سیاسی

جوانان موتلفه اسلامی تن رقبای سیاسی را می‌لرزانند

امام جمعه مشهد مشارکت جریان‌های سیاسی را با دو هدف تکلیف‌محوری و قدرت‌محوری عنوان کرد و اظهار داشت: مسئله همگرایی و وحدت نیروهای متدین و مخلص و اصولگرا ضرورت دارد اما دستپاچه شدن برای وحدت، تخلیص را کنار می‌زند.
 آیت‌الله علم‌الهدی امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان رهبری در اجلاس دبیران استان‌ها و شهرستان‌های حزب مؤتلفه اسلامی در مشهد مقدس در سخنانی، گفت: مسئله همگرایی و وحدت نیروهای متدین و مخلص و اصولگرا ضرورت دارد اما دستپاچه شدن برای وحدت، تخلیص را کنار می‌زند.

وی با اشاره به نحوه پیدایش حزب مؤتلفه اسلامی، اظهار داشت: با نگاهی اجمالی به نقطه پیدایش نهاد مقدس و جریان ارزشی مؤتلفه اسلامی در عرصه نظام و رفتار سیاسی در جامعه دینی و با تأمل در موقعیت زمانی و اقتضاء شرایطی که نهاد مقدس مؤتلفه اسلامی به وجود آمد و ظهور پیدا کرد، این حقیقت روشن می‌شود که مبدأ پیدایش این نهاد در شرایط آن روز غربت اسلام و ولایت و امام(ره) در تکلیف‌محوری بوده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان اینکه تنها بیان تاریخ کافی نیست، بلکه باید تاریخ را تحلیل کرد، افزود: در حزب مؤتلفه اسلامی آنچه مایه روشنایی و امید به تداوم در آینده است، پیدایش جریان جوانان مؤتلفه اسلامی است و پیشکسوتان و بزرگان این حزب به آن اهمیت می‌دهند.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: آنچه تن رقبای سیاسی مؤتلفه اسلامی را می‌لرزاند و آنها را شدیدا مضطرب می‌کند، پیدایش نهاد جوانان مؤتلفه است که تضمین‌کننده آینده حرکت و تدام‌بخش این نهاد مقدس است.

وی تأکید کرد: جوانان مؤتلفه اسلامی به شکل دقیق در جریان تحلیل تاریخ مؤتلفه و مبداء پیدایش این نهاد قرار گیرند تا بفهمند چه راهی را باید ادامه دهند.

امام جمعه مشهد افزود: حزب مؤتلفه اسلامی تنها یک تشکل در کنار سایر تشکل‌های سیاسی اصولگرای موجود نیست، بلکه آئینه تمام‌نمای هر جریان مؤمن و متدین و حزب‌اللهی و ولایی است که قامت خود را در این آئینه می‌بیند و حرکات و فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی خود را با مؤلفه‌هایی که در این آئینه می‌بیند، تطبیق می‌کند و این واقعیت حزب مؤتلفه اسلامی است.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه مؤتلفه اسلامی را اگر تنها یک حزب بدانیم، تعبیری غیر منصفانه است، گفت: ماهیت حزب مؤتلفه اسلامی همواره بر تکلیف‌محوری است.

وی افزود: در 50 سال پیش و در زمانی که برخی دوستان در همیاری مرحوم عسگراولادی که اسوه ایثار و تقوا بود، مؤتلفه را تشکیل دادند، آیا انگیزه‌ای غیر از تکلیف‌محوری وجود داشته است؟ فعالیت سیاسی در زمانی که فقط شهادت و خون دادن و فرو رفتن در خطرها بوده و امیدی به نجات نبوده، ورود در این عرصه به دلیل تکلیف‌محوری است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: جوانان حزب مؤتلفه اسلامی باید راهبرد روشن تکلیف‌محوری مؤتلفه اسلامی را نصب‌العین خود قرار دهند.

آیت‌الله علم الهدی در ادامه، مشارکت جریان‌های سیاسی را با دو هدف تکلیف‌محوری و قدرت‌محوری عنوان کرد و اظهار داشت: جریان قدرت‌محور و تکلیف‌محور در مقابل هم قرار دارند که باید مؤلفه‌های فعالیت هر کدام از این دو جریان را شناخت.

