است.

https://shoma-weekly.ir/If1gTJ