به گزارش شفق نیوز، برهم صالح، رئیس جمهوری عراق در سخنانی در جریان کنفرانس "روز اسلامی مبارزه با خشونت علیه زنان" به بحران سیاسی کشورش پرداخت و در این باره اظهار کرد: کشور شرایط حساس و چالشهای جدی را پشت سر میگذارد و بنبست سیاسی فعلی پس از ده ماه از برگزاری انتخابات غیرقابل قبول است.
وی همچنین بر ضرورت درپیش گرفتن گفتوگو برای حل و فصل این بحران تاکید کرد.
برهم صالح در ادامه از احزاب سیاسی خواست به بحران سیاسی پایان دهند و برای پایان دادن به این بن بست به عقل و قانون اساسی متوسل شوند.
مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق نیز در سخنانی در جریان همین کنفرانس در این باره گفت: بحران سیاسی شکل گرفته پس از برگزاری انتخابات پارلمانی امنیت و ثبات کشور را تهدید میکند.
وی تاکید کرد: شهروندان نگران هستند و این قابل قبول نیست که بحرانهای سیاسی در عراق غیر قابل حل باشند و این بحران دستاورد امنیتی کشور را تهدید میکند. ما بر بحرانهای امنیتی شدید غلبه کردهایم و کلید حل بحران سیاسی در نشستن همه ما بر سر میز گفتوگوی ملی نهفته است.
محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق نیز در جریان همین کنفرانس بر ضرورت انجام گفت وگوی ملی در عراق به منظور دستیابی به راهحل مناسب برای خروج از بحران سیاسی کشورش تاکید کرد.
وی همچنین خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام شد.
رئیس پارلمان عراق در ادامه ضمن بیسابقه خواندن تحولات کنونی عراق تاکید کرد که نمی توان در مقابل تداوم تعطیلی فعالیت پارلمان سکوت کرد.
سید عمار الحکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق هم در سخنرانی خود در کنفرانس روز اسلامی مبارزه با خشونت علیه زنان خطاب به مقتدی صدر، رهبر جریان صدر گفت: پیامی از سر محبت و قدردانی به برادرمان سیدمقتدی صدر و برادران جریان صدر دارم؛ ما فرزندان میهنی واحد با تاریخی واحد از خاندانی واحد بوده و هستیم و خواهیم ماند و نباید اختلافات و سوءتفاهمات میان ما فاصله اندازد و دستان فتنه و جهل و کینه وحدت ما را بر هم زند.
وی ادامه داد: ما هرگز در رابطه برادرانهمان با شما کوتاهی نکردیم، با وجود تنش رسانهای و اقدامات نادرستی که علیه ما و علیه نهادهای دولت انجام شد و به تعطیلی این نهادها انجامید، در کنار دیگر برادران چارچوب هماهنگی و همچنین جدا از آن نخستین طرفی بودیم که برای متقاعد کردن شما به انصراف از تحریم انتخابات تلاش کردیم و نخستین طرفی بودیم که پیروزی شما در انتخابات را تبریک گفتیم و نخستین طرفی بودیم که از پروژه اکثریت ملی به شرطهای مطلوب آن که حفظ جایگاه بزرگترین طیف جامعه است حمایت کردیم.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه خطاب به صدر یادآور شد که پیش از این سالها در عرصههای اجتماعی و سیاسی بسیاری با وی همراه بوده و همواره به اختلاف نظرات احترام گذاشته است و این اختلافات را عامل التهاب و اتهام نمیداند.
الحکیم با بیان اینکه ما و برادران چارچوب هماهنگی همچنان به اهمیت و جایگاه جریان صدر و اثرگذاری آنان در مراکز تصمیمگیری و حضورشان در نهادهای دولت اعتقاد داریم، عنوان کرد: این اعتقاد نه به علت وزنه انتخاباتی که به علت وجود چهرهها و نیروهای ملی و خیرخواه در میان آنهاست.
وی افزود: تا جایی که میدانم برادران ما در چارچوب هماهنگی برای حفظ پیوندهای ملی و وحدت بزرگترین طیف اجتماعی و شراکت واقعی در تصمیمگیری تلاشهای بسیاری کرده و میکنند و مسیرهای مودت و دوستی گشوده خواهد ماند و میتوان به نقشه راهی رسید که برای همگان رضایتبخش و مبنا و هدف آن منافع ملی باشد.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با تاکید بر اینکه رفتن سراغ انتخابات پیش از موعد به مقدمات و بررسی آن در مجلس و بحثهای حقوقی نیاز دارد تا گزینهای عملی و ایمن و قابل قبول برای همه شرکای سیاسی باشد، گفت: این گزینهای است که میتوان بعد از تشکیل دولت جدید، اصلاح قانون انتخابات، تضمین سلامت کمیساریای عالی مستقل انتخابات و تأمین لوازم لجستیک و فنی مطلوب برای اجرای انتخاباتی سالم درباره آن بحث و بر سر اجرای آن به تفاهم دست یافت.
حکیم از همه طرفها خواست که در عرصه سیاسی و مردمی و رسانهای خویشتنداری پیشه کنند و به عقلانیت و منطق و تفاهم میدان دهند چرا که عراق از جنگ و نزاع و درگیری خسته شده و ملت در انتظار مژده خیر و خدمات و راه حلهاست