بین الملل

آیا اسرائیل با جان کری دشمن است؟

یکی از مقامات رسمی وزارت خارجه رژیم صهویونیستی عنوان کرده است که اگر جان کری بخواهد بار دیگر مذاکرات صلح را مطرح کند، این بار به رژیم فلسطین فشارهای بیشتری خواهد آمد.
فاطمه صناعی-سرانجام پس از یک ماه فراز و فرود و بحث بر سر نفر اول دستگاه سیاست خارجی باراک اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری اش، رئیس‌جمهور آمریکا طی مراسمی و در غیاب هیلاری کلینتون، سناتور «جان کری» ‌را بعنوان نامزد تصدی پست وزارت امور خارجه آمریکا معرفی کرد و سوزان رایس در این رقابت بازنده شد.
 اوباما، جان کری، سناتور دموکرات ماساچوست را به عنوان نامزد تصدی پست وزارت امور خارجه آمریکا معرفی کرد و در این مراسم گفت افتخار می‌کنم که جان کری را به عنوان وزیر امور خارجه معرفی می‌کنم. وی افزود: روند زندگی جان‌کری به گونه‌ای بوده که وی را برای تصدی این پست آماده کرده بود. کری توانسته احترام رهبران کشورهای مختلف در سراسر جهان را به دست آورد.
جان فوربز کری متولد 11 دسامبر 1943، سناتور دموکرات ایالت ماساچوست در مجلس سنای آمریکا است که از سال 2009 میلادی ریاست کمیته روابط خارجی سنای این کشور را بر عهده دارد. سناتور جان کری که هم‌اکنون ریاست کمیته سیاست خارجی سنای آمریکا را بر عهده دارد، در سال 2004 به دلیل رقابت با جورج بوش در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری، بشدت مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. جان فوربز کری هفتاد ساله برای نخستین بار در سال ۱۹۸۴ در انتخابات مجلس سنا شرکت کرد و توانست به جای سناتور بازنشته پل سونگاس به نمایندگی ایالت ماساچوست وارد سنا شود. وی در طول ۲۰ سال حضور در سنا ۳ بار در سالهای ۱۹۹۰ و ۱۹۹۶ و ۲۰۰۲ از سوی مردم ماساچوست برگزیده شده است.
این در حالی است که اظهارات سوزان رایس درباره حمله به کنسولگری آمریکا به بنغازی که طی آن سفیر آمریکا در لیبی کشته شد، باعث تشدید حملات جمهوری‌خواهان علیه وی شد تا مانع از آن شوند که وی به وزارت امور خارجه برسد.
چرا اسراییل با جان کری دشمن است؟
اما از زمان مطرح شده جان کری به عنوان گزینه وزیر خارجه، گمانه زنی‌های فراوانی درباره وی انجام شد اما به نظر می‌رسد که سران رژیم صهویونیستی از این انتخاب چندان رضایت ندراند. روزنامه «یعودت آهارانوت» در گزارشی به پیشینه موضع گیری‌های جان کری در برابر رژیم صهویونیستی پرداخته و نوشته است: جان کری در سال 2009 با اعلام مخالفت خود با ادامه شهرک‌‌سازی‌ها رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی موجب نگرانی بنجامین نتانیاهو شده است.
این روزنامه در تحلیل خود از این انتخاب جدید اوباما آورده است: از سوی دیگر جان کری پیشگام طرح گسترش روابط آمریکا با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، است. همچنین وی خواستار آن بوده است که آمریکا با حماس وارد مذاکره و گفتگو شود و به حل مشکلات منطقه بپردازند.
این روزنامه در ادامه از قول یکی از مقامات رژیم صهویونیستی آورده است: جان کری گرچه به نظر می‌رسد که دوست رژیم اسرائیل است اما وی گزینه خوبی برای حمایت از رژیم اسرائیل در سنای آمریکا نیست زیرا دیگر سناتورهای آمریکایی بر وی ارجحیت دارند. مواضع جان کری درباره فلسطین آشکار و علیه رژیم صهیونیستی هستند و او بشدت مخالف ادامه شهرک سازی‌های رژیم اسرائیل است.
در ادامه این تحلیل با اشاره به روند حمایت‌های وزرات خارجه آمریکا از رژیم اسرائیل آمده است: به لحاظ تاریخی همواره وزارت خارجه آمریکا علیه رژیم اسرائیل موضع گیری کرده است. صبوری و حمایت‌هایی که در دوران رایس از رژیم اسرائیل می‌شد در این سال‌ها از بین رفته است. از سوی دیگر جان کری از حلقه افراد نزدیک به اوباما نیست و این موجب بغرنج تر شدن شرایط در آینده خواهد شد. یکی از مقامات رسمی وزارت خارجه رژیم صهویونیستی نیز در اظهار نظری عنوان کرده است که اگر جان کری بخواهد بار دیگر مذاکرات صلح را مطرح کند، این بار به رژیم فلسطین فشارهای بیشتری خواهد آمد.
