دکتر حسن لاسجردی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به تنش بین سران غرب و روسیه گفت: اختلاف حاضر بین روسها و کشورهای غربی یک نزاع و جنگ نوین شرق و غرب است که بعد از تحولات اوکراین شکل گرفته است، در حال حاضر نیز غربیها سعی دارند اجازه ندهند روسها در فضای کشورهای سابق شوروی، حوزه مهمی چون قفقاز و اوراسیا و یا مناطقی که قبلا وابسته به روسیه بوده نقش آفرینی کنند.
وی در ادامه افزود: روسها درتلاشند با تبادلات اقتصادی و مزیتهایی همچون نفت و گاز، فضای ارتباطی خودشان را گسترش دهند، از سوی دیگر از آنجا که این کشور دارای قدرت نظامی و امنیتی است، از این قدرت استفاده میکند تا بتواند در مسابقهای که با کشورهای غربی دارد، عقب نماند.
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به تلاش روسیه برای میانجیگری در مذاکرات صلح سوریه، اظهار داشت: در حال حاضر روسها در پرونده سوریه در تلاشند تا میدان داری کنند و نگذارند بخش مهم تاثیرگذاریشان از بین برود، به همین جهت در روزهای اخیر در حال صحبت با مخالفین حکومت بشار اسد هستند تا آنها را مجاب کنند که پای میز مذاکره و مصالحه بنشینند و بتوانند راه حل پیدا کرده و از این طریق موضوع بحران سوریه را مدیریت کنند.
"لاسجردی" در ارتباط با اهرم روسیه در مقابل کشورهای غربی بیان داشت: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما، اروپاییان نگرانند روسیه از عنصر انرژی استفاده کرده و فشارهای سیاسی_ اقتصادی به آنها وارد کند، لذا در حال حاضر در تلاشند فشار علیه روسها را از طریق تحریم، بحث اوکراین و یا حتی محدود نمودن یا قطع روابط زیاد کنند.
وی تصریح کرد: لذا به نظر میرسد مواضع اروپا و روسیه در حال حاضر بیشتر از آنکه مربوط به بحرانهای سوریه و اوکراین باشد، بحثی مربوط به اختلافات میان خودشان است، و اروپاییان در ترس و نگرانیاند که روسها همانند سالهای گذشته درسر بزنگاهها، فشارهای لازم را بیاورند و از آنها امتیازات بیشتری بگیرند.
این کارشناس سیاست خارجی در پایان پیرامون تاثیر تحریمها بر کشور روسیه، خاطرنشان کرد: روسیه به علت بحث منابع انرژی و ارتباط با کشورهای موثر در جهان همچون هند و چین و ایران دست بالاتری داشته و لذا تحریم برای آنان کارا نیست، در عین حال سوریه برای این کشور به عنوان یک محل استراتژیک و مهم محسوب میشود، در نتیجه با دخالت و حضور در تحولات سوریه میتوانند امتیاز بیشتری کسب کنند.