
محمدکاظم انبارلویی، در گفتوگو با ایکنا درباره تأکید رهبر معظم انقلاب در دیدار بسیجیان بر مسئله جهاد تبیین به منزله راه جلوگیری از تسلط دشمنان بر مغزها و افکار و تأثیر کوتاهی نهادها و دستگاههای فرهنگی و تبلیغی در این زمینه به عنوان یکی از دلایل اصلی بروز اغتشاشات در کشور گفت: زمین و میدان اصلی جنگ شناختی و ادراکی، ذهن و فکر است و دشمن سعی میکند ذهن و فکر طرف مقابل را به تصرف خود دربیاورد و مسائل مدنظر خود را القا کند.
وی افزود: نهادهای فرهنگی و تبلیغی کشور در حد توان خود کار میکنند و تلاش دارند مقابل این هجمه غول دروغ، شایعه، فریب، جعل خبر و قلب واقعیت را بگیرند و البته ممکن است کوتاهیها و غفلتهایی هم در این جنگ انجام گرفته باشد اما واقعیت این است که صحنه این جنگ، نابرابر است؛ در یک طرف صدا و سیما با حدود ۲۰ تا ۳۰ شبکه تلویزیونی حضور دارد و در طرف مقابل ۲۵۰ شبکه تلویزیونی فارسیزبان از سوی گروههای تجزیهطلب، منافقین، ضد انقلاب و سلطنتطلب با حمایت و سرمایهگذاری وسیع آمریکا، عربستان و انگلیس وجود دارد.
انبارلویی اظهار کرد: از طرفی زیرساختها و شاهراههای اطلاعاتی و ارتباطی در جهان در تصرف آمریکا و غرب است و غربیها در این حوزه سرمایهگذاری کلانی برای تأثیرگذاری بر سایر کشورها کردهاند. در فضای مجازی، به منزله صحنه اصلی نبرد، پلتفرمها و پیامرسانهای غربی جولان میدهند و در اثر غفلت یا حتی خیانت دولتهای قبل به اینستاگرام، تلگرام و واتساپ پهنای باند داده شد و در مقابل حمایت چندانی از پیامرسانهای داخلی نشد و با وجود تأکیدات و هشدارهای فراوان رهبر معظم انقلاب مبنی بر مدیریت فضای مجازی، اینها به بهانه عدم فیلتر کردن و حفظ آزادی، به اسب تروای دشمن اجازه وارد شدن بیمحابا و آسان به کشور دادند.
این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: به هر حال مجموعهای از غفلتها، جهل نسبت به پدیده جنگ شناختی و ادراکی و سرمایهگذاری وسیع دشمن در این زمینه باعث شده ما در این جنگ شناختی ناجوانمردانه مورد هجمه قرار بگیریم اما علیرغم سرمایهگذاری کلان دشمن در حوزه فرهنگی و رسانهای و فضای مجازی با هدف استحاله فرهنگی جوانان، مردم بصیر ایران و به ویژه نسل جوان مؤمن و انقلابی در برابر این هجوم پایداری کردند و فتنه جدید پس از حدود دو ماه با سر به زمین خورد.
وی تأکید کرد: در واقع شکست فتنه جدید به خاطر حضور فعال رسانههای انقلابی و جهاد تبیین از سوی نخبگان دلسوز و متعهد و نیروهای فرهنگی جبهه انقلاب بود که این پیروزی بزرگ را علیرغم تلفات انسانی آن به ارمغان آورد.
