سیاسی

بودجه های قرآنی هر سال کمتر می شود

به نظر می‌رسد این بودجه شبیه قالب یخی است که با وجود تهیه شدن با زحمت و پیگیری‌های فراوان، همواره در حال آب شدن است؛ مهم آنکه آنچه مصوب شد نیز محقق نشده است، بنابراین از عموم جامعه بویژه فعالان قرآنی انتظار می‌رود از دولت بپرسند آیا دشمن تهاجم فرهنگی خود را کنار گذاشته یا نعوذبالله قرآن، که به تصریح روایات در فتنه‌ها باید به آن تمسک جست، کارکرد خود را از دست داده است که در مقابل افزایش بودجه دیگر بخش ها، ساحت مقدس قرآن هر سال با بی مهری و کاهش اعتبارات روبه رو می‌شود!
دکتر لاله افتخاری، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به کاهش بودجه شورای توسعه قرآنی در لایحه بودجه سال ۹۷، گفت: متأسفانه با آنکه دولت بیش از دو بار یا بیشتر بودجه ۲۰۰میلیارد تومانی را آورد، که هر چند کم بود، اما شورا برای اهداف آن را تخصیص می‌داد، اما سال گذشته ۵۰درصد آن را کاهش داد که شاید جامعه قرآنی و بویژه نمایندگان مجلس باید جدی‌تر برخورد می‌کردند تا از ابتدا در بودجه درج شود و امسال هم می‌بینیم آن ۵۰درصد باقی مانده، ۶۰درصد کاهش یافته است.

وی تأکید کرد: به نظر می‌رسد این بودجه شبیه قالب یخی است که با وجود تهیه شدن با زحمت و پیگیری‌های فراوان، همواره در حال آب شدن است؛ مهم آنکه آنچه مصوب شد نیز محقق نشده است، بنابراین از عموم جامعه بویژه فعالان قرآنی انتظار می‌رود از دولت بپرسند آیا دشمن تهاجم فرهنگی خود را کنار گذاشته یا نعوذبالله قرآن، که به تصریح روایات در فتنه‌ها باید به آن تمسک جست، کارکرد خود را از دست داده است که در مقابل افزایش بودجه دیگر بخش ها، ساحت مقدس قرآن هر سال با بی مهری و کاهش اعتبارات روبه رو می‌شود!

افتخاری ادامه داد: انتظار می‌رفت، بودجه ۲۰۰میلیارد تومانی افزایش یابد نه آنکه هر سال کاهش یافته و نحیف‌تر شود. بنابراین امید است هم دولت نظر خود را اصلاح کند و هم نمایندگان سعی در اصلاح داشته باشند، تا آنچه با زحمت فراوان به دست آمده و نیز بارقه امید در جامعه قرآنی ایجاد شده بود، از دست نرود.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، با اشاره به حذف جدول۱۷ (ویژه دستگاه‌های فرهنگی) در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۷ از سوی دولت، بیان کرد: جدول۱۷ که بودجه ناچیزی در مقایسه با بودجه‌های هزارهزار میلیارد تومانی داشت، اما همین اندک کمک‌ها اگر تخصیص می‌یافت، می‌توانست چراغ برخی تشکل‌های فرهنگی را روشن نگاه دارد، اما در پی بی مهری‌های دولت، بودجه مصوب آن‌ها پرداخت نشد و امسال هم از اساس کنار گذاشته شد.

وی ادامه داد: امید است دولت هنوز که خیلی دیر نشده با همکاری مجلس این کسر خدمت و کوتاهی خود را در پیشگاه فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی جبران کند؛ زیرا جنگ امروز ما جنگ فرهنگ و نرم است و حتی ما اگر بخواهیم اقتصاد و تولیدمان پیشرفت کند و اشتغال ایجاد شود، ابتدا باید در میدان فرهنگ سازی موفق باشیم که این نیز به بودجه نیاز دارد.

به گفته افتخاری، البته باید در تخصیص این بودجه‌های فرهنگی نیز نظارت کامل اعمال و برنامه‌ای برخورد شود.

وی درباره پیامدهای حذف جدول۱۷ مربوط به بودجه دستگاه‌های فرهنگی، بیان کرد: یکی از این حذفیات مربوط به موضوع اربعین و پیاده روی آن می‌شود، که انتظار می‌رفت از این ظرفیت استفاده شود و یک سوم یا حتی نیمی از بودجه برخی نشست ها و همایش هایی که برگزار می‌شود، به این ظرفیت عظیم اختصاص یابد، اما می‌بینیم با بی مهری روبه رو شده‌ایم که این بی مهری می‌رود که خدای ناکرده شائبه بی توجهی دولت به امر دین را در جامعه ایجاد کند و می‌تواند طمع دشمن را نسبت به ما افزایش دهد، هر چند مردم مانع از توفیق دشمن می‌شوند.

نبود بودجه از اعتبار طرح هایی مانند امر به معروف می‌کاهد

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نهم با اشاره به حذف بودجه برنامه‌های فرهنگی همچون امر به معروف و نهی از منکر و عفاف و حجاب در پی حذف جدول۱۷، ابراز کرد: تمرکز و نظارت بر برنامه‌ها در مجموعه‌های فرهنگی به اقتدار نیاز دارد که معمولاً این اقتدار با بودجه و اعتبار تأمین می‌شود، از این رو ورود به عرصه اثرگذاری مانند امر به معروف و نهی از منکر و فرهنگ سازی درباره آن نیز بودجه خاص خود را می‌طلبد.

وی یادآور شد: البته در لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه ۹۷، فقط فرهنگ نیست که دچار مشکل شده، بلکه بخش‌های دیگر مانند اشتغال و... نیز حال و روز بهتری ندارند و انتظار می‌رود دولت پس از چهار نوبت ارائه لایحه بودجه، با کمترین ضریب خطا و بیشترین بازدهی عمل کند.

منبع: روزنامه قدس

https://shoma-weekly.ir/DnlP9d