دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی افزود: خوشبختانه برخلاف سال های گذشته، لایحه بودجه 97 به موقع به مجلس ارائه شد و اینکه این لایجه به موقع تهیه و تدوین شده است هم یک نقطه موقت برای این لایحه به حساب می آید.
**تنظیم بودجه بر اساس بر حداقل درآمدها یک نقطه مثبت لایحه بودجه 97
حبیبی ادامه داد: حتی اینکه بر اساس بر حداقل درآمدها به ویژه درامدهای نفتی این بودجه تنظیم شده است هم به نظر من یک نقطه قوت می تواند برای این بودجه سال 97 در لایحه دولت باشد.
شهردار سابق تهران با بیان اینکه طبق معمول سالهای متمادی وقت، بودجه شرکت نفت کاملا شفاف نیست تصریح کرد: ما به عنوان تشکیلات حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص شفاف شدن بودجه خود شرکت نفت سال هاست تذکر می دهیم اما توجهی به هشدارها نشده است چراکه دولت ها یک سری حیاط خلوت هایی دارند که سعی می کنند این حیاط خلوت ها را نگه دارند که یکی از حیاط خلوت ها شرکت های دولتی و شفاف نبودن بودجه شرکت نفت است که به نظر من نقطه ضعف بودجه سال 97 در این دو مورد محسوس تر دیده می شود.
حبیبی با بیان اینکه دولت در بودجه 97 بیش از 70 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت را پیش بینی کرده است خاطرنشان کرد: اول اینکه معلوم نیست این رقم به دست بیاید یا نه و دوم اینکه این اوراق مشارکت فی نفسه یک اثرات منفی بر اقتصاد کشور می گذارد و همین که دولتی خود را مجبور به فورش اوراق مشارکت می کند نشان از نقاط ضعف و مشکل در بدنه اقتصاد است.
معاون سابق وزیر راه افزود: من تا جایی که اطلاع دارم در سال جاری تا پایان آذر ماه حدود 13 درصد بودجه کم عمرانی که تصویب کرده اند تخصیص داده شده است و یکی از دلایل رکود فعالیت های اقتصادی، افزایش بیکاری و عدم رونق اشتغال همین کم بودن بودجه عمرانی است که با وجود بودجه کم تنها 13درصد آن تخصیص داده شده است و در این سه ماهه آخر سال هم با توجه به فصل سرما معلوم نیست دیگر یک رقم قابل توجهی تخصیص داده شود.
** برنامه ریزی کم رنگ برای اقتصاد مقاومتی در بودجه 97/ اقتصاد دولتی و نفتی گریبان ملت را گرفته است
وی تأکید کرد: در دولت فعلی دو اتفاق افتاد که در هر صورت مسائل اقتصادی را کاملا تحت الشعاع قرار می دهد که یکی از آن ها افزایش نقدینگی است.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: این به این تعبیر نیست که دولت در کنترل نقدینگی موفق نبوده است بلکه هزینه های دولت خیلی بیشتر از حد معمول افزایش پیدا کرده است و به نظر من در این بودجه سال 97 چیز قابل توجهی که بگوییم بر اساس سیاست اقتصاد مقاومتی طراحی شده و یک محصول عمده و قابل توجه از این سیاست در بودجه 97 می شود پیش بینی کرد نیفتاده است.
حبیبی با بیان اینکه اقتصاد دولتی و نفتی همچنان گریبان ملت ایران را گرفته است ابراز کرد: علیرغم اینکه از اویل انقلاب اظهار نظرهای خوبی در خصوص مقابله با اقتصاد دولتی و نفتی انجام شد و اینکه رهبر معظم انقلاب سالهای متمادی تکیه شعار سال را بر موضوعات اقتصادی دارند اما معتقدم دولت ها در این موضوع چندان موقف نبوده اند.
وی افزود: اینکه بگوییم دولت راستای اقتصاد مقاومتی کاری نکرده بی انصافی است چراکه دولت هم در حال مشغول فعالیت در این رابطه است اما اینکه یک محصول قابل توجهی از کارهای اقتصادی به دلیل اینکه دولت کارش را به خوبی انجام داده شاهد باشیم، این اتقاق نیفتاده است.
