چین به جبهه مقاومت ملحق گردد
رئیس مرکز بین الملل در دیدار هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی به چین با تاکید بر ورود روابط دو حزب به دهمین سال آن اظهار داشت: این روابط دستاوردهای ارزشمندی داشته به گونهای که نقاط اشتراک دو حزب در موضوعات منطقهای و جهانی در حال افزایش است.
رئیس مرکز بین الملل حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه آسیا به لحاظ جمعیت و زیرساختهای توسعهای، قابلیت تبدیل شدن به قدرت اول را دارا است، خواستار قدم برداشتن دو حزب در زمینه مسایل اقتصادی فرهنگی و تشکیلاتی هماهنگ با هدف تقویت بهینه روابط دو کشور شد.
رئیس هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی به چین با نگاه به چشم انداز ترتیبات سیاسی و امنیتی آسیای غربی اظهار کرد که چین با قرار گرفتن در کنار ایران، سوریه و جبهه مقاومت میتواند در نظم نوین منطقهای به یک قطب بزرگ و تاثیر گذار ملحق گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه ایران یکی از بزرگترین واردکنندگان اجناس و کالاهای چینی در حال حاضر میباشد، به طرف چینی اعلام داشت که کیفیت ضعیف اجناس، اعتماد دو کشور را برهم زده و همچنانکه در بخش همکاریهای سنگ آهن در کشور ما تفاق افتاده، در صورت عدم نظارت کافی و مکانیزمهای تضمین کننده کیفیت، این موضع میتواند بر استمرار مبادلات بازرگانی و تجاری دوطرف اثر منفی بگذارد.
ترقی در تشریح سیاستهای دولت یازدهم در تمایل به شرق عنوان کرد: اگر چه در داخل کشور برخی تلاش به ارجح بودن نگاه به غرب را ترویج میکنند ولی با توجه به سفر رییس جمهور کشورمان به چین در سال گذشته، این سفر را نشانه توجه دولت به شرق است که توازن در نگاه به غرب و شرق در دولت آقای روحانی به چشم میخورد.
وی در توضیح بیشتر این نگاه دولت عنوان نمود که عدم صداقت سیاسی غرب و خوی سلطه جویی از یک سو و صداقت بیشتر جبهه شرق و توجه بر منافع مشترک دو طرف از علل اتخاذ سیاست متعادل دولت جدید در نگاه به شرق و غرب است.
وی در پایان سخنانش به طرف چینی پیشنهاد کرد که دو حزب در راستای تقویت همکاریهای بیشتر با توجه به طرح جاده دریایی ابریشم چین، از ظرفیت احزاب عضو ایکپ در حاشیه این جاده برای تقویت هرچه بیشتر این کشورها استفاده شده و در همین راستا زمینه فراکسیون و اتحادیه احزاب عضو کشورهای آسیایی حاشیه جاده ابریشم در ایکپ تشکیل گردد.
الگوی حکومتی اسلام را مطالعه کنید
در بخش دیگری از سفر هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی پس از شنیدن توضیحات مدیر کل حزب کمونیست در مرکز تحقیقات تاریخی درباره (سیاست درهای باز) به بحث و بررسی و تبادل نظر در این باره پرداختند.
رئیس مرکز تحقیقات تاریخ و توسعه چین، در سخنانی به ابعاد اصلاحات و مفهوم دروازههای باز که از سال ۱۹۷۸ در چین شروع شده پرداخت و با تشریح این سیاست کلان به چهار دوره تاریخی این مسیر اشارات مبسوطی نمود.
رئیس مرکز امور بین الملل حزب موتلفه اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به مراحل روند اصلاحات و دستاوردهای عظیم آن برای چین اظهار کرد: اعتراف به این واقعیت که چین به نتایج شگرفی برای تعالی جامعه خود و بشریت و دیگر ملتها رسیده و همچنین دوران آزمون و خطا را تجربه کرده خود ذخیرهای ارزشمند برای کشور و دیگر ملتها است.
ترقی با تاکید بر اینکه چین در دوران اصلاحات انقلاب در انقلاب کرده است و نیازمند یک انقلاب دیگر است گفت: شما در چین با انقلاب فرهنگی اندیشههای کمونیسم را کنار گذاشتید و با انقلاب اقتصادی، اندیشههای مائو را کنار زدید و وقتی شما به جای مبارزه طبقاتی به توسعه و به جای درهای بسته به سیاست درهای باز و به جای انزوا سیاست ایجاد روابط و تعامل را برگزیدی، دیگر چیزی از کمونیسم باقی نمانده است.
وی تاکید کرد: تعجب ما از این است که چرا اسم کمونیسم را از چین برنداشتید؟
رئیس مرکز بین الملل حزب موتلفه اسلامی با ارزشمند اعلام کردن اعتراف به نقش فقدان دین و اندیشههای معنوی در گسترش فساد اقتصادی کرد که هیچ پلیسی غیر از پلیس درونی و وجدان انسانها نمیتواند مرکزی برای کنترل و دوری از فساد باشد.
معنویت گمشده جوامع امروز
ترقی با تاکید بر اینکه چین از سوسیالیسم به ناسیونالیسم انتقال ایدئولوژی داده ولی دیدگاه ناسیونالیستی و اقتصاد لیبرالیستی هم هیچیک تصمیم نهایی و مفید برای آینده چین نیست، به مشکلات اخلاقی و معنویت در جوامع غربی اشاره کرد که غرب با وجود لیبرالیسم فرهنگی و پیشرفتهای خود هیچ توجهی به منافع دیگر ملتها ندارد.
رئیس هیئت اعزامی حزب موتلفه اسلامی به چین با اشاره به تجاوزات غرب به ملتهای آسیای غربی، این اقدامات را ناشی از تفکر و ایدئولوژی حاکم بر غرب دانست و با اشاره به جنبشهای اجتماعی در غرب همانند جنبش وال استریت این پدیده را اعتراف مردم به ناکارآمدی آن اندیشهها دانست.
وی به طرف چین پیشنهاد کرد که در مسیر مطالعات خود نسبت به اسلام و سیاست اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آن به عنوان یک پرونده مطالعه صورت گیرد، چرا که راهکار مدیریت و اداره جامعه در اندیشههای اسلامی میتواند به عنوان یک الگو و مدل مورد بهره گیری بیشتر محققان چینی باشد.
ترقی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه اصلاحات سختتر از انقلاب است، اظهار کرد: انقلاب شما حتی یک انقلاب کامل نبود و در طول زمان نیازمند اصلاحات شد ولی انقلاب اسلامی ایران چون بر اساس مبانی الهی و معنوی استوار است، تلاش ما بر حفظ انقلاب اسلامی است.
وی با تاکید بر ارزشمند بودن آموزش حزبی و وجود مدارس حزبی در تمامی استانهای چین، تاکید کرد آنچه از خود آموزش مهمتر است محتوای این آموزش ها است که برای تربیت نسل شایسته میتواند موثر و کارگشا باشد و حزب موتلفه اسلامی در پیشنهاد مکتوب خود به کنگره هجدهم حزب کمونیست آورده که در خط مشی بهتر است به مسئله معنویت در جامعه چینی توجه بیشتری صورت پذیرد که این موضوع در صورت مورد توجه قرار گرفتن در کمیتههای حزبی میتواند راهکار مناسب برای بسیاری از مشکلات موجود چین باشد.