وی ادامه داد: نقش آمریکا در روی کار آوردن احمد زی مسئله قابل توجهی است و تلاشی هم که برای اثبات تقلب در انتخابات شد به نتیجه ای نرسید.
کارشناس مسائل بین الملل بابیان اینکه آمریکایی ها از کرزی به خاطر زیر بار نرفتن وی به امضای پیمان نامه امنیتی نا امید شدند، گفت: امضای این پیمان نامه امنیتی ماندگاری و سلطه آمریکا برافغانستان را تایید و تثبیت می کرد به همین دلیل حامد کرزی زیر بار آن نرفت.
ترقی افزود: مسئله نگران کننده و مهم این است که با کنار رفتن کرزی از صحنه و تضعیف عبدالله در مقابل رئیس جمهور جدید در واقع احمد زی با موافقت این پیمان نامه یک بار دیگر زمینه را برای افزایش نفوذ و سلطه آمریکا بر افغانستان فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه یقینا اگر چنین امری تحقق پیدا کند برای آینده افغانستان بسیار نگران کننده خواهد بود، بیان کرد: ملت افغانستان برای استقلال خود مبارزات زیادی انجام دادند و تلفات سنگینی تاکنون از این مبارزات متحمل شد تا از زیر بار سلطه طالبان و شوروی سابق خارج شوند.
کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: آنها برای استقلال سالها مبارزه و هزینه های فراوان انسانی، جانی و مالی را متحمل شده اند ، اگر قرار باشد که با امضای این پیمان امنیتی که شبیه کاپیتولاسیون است باز هم در واقع اشتیاق و سلطه آمریکا بر مقدرات افغانستان افزایش پیدا کند، مبارزات مردم این کشور برای استقلال افغانستان بی نتیجه خواهد بود.