**مردم با بودجه 97 سال آینده هم نمی توان شاهد رونق اقتصادی و اشتغال باشند
رئیس سابق سازمان هواپیمایی کشور بیا بیان اینکه در سال آینده هم با این بودجه به نظر نمی رسد شاهد رونق اقتصادی، افزایش اشتغال و کاهش چشم گیر بیکاری باشیم تصریح کرد: هزینه های جاری دولت چه بخواهیم و چه نخواهیم هر سال افزایش پیدا می کند اما در این افزایش بیش از افزایش معمولی است، وقتی هزینه های جاری افزوده می شود طبیعتا بودجه عمرانی را تحت الشعاع قرار می دهد و یکی از راه های مهم کاهش بودجه های جاری کوچک کردن دولت است.
حبیبی افزود: نه در این دولت نه در دولت های سابق یک کار عمده ای برای کوچک کردن دولت نمی بینم و متاسفانه نه تنها کاری برای کوچکتر شدت دولت نشده بلکه مقداری هم نسبت به میزان گذشته بزرگ تر هم شده است.
** عدم پیاده سازی سیاست های اصل 44 ضعف همه دولت ها
وی گفت: یک اشکال بزرگ هم به دولت های قبل و این دولت وارد است و آن هم عدم پیاده سازی سیاست های اصل 44 است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید کرده اند.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه دولت هیچ راهی جز مردمی کردن اقتصاد ندارد ابراز کرد: اقتصاد دولتی را کومونیست ها ده ها سال با سر نیزه خواستند اجرا کنند ولی دیدیم به متلاشی شدن تفکر در اتحادیه جماهیر شوروی سابق شد همچنین اغاز رونق اقتصادی چین هم در دو دهه اخیر از زمانی است که از نگاه سوسیالیستی به اقتصاد صرف نظر کردند بنابراین خود دولت و نفتی بودن اقتصاد مانع رشد اقتصادی است و نفتی ماندن اقتصاد ایران یک خطر برای امنیت ملی است.
وی ادامه داد: ملاحضه می کنید صاحبان قدرت نفتی در دنیا چظور با قیمت نفت بازی می کنند، شما کالایی را در دنیا سراغ ندارید که ارزان تر شده باشد ولی نفت در برهه ای از زمان تا بالای 120 دلار می رود و در برهه ای از زمان به 30 دلار می رسد که امروز با خوش بینی می گویند قیمت نفت 55 دلار است حالا اگر تمام تخم مرغ های اقتصادی در این سبد نفت بذاریم معلوم نیست چه بلایی سر کشور خواهد آمد.
**مردمی کردن اقتصاد راز موفق دولت
جامعه شناس برجسته کشور عنوان کرد: اگر دولت توانست اقتصاد را مردمی کند یا به عبارتی دولت سیاست گذار، برنامه ریز و کنترل کننده باشد اما کار به دست مردم بدهند موفق خواهد بود البته قبول داریم در بخشی از کارهای خدماتی و اقتصادی به دلایلی نمی شود کار را به دست بخش خصوصی داد و منکر آن استثتاها نیستم اما تا جایی که ممکن است باید کار را به مردم سپرد.
قائم مقام سابق بنیاد بینالمللی غدیر تصریح کرد: در ابتدای انقلاب و در زمان حضرت امام(ره) بحثی طولانی درگرفت راجب اینکه اقتصاد مردمی داشته باشیم یا اقتقصاد دولتی، که عده ای که تفکر چپ سوسیالیستی داشتند به اقتصاد دولتی اعتقاد داشتند و می گفتند اگر اقتصاد دولتی نباشد عده ای پولدار می شوند و تفاوت طبقاتی پیش می اید که البته برخی از این افراد امروزه آتش تند تری برای مردمی کردن اقتصاد دارند.
وی افزود: البته با اقتصاد آزاد کاپیتالیستی قطعا موافق نیستم و معتقدم الان خود آمریکا که رونق اقتصادی هم دارد گرفتار اقتصاد کاپیتالیستی است و سیاست گذاران اصلی اقتصاد آمریکا صاحبان صنایع اسلحه سازی هستند.
