سیاسی

باید نقش احزاب در مدیریت سیاسی کشور مشخص شود

رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت:باید نقش احزاب در مدیریت سیاسی کشور مشخص شود کار تشکیلاتی نماد مردم‌سالاری است که به‌صورت شکل و یا بدیل آن باید صورت بگیرد؛ اکنون وجود و شکل‌گیری احزاب گوناگون نوعی آشفتگی درکنش سیاسی است و کشوری که مبتنی بر رأی مردم است باید از استحکام اجتماعی و امید برخوردار باشد و اکنون باید نسبت به تحقق آن در کشور اقدام کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی با تجلیل از مقام بزرگ مرحوم حبیب الله عسگراولادی گفت: برای صحبت در خصوص مرحوم عسگراولادی این شخصیت بزرگوار، نستوه و حکیم طبعاً باید از انقلاب سخن گفت زیرا این شخصیت با انقلاب درهم‌آمیخته است.
دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز که در یادمان هشتمین سالگرد درگذشت مجاهد صادق، مرحوم حبیب الله عسگراولادی سخن می گفت، افزود: شخصیت‌هایی نظیر عسگراولادی معلمان تاریخ و شاخصه برای رسیدن به زندگی متعادل هستند و راه و نام آن‌ها جاودان و راهگشا است.

وی تصریح کرد: مرحوم عسگراولادی از ایمان و توکل عمیق برخوردار بود و در رفتار و گفتار و تصمیمات به‌خوبی باور و توکل او دیده می‌شد و از این حیث این شخصیت چهره شاخصی بود، تلاش ایشان حرکت در صراط مستقیم بود، مقاومت در مسیر جزء شاخصه‌های ویژه مرحوم عسگراولادی  قبل و بعد از پیروزی انقلابی است.

پورمحمدی بابیان اینکه مرحوم عسگراولادی چهره‌ای متفکر و متعبد در تاریخ پرتنش انقلاب اسلامی بود؛ افزود: در انقلاب‌ها معمولاً هیجان و احساسات از حجم تأمل و تفکر و دوراندیشی می‌کاهد اما شخص عسگراولادی  در حوادث سیاسی متأمل و متفکر بود و تصمیمات وی با تأمل ویژه و در خط رهبری اتخاذ می‌شد.

وزیر اسبق دادگستری خاطرنشان کرد: حلم و سعه‌صدر ویژگی دیگر ایشان بود بدون تردید مدیریت اجتماعی به سعه‌صدر نیازمند است و متأسفانه آستان تحمل ما در برخی جاها کم شده و از همین رو آسیب‌پذیر هستیم؛ آقای عسگراولادی حلیم بود و حلم و صبوری وی را اهل تعامل و گفتگو کرده بود پرهیز از قهر و کنار زدن دیگران و خواستن عرصه برای نزدیکان هرگز در زندگی ایشان دیده نمی‌شد. عسگراولادی نگاه بارز و روشنی داشت و از افراط‌وتفریط به‌ دور بود.

دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز فقدان ذهن منسجم و انضباط تشکیلاتی را به‌عنوان یکی از آسیب‌های جدی کشور برشمرد و با نگاهی به زندگی استاد عسگراولادی در این زمینه یادآور شد:  بااینکه آقای عسگراولادی نماد یک جریان سنتی بود ولی از فعالیت تشکیلاتی که ویژگی دنیای مدرن بود به‌خوبی بهره می‌برد و در تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی گذشته و حال و آینده را در نظر می‌گرفت.

وی با اشاره به خدمات آن مرحوم در کمیته امداد حضرت امام خمینی گفت: مرحوم عسگراولادی چهره خدوم و دلسوز و نگران و دستگیر محرومان و طبقه ضعیف اجتماعی بود، حضور این چهره سیاسی فعال کمیته امداد و فرصت گذاری به‌فرمان امام و با خلوص نیت خود از ایشان انسان اهل مواساتی ساخت.

 

رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی تصریح کرد: مجموعه این موضوعات در دو ویژگی خلاصه می‌شود. عسگراولادی حکیم بود و این تنها به حکمت نظری ‌منتهی نمی‌شود هرچند ایشان در این زمینه نیز بهره داشت و  او یک ایثارگر بزرگ بود و قبل و بعد از پیروزی انقلاب این چهره او به‌خوبی نمایان شد. بخشی از آیات سوره بقره ناظر بر کسانی است که درراه خدا انفاق می‌کنند و فریب شیطان را نمی‌خورند که به آن‌ها زمزمه می‌کند در صورت انفاق گرفتار فقر می‌شوید این آیات ناظر بر زندگی مرحوم عسگراولادی است که از نعمت حکمت و تفکر بهره برد.

پورمحمدی بابیان اینکه انقلاب دستاوردهای بسیاری داشته که نباید آن‌ها را نادیده گرفت افزود: باید در حوادث و فرازوفرودها و نوسانات اجتماعی و سیاسی فضاسازی نادرست بر واقعیات غلبه نکند و نباید به خاطر کمبودها، دستاوردهای انقلاب به فراموشی سپرده شود و مغلوب شبهات و القائات و جنگ روانی شویم، باید حواسمان جمع باشد تا درست تصمیم بگیریم.