انبارلویی درباره ضرورت نگاه به موضوع جهاد تبیین به منزله یک فعالیت و رسالت مستمر بر پایه بسیج عمومی نخبگانی، نه یک پروژه مقطعی، گفت: واقعیت این است که اکنون در مساجد، هیئات مذهبی، دانشگاهها، حوزههای علمیه و احزاب و گروههای سیاسی یک همافزایی در امر جهاد تبیین شکل گرفته و با محوریت نخبگان حوزوی و دانشگاهی و ائمه جمعه و فعالان رسانهای جبهه انقلاب سنگربندی درستی در برابر این جنگ ترکیبی دشمن ایجاد شده که به شکست آن انجامیده است.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی یادآور شد: در حقیقت امروز شاهد هستیم که نیروهای انقلابی و حامی نظام با ارتباطگیری با یکدیگر و ایجاد یک شبکه تبیینی در برابر شبکهبندی خبیث جبهه منافقان، کفار و مشرکان به خوبی ایستاده و دشمنان را به عقب راندهاند، به نحوی که امروز در فضای مجازی شاهد تولید محتوای فوقالعاده سنگین و مؤثری از سوی نیروهای انقلاب هستیم که رسواکننده محتواهای جعلی، دروغین و فریبکارانه جبهه دشمن است و این در ارتقای آگاهی مردم نسبت به اهداف پشتپرده دشمنان در توطئه اخیر بسیار کارساز و موفق بوده است.
انبارلویی تأکید کرد: به اعتقاد من نیروهای انقلاب در این مدت به خوبی متوجه خطرات برنامههای دشمن شده و اکنون در جهت بسط ارتباطات و تقویت شبکه نیروهای محور انقلاب تلاش میکنند و این اقدامات حتماً هم جلوی تهاجم نرم دشمن را میگیرد و هم شبکه ارتباطی جبهه انقلاب را به یک ثبات و استحکام تعیینکننده میرساند.
انبارلویی درباره ضرورت ارتباط شبکه نیروهای انقلاب با مردم معترض و شنیدن سخنان آنها برای موفقیت امر جهاد تبیین گفت: گفتوگو و تبیین در فضای عمومی کشور در دانشگاهها، حوزههای علمیه، مساجد و هیئات مذهبی وجود دارد اما فتنه جدید اهمیت گفتوگو را برای نیروهای انقلاب مضاعف کرد و آنها متوجه شدند فضای گفتوگو را باید در کشور گسترش دهند و محتواهای اسلامی، ایرانی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را در فضای مجازی و واقعی غنیسازی کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: اتفاقات اخیر کشور به رغم وقایع تلخ و ناگوار آن، یک نهضت روشنگری مردمی را در کشور به ویژه در دانشگاهها و مدارس راهاندازی کرده که در مقابل این هجوم نابرابر ایستاده است. دولت و دستگاههای فرهنگی نیز باید برای تقویت این نهضت روشنگری عمل کرده و از نیروهای این جنبش حمایت کنند.
وی ادامه داد: آنچه مسلم است اعتراض مختصات خود را دارد و در چهل سال گذشته این فضای انتقاد و اعتراض در کشور در فضای عمومی و رسانهها وجود داشته اما اغتشاش مرز مشخصی با اعتراض دارد که پشت سر آن سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا، رژیم صهیونیستی و ضد انقلابها و منافقین و مجموعه دشمنان و سیلیخوردگان از انقلاب حضور دارند که در فاز اغتشاش ورود پیدا میکنند و مردم هم کاملاً این مرز مشخص را فهمیدهاند و به همین دلیل وقتی فاز اغتشاش بر فاز اعتراض غلبه پیدا کرد از آن فاصله گرفتند.
انبارلویی بیان کرد: در ایران مردم سالاری دینی حاکم است و مردم در این فضا انتقادات، اعتراضات و پیشنهادات خود را مطرح میکنند اما وقتی همین مردم معترض متوجه طراحیهای خطرناک دشمن برای کشور از جمله تجزیه ایران و به آشوب کشیدن کشور شدند، نه تنها مرز خود را با آنها مشخص کردند بلکه در مقابل آنها نیز ایستادند و همین عدم پیوستن مردم باعث شکست خوردن فتنه اخیر شد و خود طراحان اغتشاش نیز به این شکست اعتراف کردند و این جز با توجه به جهاد تبیین نمیتوانست اتفاق بیفتد.