
حمیدرضا ترقی درباره دومین کنگره بینالمللی ۱۷ هزار شهید ترور با اشاره به جایگاه ایران در میان قربانیان ترور گفت: جمهوری اسلامی ایران در طی نیم قرن اخیر تنها کشوری است که خسارات فراوانی از تروریسم مورد حمایت قدرتهای بزرگ جهان متحمل شده است و با دادن بیش از ۱۷ هزار شهید در بین کشورهای منطقه بیشترین درگیری را با جریانهای تروریستی در طول چهار دهه اخیر پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشته است.
وی ادامه داد: در واقع این مقابله با جریانهای تروریستی در کشور ما تجربههای بسیاری با هزینه هنگفتی برای ملت و دولت پدید آورده است که امروزه این تجربهها میتواند مورد استفاده کشورهایی قرار گیرد که متاسفانه درگیر جریانهای تروریستی هستند.
معاون امور بینالملل حزب مؤتلفه اسلامی تاکید کرد: اگر در همان سالهای اول برخی کشورهای منطقه و مدعیان جهان برای مقابله با تروریسم کمک میکردند و امکان اسکان و پناهدادن به گروهکهای تروریستی را فراهم نمیکردند، ما شاهد گسترش تروریسم در خاورمیانه و جهان نبودیم. اگر امروز در کشورهایی مانند افغانستان، عراق، سوریه و لبنان شاهد فعالیتهای گروههای تروریستی هستیم، این مساله ناشی از این است که قدرتهای استکباری در درجه اول از آنها پشتیبانی کرده و به آنها تجهیزات مالی و نظامی دادند و دوم اینکه به این گروههای تروریستی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران جایگاه و موقعیت دادند.
ترقی با تاکید بر لزوم مقابله با تروریسم با همکاری مشترک کشورهای قربانی ترور تصریح کرد: اکنون باید برای مقابله با تروریسم همه ملتهای آزاده دستدردست هم بدهند و با همکاری و اتخاذ یک سیاست مشترک و به وجودآوردن یک ارتش متحد در برابر تروریسم که امروز مردان، زنان و کودکان بسیاری را در کشورهای خود به خاک و خون میکشند، به قیام برخیزند و با همکاری یکدیگر ریشه تروریسم را در منطقه بخشکانند.
وی درباره انفعال سازمانهای بینالمللی در برابر عملیاتهای تروریستی در منطقه گفت: اصولا تکیهکردن بر سازمانهای بینالمللی کنونی و امیدبستن به این نوع سازمانها کار عبثی است؛ زیرا این سازمانها صوری و تحت تاثیر قدرتهای استکباری قرار دارند. اصولا هر وقت به این سازمانها اجازه داده شود، موضعگیری میکنند. بر همین اساس موضعگیری آنها کارساز نیست و نمیتوانند نقشی در جلوگیری و مقابله با گسترش اقدامات تروریستی داشته باشند.
معاون امور بینالملل حزب مؤتلفه اسلامی اضافه کرد: بنابراین کشورهای متاثر از تروریسم و کشورهایی که خود متحمل خسارت شدهاند، باید خود دستبهدست هم بدهند و وارد عمل شوند. این اقدام نتیجه بیشتری میتواند برای مهار این پدیده شوم به همراه داشته باشد. به طور یقین تکیه به این گونه مجامع بینالمللی هیچ تاثیر بازدارندهای در حرکات تروریستی نخواهد داشت.
ترقی درباره اهمیت برگزاری دومین کنگره بین المللی ۱۷۰۰۰ شهید ترور در شهریورماه سال جاری گفت: برگزاری این گونه کنگرههای بینالمللی بهطورطبیعی باعث تبادل روشهای مقابله با تروریسم میشود. همچنین اینگونه کنگرهها زمینه شکایت بینالمللی از حامیان تروریسم را فراهم میکند.