پورمحمدی با تشریح بخشی از دستاوردها نظام مقدس جمهوری اسلامی اظهار کرد: عده‌ای جسورانه به انکار واضحات می‌پردازند و از خلأ عدم‌حمایت ما از دستاوردها استفاده می‌کنند. فضای کمبود نگاه، ایده و اطلاعاتی که باید به جامعه داده شود سبب تشدید این امر شده است.

دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: اگر در ابتدای انقلاب از آزادی، امنیت و حمیت ملی سخن گفتیم در حد ممتازی آن را به دست آوردیم به‌طور نمونه در فضای کنونی کشور اگر انتقاداتی به دولت سیزدهم می‌شود باوجود عمر کوتاه این دولت و عدم انطباق این انتقادات خود نشانگر آزادی بیان است.

وی ضمن تأکید بر اینکه دستاوردهای نظام اسلامی در حوزه آزادی قابل قیاس با پیش از انقلاب نیست اظهار داشت: اکنون قوه قضائیه بااقتدار و آزادی مقابل متخلفین می‌ایستد و مجلس نیز به همین ترتیب البته انتقاداتی وجود دارد اما نباید این نقدها موجب تضعیف عملکرد این نهادها و قوا شود.

پورمحمدی افزود: استقلال در کشور ما بسیار زیاد است به‌طوری‌که امروز به خاطر حفظ استقلال در حوزه بین‌الملل موردنقد قرار می‌گیریم، مردم‌سالاری دینی از دیگر دستاوردهای مهم انقلاب است اکنون تحریم‌های ظالمانه‌ای توسط جهان سلطه بر جمهوری اسلامی اعمال می‌شود و مشکلاتی نظیر ضعف در تصمیم‌گیری داخلی و... نیز ما را با مشکلاتی روبرو ساخته اما نباید دستاوردهای نظام را کوچک شمرد و مشکلات را بزرگنمایی کرد.

رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ارزیابی دولت سیزدهم با نگاهی به مشکلات پیش روی آیت‌الله رئیسی و هیئت‌وزیران به اهمیت همفکری و کمک به دولت اشاره کرد و افزود: هر فرد با هر رویکرد و جناح سیاسی برای حل مشکلات به میدان بیاید، دولت قصد انجام مسئولیت خود را دارد و همه باید به او کمک کنیم البته برخی از عزل و نصب‌ها موردپسند نیست اما نباید از کمک به دولت غافل شد تا دولت از این مراحل سخت عبور کند دولت هم باید در تصمیم‌گیری‌ها از خرد جمعی و تجربه پیشینیان بهره ببرد و در کنار جوان‌گرایی از تجربه و همفکری پیشکسوتان استفاده کند.

وی همچنین تصمیم دولت در حوزه مذاکرات برجام به‌عنوان فرصتی برای استفاده از منافع حداقلی در این سند بین‌المللی یادکرد و گفت: ما باید در مقابل ظلم و جنایت فاحش طرف مقابل بایستیم در حال حاضر اختلاف و تردید افکنی و القاء شبهه سمی در برابر  دولت برای حضور در مذاکرات است دولت باید با اتکا به همبستگی ملی وارد مذاکرات شود و قوانین مجلس در این زمینه نیز بر همین محور باید صورت بگیرد.

پورمحمدی بابیان ظلم‌های ابرقدرت‌ها در برجام؛ خواستار عدم اختلاف‌افکنی در مسیر مذاکرات شد و افزود: نباید برخی از القائات سبب ایجاد مشکل ر مسیر مذاکرات و احقاق حق مردم شود، برجام در حکم انتخاب بین بد و بدتر است و یک مجموعه هوشمند باید جسارت انتخاب بد را داشته باشد تا گرفتار بدتر نشود.

این فعال سیاسی از مردم‌سالاری دینی به دستاورد بزرگ نظام یادکرد و با آسیب‌شناسی کنش‌های سیاسی در هنگام انتخابات تأکید کرد: کنش سیاسی جامعه ما معیوب است و به همین علت بعد از انتخابات افراد معمولاً مطالبه از سوی جریان‌ها از آن‌ها صورت نمی‌گیرد و این‌یکی از مشکلات مبنایی ماست. اعتماد عمومی و آرامش سیاسی صورت می‌گیرد اما در ایران انتخابات در پاره‌ای از موارد امیدوارکننده نیست، مشارکت پایین در انتخابات اخیر جای تأمل دارد.

وی افزود: باید نقش احزاب در مدیریت سیاسی کشور مشخص شود کار تشکیلاتی نماد مردم‌سالاری است که به‌صورت شکل و یا بدیل آن باید صورت بگیرد؛ اکنون وجود و شکل‌گیری احزاب گوناگون نوعی آشفتگی درکنش سیاسی است  و کشوری که مبتنی بر رأی مردم است باید از استحکام اجتماعی و امید برخوردار باشد و اکنون باید نسبت به تحقق آن در کشور اقدام کرد.

 دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز در پایان با آسیب‌شناسی رفتارهای سیاسی نظیر عدم پاسخگویی افراد در قبال تصمیمات و فعالیت‌های خود در امور اجرایی و مانند آن به‌ضرورت حضور احزاب دارای سابقه و به‌ویژه مؤتلفه اسلامی در میدان تأکید کرد و گفت: انقلاب اسلامی قرار بود در قله تفکر و عقلانیت حرکت کند این عقلانیت باید در فضای کشور اشباع شود و این نقیصه‌ای است که باید با امید و صبر آن را محقق ساخت
https://shoma-weekly.ir/Fx8ZiD