در ردهبندی جهانی مربوط به فهرست کشورهای دارای فساد؛ دانمارک، فنلاند، نیوزیلند، سوئد و سنگاپور ابتدا و کشورهایی نظیر سومالی، کره شمالی، افغانستان، سودان و میانمار در انتهای این فهرست قرار دارند که بیشترین فساد را دارند.
در اکثر کشورها کنترل فساد کلان، مقدم بر فساد خرد است؛ زیرا بدون کنترل فساد کلان، امیدی به حل مشکل فساد خرد نیست. فساد در سطح کلان؛ فسادی است که توسط افراد و برخی مقامات اداری، به صورت باندی و با ارقام قابل توجه صورت میگیرد. مرتکبان این نوع فساد، جزء گروه مجرمان یقه سفید و از صاحبان ثروت و قدرت هستند و با عمل خود زیانها و خسارات غیر قابل جبرانی بر پیکر اقتصاد و اجتماع وارد میسازند. بدون شک مبارزه با این نوع فساد، منجر به افزایش اعتماد عمومی به دولتها خواهد شد.
اخیرا؛ خبرگزاری رویترز گزارش داده که یک عضو حزب حاکم سوسیال دموکرات رومانی به دلیل فشارهای سیاسی از پارلمان این کشور استعفا کرد و دلیل این استعفای وی مطرح شدن اتهام فساد و سوءاستفاده از قدرت عنوان شده است.
«ویورل هربنسیوک» ۶۱ ساله با اتهاماتی در یک پرونده فساد و سوءاستفاده از قدرت و نفوذ در این کشور روبرو شده است. پیش از این اتحادیه اروپا نسبت به ناکامی رومانی و بلغارستان برای مقابله با فساد در میان مقامات ارشد این دو کشور ابراز نگرانی کرده بود.
این مقام حزب سوسیال دموکرات حاکم رومانی به دنبال مطرح شدن این اتهامات از سمت خود کناره گیری کرد تا روند تحقیقات در مورد وی انجام شود. برخی از نمایندگان پارلمان رومانی از این اقدام این مقام پارلمان برای انجام تحقیقات ضد فساد استقبال کردند. مقامات قضائی اعلام کردند که این مقام متهم است از نفوذش برای دادن پیشنهاد یک لایحه عفو استفاده کرده که میتوانسته در یک پرونده دیگر به نفع او باشد. مقامات قضائی رومانی تاکید کردهاند که وی از سمت سیاسی خود سوءاستفاده کرده و باید پاسخگوی این اقدامش باشد.
یک نمونه اقدام ضد فساد در کشور کرواسی نیز قابل توجه بوده است. مقامات ضد فساد این کشور اعلام کردند که در یک پرونده فساد شهردار زاگرب دستگیر شده است.
در این پرونده علاوه بر شهردار زاگرب چند تن دیگر نیز دستگیر شدهاند که با اتهاماتی همچون فساد مالی و سوءاستفاده از قدرت مواجه شدهاند. شهردار زاگرب در این پرونده با فعالیتهای غیرقانونی یک شرکت هلدینگ در این شهر ارتباط داشته است. بر اساس گزارش رسانههای کرواسی، شهردار زاگرب و رئیس این شرکت هلدینگ دستگیر شدهاند و تحقیقات در این راستا آغاز شده است.
کرواسی برای پیوستن به اتحادیه اروپا و برآورده کردن شروط تعیین شده از سوی این اتحادیه، در چند سال اخیر اقدامات ضد فساد گستردهای را در حتی در میان مقامات این کشور در دستور کار خود قرار داده است.
چین نیز به دنبال کاهش فساد چه در بعد مالی آن و چه در بحث اداری آن میباشد.
دولت چین قصد دارد سال جاری میلادی مبارزه با فساد مالی در این کشور را شدت بخشیده و در این راستا به تمرکززدایی از قدرت بپردازد، شفافتر عمل کند و نسبت به فساد مالی سیاست «تحمل صفر» را در پیش بگیرد.
همچنین دولت چین هرچه بیشتر بودجه و همه حسابهایش را شفاف و باز خواهد کرد. وی از مقامات بلندپایه خواست تا محدودیتها علیه خویشاوندان و کارکنان خود را تقویت کنند.
در سال ۲۰۱۳ دولت چین در جریان تحقیقاتی که در زمینه فساد انجام داد نزدیک به ۴۰۰ میلیارد یوان معادل ۶۷ / ۶۵ میلیارد دلار را باز پس گرفت.