سیاسی

تجهیز تسلیحاتی امریکای لاتین از طریق تهاتر

می‌توانیم برخی از نیازهای آنها را که در ایران به خودکفایی و تولید انبوه رسیده‌ایم تأمین کنیم و در این زمینه معاملات تسلیحاتی را از طریق تهاتر انجام دهیم
محمد کرمیراد، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی پیرامون پایان تحریم تسلیحاتی علیه ایران و ابعاد مختلف این موضوع به خبرنگار هفته نامه شما گفت: دولتمردان ما مسأله عادیسازی همکاری دفاعی جمهوری اسلامی ایران با جهان را که از روز 27 مهر سال 1399 آغاز شده است یک پیروزی میدانند، در صورتی خودشان گفته بودند ما آمادگی داریم در ذیل توافقات هستهای برجام تحریم تسلیحاتی شویم و متأسفانه داوطلبانه این تحریم را پذیرفتند.

وی مطرح کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران به لحاظ راهبردی دفاعی است و توانسته است به لحاظ استراتژیک سیاست بازدارندگی را اعمال کند. با وجود همه تحریمهایی که علیه ایران وجود دارد کشور ما در صنایع دفاعی پیشرفتهای چشمگیری داشته است. اگر ترس از آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی وجود نداشت با گزینههای نظامی روی میزی که همیشه بوده است دشمن بارها به ما حمله میکرد.

اولویت دولت

این عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در پاسخ به این پرسش که با توجه به پایان تحریم تسلیحاتی علیه ایران اولویت ما باید صادرات سلاح باشد یا واردات آن، اظهار کرد: اولویت اصلی دولت باید رفع مشکلات معیشتی مردم و اقتصاد باشد. در چند سال اخیر مقام معظم رهبری همواره نامگذاری سال را بر مبنای اقتصاد قرار دادهاند. اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در توان داخلی جمهوری اسلامی ایران است و در این عرصه پتانسیلها و ظرفیتهای بسیار بالایی داریم.

وی با تأیید اینکه امکان صادرات سلاح توسط جمهوری اسلامی ایران وجود دارد خاطرنشان کرد: در خیلی از کشورها حتی کشورهای امریکای لاتین که در حیاط خلوت امریکا قرار دارند در شرایطی که هژمونی امریکا در حال فروپاشی است این کشورها دیگر زیر بار امریکا نخواهند رفت و احتمال درگیریها و چالشهایی وجود دارد که میتوانیم برخی از نیازهای آنها را که در ایران به خودکفایی و تولید انبوه رسیدهایم تأمین کنیم و در این زمینه معاملات تسلیحاتی را از طریق تهاتر انجام دهیم.

بهانه فروش تجهیزات و سلاحهای پیشرفته به عربستان

کرمیراد گفت: اگر قرار باشد تحریم تسلیحاتی از سوی جمهوری اسلامی ایران در مورد برخی کشورها اعمال شود باید علیه امریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی باشد. سالهاست امریکا توانسته است ایرانهراسی را مطرح کند و به این بهانه تجهیزات و سلاحهای پیشرفته خود را به آلسعود و کشورهای حوزه خلیجفارس بفروشد و در قبالش نفت را به ثمن بخس از آنها بگیرد. این نشان میدهد اینها بیشتر دنبال جنگافروزی هستند.

این عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص واقعی بودن پایان تحریم تسلیحاتی علیه ایران و دادن اجازه خرید و فروش سلاح به ایران مطرح کرد: این تحریم مانند سایر تحریمها میتواند کماکان بماند و شرکتهایی که تحت سیطره و فشار امریکا و اروپا هستند ممکن است از ترسشان نتوانند با ما معاملات تسلیحاتی کنند یا حتی قطعات مورد نیازمان را تأمین کنند. در عین حال با پایان این تحریم میتوانیم برخلاف گذشته که نیازهایمان را با چند دست و به قیمت گرانتر تأمین میکردیم بدون واسطه و با هزینه کمتر با خیلی از کشورها معاملات تسلیحاتی انجام دهیم.

فرصت در ساماندهی و تجهیز

وی افزود: به گفته وزیر دفاع ما فقط هفت مورد را تحریم بودیم که این تحریم پایان یافته است و امکان خرید و فروش سلاح با در نظر گرفتن راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی ایران و نوسازی نیروهای نظامی کشورمان وجود دارد.

کرمیراد در پایان گفت: ما در چهارچوب مقررات نظام بینالملل میتوانیم از این فرصت در ساماندهی و تجهیز هر چه بهتر و بیشتر و قویتر کردن ساختار دفاعی کشور قدم برداریم تا دشمنان هیچگاه نتوانند ایران را ولو بالقوه تهدید کنند.

https://shoma-weekly.ir/15p5pi