**پولدار شدن عامه مردم غیر از پولدار شدن چند نفر معدود است
حبیبی با بیان اینکه مردمی کردن اقتصاد غیر از پولدار کردن چند نفر است گفت: رهبر انقلاب در چند سال اخیر وقتی با حرارت و تاکید در خصوص مردمی شدن اقتصاد فرمایشات داشتند، در جلسه ای بعد از آن فرمایشات فرمودند «بنده وقتی در خصوص مردمی کردن اقتصاد صحبت کردم گفتند یک عده از مردم پولدار می شوند! و ایشان فرمودند: من این موضوع را گفتم که مردم پولدار شوند و پولدار شدن عامه مردم غیر از چند نفر معدود است.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: وقتی اقتصاد مردمی شود سرمایه های مردم چه در خارج و چه در داخل کشور به میدان می آید و علیرغم در نظر گرفتن بعد امنیت ملی، بخش های دیگر هم چون کشاورزی کشور رونق پیدا می کند.
معاون سابق سیاسی استاندار کرمان با بیان اینکه بنده بنا به مسئولیت هایی که داشتم از معذورات و مشکلات دولت باخبر هستم تأکید کرد: نگاه به خارج در دولت ان هم به صورت انحصاری برای رفع مشکلات اقتصادی نگاه غلطی است که بسیاری از دولت مردان فعلی نیز به آن مبتلا هستند البته نمی گوییم دور ایران را دیوار بکشیم و مراودات خارجی نداشته باشیم اما اینکه معتقد باشیم نجات کشور وابسته به لطف خارجی ها است افکار بسیار خطرناکی است.
**نگاه صفر و صدی به پرداخت یارانه
وی اظهار کرد: متاسفانه درخصوص هدفمند کردن یارانه ها نگاه صفر و صدی وجود دارد یعنی یا یارانه خیر یا یارانه بله، که هیچکدام از این دو مورد درست نیست چراکه در کشور یه عده از افراد نیازمند وجود هستند که اگر به داد آن ها نرسیم نمی توانند خود را اداره کنند.
حبیبی خاطرنشان کرد: در کشور میلیون ها نفر تحت پوشش مراکز و ارگان های حمایتی هستند که نظام موظف است در حداقلی آن ها را اداره کند اما اگر نگاهی هم به شمال شهر تهران شود در برخی موارد برای تعداد افراد خانواده خودرو میلیاردی وجود دارد که خنده دار است به این قشر یارانه داده شود یا یک عده ای هم هستند که زندگی بالای متوسط دارند که به نظر من در مرحله اول هم مستحق دریافت یارانه نیستند اما عده ای جز با کمک نظام نمی تواند زندگی اش را اداره کند.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: باید در یک فرصت کوتاه، جدی و بسیار دقیق بررسی شود چه کسانی در کشور نیازمند گرفتن یارانه هستند که در حال حاضر بدون بررسی عرض می کنم تمام افرادی که زیر پوشش کمیته امداد، بهزیستی و با کمک خیری زندگی می کند، شناسایی شده اند مستحق دریافت یارانه هستند اما ممکن است یک گروهی تحت پوشش هیچ مرکز و ارگانی نباشند و حاضر هم نباشند خودشان را به این مراکز معرفی کنند که شناسایی آن هم سخت است.
**دولت در خصوص انصراف مردم از یارانه، پاسخ تلخی گرفت
وی با بیان اینکه تکیه بر آمار ارگان های حمایتی لازم هست اما کافی نیست ابراز کرد: حتی ممکن است عده ای کارمند دولت و حقوق بگیر هم باشند که تحت پوشش جایی هم نیستند اما نیازمند یارانه هستند که باید با حفظ شئوناتشان آن ها را شناسایی کرد.
حبیبی با اشاره به فراخوان دولت به مردم برای انصراف از یارانه تصریح کرد: به نظر من در خصوص انصراف از یارانه، به دولت پاسخ تلخی داده شد و حتی یک درصد هم انصراف ندادند، برای خودکفا کردن مردم نیازمند، دلیلی نیست که به همه اقشار جامعه یارانه داده شود حتی نباید مردم را نیازمند به ارگان های حمایتی نگهداشت چراکه اگر امکان خودکفایی مالی برای مددجویان باشد می توان با کوچک کردن دایره مددجویان شاهد بهتر وضع معیشت مردم باشیم.