وی، نداشتن آفت در انگیزه را اولین مؤلفه جریان قدرت‌محور دانست و بیان داشت: آنهایی که در جریان قدرت‌محور هستند می‌خواهند تنها به قدرت برسند و حرکات و افعال خود را برای رسیدن به قدرت انجام می‌دهند و به همین دلیل برای انگیزه آنها آفتی به وجود نمی‌آید.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: جریان قدرت‌محور از هر ابزاری برای رسیدن به مقصودش استفاده می‌کند و هر استفاده ابزاری برای رسیدن به قدرت از نظر آنها مباح است و همه چیز را توجیه می‌کنند و این همان ماکیاولی است که می‌گوید هدف، وسیله را توجیه می‌کند.

آیت‌الله علم‌الهدی سومین مؤلفه جریان قدرت‌محور را معادله و معامله دانست و اظهار داشت: جریان قدرت‌محور می‌سنجد که تداوم کارش، داشته‌های خود را می‌سنجد و ببیند آیا ارزش دارد که معامله‌ای انجام دهد و یا باید عقب‌نشینی کند. جریان قدرت‌محور در حرکاتش خودسودایی را نشان می‌دهد.

وی افزود: جریان قدرت‌محور قابل استحاله نیست، یعنی چیزی وجود ندارد که بخواهد استحاله شود، بلکه تا مرز رسیدن به قدرت در جای خود باقی می‌ماند و قابل تخلیص نیست و خلوص برای او معنا ندارد.

امام جمعه مشهد درباره مؤلفه‌های جریان تکلیف‌محور نیز، گفت: در جریان تکلیف‌محور، آفت انگیزه وجود دارد یعنی فرد فکر کند که تکلیفش اندازه حرکتش نیست و ابزار مبارزه او مشروط به مشروعیت است و حاضر نیست از افراد ضدارزشی استفاده کند.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: آنهایی که تکلیف‌محور هستند در معادله خود معامله نکرده و ما به ازای کار خود را حساب نمی‌کنند. همچنین آفت انسجام و همگرایی در جریان تکلیف‌محور تردید در ایمان است. اگر انسان‌های تکلیف‌محور در ایمان یکدیگر تردید کنند، انسجامشان به هم می‌خورد.

وی با تأکید بر اینکه تخلیص امری ضروری در تکلیف محورهاست، اظهار داشت: اگر تخلیص در تکلیف‌محوری نباشد، باعث استحاله می‌شود، این مسئله باید به عنوان راهبردی در مؤتلفه اسلامی باشد.مسئله همگرایی و وحدت نیروهای متدین و مخلص و اصولگرا ضرورت دارد اما دستپاچه شدن برای وحدت تخلیص را کنار می‌زند.

آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حتی اصولگرایانی که تنها شعار شما را می‌گویند نباید با دستپاچگی با آنها همگرا شد. وحدت نیروهای متعبد و مؤمن و اصولگرا بسیار مهم است اما نباید ضرورت وحدت، تخلیص را به حاشیه ببرد لذا اگر تکلیف‌محور هستیم و مؤلفه‌های تکلیف‌محوری را داریم، مسئله تخلیص بسیار مهم است.

امام جمعه مشهد همچنین تأکید کرد: تأثیر جریان‌های غیرخالص نسبت به قدرت محورها در ریزش‌ها بیشتر بوده است؛ عده‌ای بوده‌اند که به نام دین و ولایی بودن دست در دست شما گذاشته و خودشان را جا زدند، اما بعدها در مقابل شما ایستادند.

آیت‌الله علم‌الهدی ادامه داد: باید به دنبال وحدت بود و جریان‌های همسو را باید جذب کرد و از اختلاف سلیقه پرهیز شود، اما حواس ما باید جمع باشد که دستپاچه وحدت نشویم. تخلیص یک اصل است و وحدت و همگرایی در شعاع این تخلیص قرار می‌گیرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین در بخش دیگری از سخنانش، تصریح کرد: تأسیس نهاد جوانان حزب مؤتلفه اسلامی بسیار مهم است که در حال حاضر ایجاد شده و تضمین‌کننده و تداوم بخش حرکت مؤتلفه است.مؤتلفه اسلامی همواره به دلیل تکلیف‌محوری مورد تائید و اعتماد روحانیت بوده و جوانان این حزب باید این محوریت را حفظ کنند.

https://shoma-weekly.ir/gpA5QK