سیاسی

برای اصلاح اقتصاد باید محافظه کاری را کنار گذاشت

اقتصاد ما با واگذار شدن به مردم روان سازی می شود، اما در حال حاضر جسارتی برای این کار در بین دولتمردان وجود ندارد، بنابراین در سال های اخیر در این زمینه صدمات زیادی را متحمل شدیم.
قائم مقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: واگذاری امور به بخش خصوصی از سوی دولت نیاز به جسارت دارد.

محمد علی امانی با اشاره به نقش اتاق بازرگانی در اقتصاد کشور اظهار کرد: بازرگانان سفیر اقتصادی ما در حوزه دیپلماسی تجاری هستند و نباید نقش آنها در اتاق نادیده گرفته شود.

وی افزود: در حال حاضر گسترش دیپلماسی تجاری در اقتصاد کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است و به همین دلیل اتاق بازرگانی باید هدف نهایی خودش را در این راستا سازمان دهی کند.

امانی با انتقاد از واگذاری های انجام شده در دولت، خاطرنشان کرد: این واگذاری ها به جای اینکه به شکل واقعی انجام شود، بیشتر شبیه سازی بوده است.

وی با بیان این مطلب که اتاق بازرگانی بهترین بستر را برای واگذاری ها فراهم کرده است، تصریح کرد: واگذاری هایی که بخش خصوصی انجام می شود باید در اتاق بازرگانی عملیاتی شود زیرا بستر آن در هیچ جا به جز اتاق بازرگانی فراهم نیست.

این فعال اقتصادی با اشاره به ظرفیت مناسب قانون برای تاثیر گذاری بیشتر اتاق های بازرگانی خاطرنشان کرد: محرک های قانونی مناسبی برای فعالیت بخش خصوصی در راستای تاثیر گذاری بیشتر وجود دارد و اتاق بازرگانی باید از این محرک ها در راهبری هرچه بهتر بخش خصوصی استفاده کند.

قائم مقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با تاکید بر لزوم نهادینه شدن اقتصاد مردمی عنوان کرد: اقتصاد در فضای فعلی باید مردمی شود و هرچه سرعت واگذاری ها به مردم افزایش یابد جایگاه اقتصاد ما متعالی تر از قبل خواهد شد.

امانی با اشاره به نقش مردم در شکل گیری انقلاب اسلامی و تثبیت نظام جمهوری اسلامی بیان کرد: تاریخ نشان داده که هرگاه امور را به مردم واگذار کرده ایم، موفق تر و موثرتر از سایر بخش ها عمل کرده ایم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ظرفیت های فراوان و معطل مانده فراوانی وجود دارد که اقتصاد ما باید به آن ها توجه کند زیرا عدم توجه به این ظرفیت های معطل مانده در سال های اخیر ضربات زیادی به اقتصاد کشور وارد ساخته است.

این فعال حوزه بازرگانی، داشتن جسارت برای واگذاری کارها به بخش خصوصی را حلقه مفقوده اقتصاد کشور دانست و تصریح کرد: اقتصاد ما با واگذار شدن به مردم روان سازی می شود، اما در حال حاضر جسارتی برای این کار در بین دولتمردان وجود ندارد، بنابراین در سال های اخیر در این زمینه صدمات زیادی را متحمل شدیم.

امانی با اشاره به لزوم آزادسازی ظرفیت جامعه برای فعالیت های بازرگانی تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت جامعه برای انجام فعالیت های بازرگانی و تاثیر گذاری بیشتر در اقتصاد کشور آزاد نشده است، بنابراین باید تلاش کرد تا این ظرفیت آزاد شود.

وی خاطرنشان کرد: منظور از جسارت در واگذاری ها در نظر گرفته نشدن ضوابط و شاخص ها نیست، زیرا گاهی اوقات ضوابط و شاخص ها در واگذاری های عجولانه رعایت نمی شود.

قائم مقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: واگذاری ها باید به شکلی انجام گیرد که هم بخش خصوصی نقش آفرینی اصلی را بر عهده بگیرد و هم تمامی شاخص ها برای واگذاری واقعی فراهم شود.

امانی در پایان روحیه محافظه کاری را آسیب جدی اتاق فعلی دانست و عنوان کرد: اتاق برای تاثیر گذاری بیشتر باید علاوه بر وقتی که در حوزه طراحی دستوالعمل ها می گذارد، برای پیگیری کارها هم وقت بگذارد و به دور از روحیه محافظه کاری شرایط را برای ارتقا اقتصاد کشور فراهم کند.

https://shoma-weekly.ir/Z2M6KM