بین الملل

تخصص اصلی دولتمردان آمریکا سرکوب اعتراضات است

تخصص اصلی آمریکا سرکوب اعتراضات است. شما در ماجرای وال استریت هم این واقعیت را دید که آمریکایی‌ها چه‌طور اعتراضات را سرکوب کردند. آمریکا سرکوب اعتراض را به کشورهای دیگر هم آموزش می‌دهد و شما دست پرورده‌های آمریکا را در عربستان و بحرین می بینید که چه طور اعتراضات را سرکوب کردند.
آمریکا هفته گذشته آبستن حوادث گوناگونی بود. ماجرا از آنجایی شروع شد که هیأت منصفه دادگاهی در آمریکا «جورج زیمرمن» نگهبانی را که سال گذشته اقدام به تیراندازی به یک جوان غیر مسلح سیاهپوست به نام «تریون مارتین» کرده بود را تبرئه کرد.همین رأی دادگاه کافی بود تا این که جرقه اعتراضات جدیدی در شهرهای مختلف آمریکا در اعتراض به تبعیض نژادی بر پا شود. شهرهایی از جمله سان فرانسیسکو، فیلادلفیا ، شیکاگو و آتلانتا در اغلب روزهای هفته گذشته صحنه این اعتراض ها به رفتارهای این چنینی در آمریکا بود.انتقادها به دستگاه عدالت کیفری آمریکا همچنان ادامه دارد آنها زیر فشار انتقادات هستند. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا قبل از صدور رای هیأت منصفه مارتین جوان سیاهپوستی که قربانی اتفاق بود وی را مانند فرزند خود می دانست اما موضع گیریاش بعد از اعلام رأی صدو هشتاد درجه تغییر کرد و از رای هیأت منصفه دفاع کرد و قانون را در آمریکا نسبت به همه چیز بالاتر دانست. دوران برده داری در آمریکا سالهاست که به پایان رسیده است ولی باید دید در نهایت این پایان آیا فقط روی کاغذ رقم خورده است یا در عمل هم میتوان چنین چیزی را احساس کرد؟ به همین بهانه به سراغ دکتر فؤاد ایزدی تحلیلگر مسائل آمریکا رفتیم و نظاتش را در این باره جویا شدیم.

فواد ایزدی در گفتگو با شما درخصوص اتفاقات اخیر آمریکا اظهار داشت: ریشه اصلی این گونه اتفافاقات در آمریکا تبعیض نژادی است که در این کشور وجود دارد و به وضوح میتوان آن را احساس کرد. وقتی در آمریکا یک جوان سیاهپوست وقتی سلاحی در دست ندارد امنیت هم ندارد و تضمینی نیست که سالم بماند واقعاً باید این تبعیضنژادی را باور کرد.

وی با اشاره به تغییر نکردن اوضاع بعد از سرکار آمدن یک رئیس جمهور سیاهپوست افزود: با سرکار آمدن یک رئیس جمهور سیاهپوست و دو رگه هم اوضاع چندان تغییری نکرد و همچنان شاهد این گونه تبعیض ها هستیم و این تجمعات و اعتراضات بازهم به جایی نخواهد رسید. حتی این وضعیت نسبت به مسلمانان هم در آمریکا وجود دارد و بارها شاهد تبعیض نژادی از این دست در آمریکا بودهایم.

این تحلیلگر مسائل آمریکا با اشاره به برخورد گزینشی دستگاه قضایی آمریکا افزود: دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این برخوردها همواره تحت فشار افکار عمومی قرار داشته است ولی تغییر رویکرد درقبال تصمیماتش اتفاق نیفتاده است. وقتی زیمرمن به عنوان یک قاتل یهودی و سفید پوست تبرئه می شود نباید تعجب کنیم. البته آمریکا کشور وسیعی است و در همه نقاط آن راهپیمایی و تظاهرات نبوده است اما همین مقدار اعتراض بسیار مهم است و دولت را تحت فشار قرار می دهد.

ایزدی این اعتراضات را ثمر بخش ندانست و گفت: تخصص اصلی آمریکا سرکوب اعتراضات است. شما در ماجرای وال استریت هم این واقعیت را دید که آمریکاییها چهطور اعتراضات را سرکوب کردند. آمریکا سرکوب اعتراض را به کشورهای دیگر هم آموزش میدهد و شما دست پروردههای آمریکا را در عربستان و بحرین می بینید که چه طور اعتراضات را سرکوب کردند.

وی افزود: آمریکاییها علاوه بر خشونتی که برای مقابله با این گونه اعتراضات به کار میبرند تخصصی هم در نفوذ در این گونه حرکتهای اجتماعی دارند و می توانند از این طریق این گونه حرکات را از مسیر صحیح خود دور کنند و به سمتی که خودشان میخواهند بکشانند.این تحلیلگر مسائل آمریکا تهدید و فشار و تطمیع را از دیگر اهرمهای آمریکا برای فروکش کردن اعتراضات دانست و خاطرنشان کرد: در جنبش وال استریت هم شاهد بودیم که سرآمدان اعتراضات اجتماعی در آمریکا به شدت مورد تهدید و تتمیع و فشار قرار گرفتند و از این طرق این جنبش در اصطلاح نود و نه درصدی که آن هم یک جنبش ضد نژاد پرستی بود منحرف شد و نتوانست به مقصد خودش برسد.ایزدی درپایان گفت: این اعتراض ها بالاخره روزی به نتیجه خواهد رسید ولی با توجه به اتفاقات اخیر آمریکا ممکن نیست که نتیجه این اعتراضات را بهزودی مشاهده کنیم و تأثیر این اعتراضات و شاید در سالهای آینده احساس شود.

https://shoma-weekly.ir/xLqrQB