نظر جان کری درباره ایران
«مؤسسه صلح» آمریکا چند گفته از «جان کری» وزیر اوباما برای وزارت خارجه را درباره ایران نقل قول کرده و در جایی معترف است ایران حق دارد از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای استفاده و فعالیت‌های غنی‌سازی خود را پی‌گیری کند. ایران پریمیر، وابسته به «مؤسسه صلح» آمریکا در مقاله‌ای با اشاره به معرفی سناتور «جان کری» توسط اوباما برای اخذ سمت وزیر خارجه در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش، به چندین نقل قول از «کری» درباره ایران اشاره کرده است. این نقل قول‌ها همگی به برنامه هسته‌ای ایران و حمایت «کری» از تصمیم اوباما برای فشار جهت توقف برنامه هسته‌ای ایران اختصاص دارند.
گزیده برخی سخنان جان کری در مورد ایران را در اینجا می آوریم؛
* حمایت «جان کری» از تصمیم اوباما مبنی بر فشار برای توقف کامل برنامه هسته‌ای ایران
«می‌خواهم نکته‌ای را به شما و به ساکنان اسرائیل بگویم: هیچ‌کس نباید درباره جدیت اوباما و تعهد وی به این شک داشته باشد که ایران نباید و نخواهد توانست به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. رئیس‌جمهور به وضوح گفته است که به دنبال مهار برنامه هسته‌ای ایران نیست بلکه می‌خواهد از آن جلوگیری کند.» ۱ مه، خطاب به شیمون پرز.
* تهدید ایران به اقدام نظامی علیه این کشور، در حقیقت به سود جمهوری اسلامی تمام می‌شود
«من در این بحث شرکت می‌کنم، زیرا مسئله هسته‌ای ایران بی‌نهایت مهم است. باید با هوشیاری و تفکر به این مسئله پرداخت، نه با شعارگرایی و تبلیغات. ریسک این موضوع از آن بالاتر است که بخواهد به یک کمپین تبلیغاتی دیگر تبدیل شود. صرف صحبت از جنگ، با ارزاندن بازار نفت و افزایش قیمت نفت خام ایران فقط موجب کمک بیش‌تر به این کشور می‌شود؛ زیرا درآمد نفت است که هزینه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را تأمین می‌کند.» ۷ مارس ۲۰۱۲، در مقاله‌ای در ستون نظرات روزنامه واشینگتن پست.
* به اعتقاد رئیس سابق موساد، نتایج بحران سوریه برای ایران از حمله نظامی به این کشور سنگین‌تر است
«ایران بیش از هر زمان دیگری از لحاظ دیپلماتیک منزوی شده است. سوریه مهم‌ترین متحد ایران دارد وارد روند تغییر حکومت می‌شود، که به گفته رئیس سابق موساد می‌تواند برای تهران مانع استراتژیکی بزرگ‌تری از حمله نظامی به این کشور باشد.» ۶ مارس ۲۰۱۲، در بیانیه‌ای در مجلس سنا.
* «جان کری» معتقد است آمریکا و چین باید با کنار گذاشتن اختلافات خود، علیه ایران متحد شوند
«منافع چین در خاورمیانه هم به اندازه منافع ما به سبب برنامه هسته‌ای ایران مورد تهدید واقع شده‌اند. ایران سومین تأمین‌کننده نفت چین است و جنگ در خلیج فارس می‌تواند اقتصاد چین را نابود کند. آمریکا و چین باید از قدرت اقتصادی و سیاسی خود استفاده و ایران را متقاعد کنند تا فعالیت‌های هسته‌ای غیر قانونی خود را رها کند و به سرپیچی از دستورات شورای امنیت و آژانس انرژی اتمی پایان دهد.» ۲ فوریه ۲۰۱۲، در مقاله‌ای در ستون نظرات روزنامه «سان‌فرانسیسکو کرانیکل».
* آمریکا حاضر نیست به دلیل امضای «معاهده کاهش سلاح‌های استراتژیک» با روسیه، از ساخت موشک دست بردارد
«این پیمان [معاهده جدید کاهش سلاح‌های استراتژیک] هیچ محدودیتی در توانایی ما برای دفاع از خود ایجاد نمی‌کند. در حقیقت، دولت هم به وضوح بیان کرده که ما به هیچ وجه خود را در ادامه ساخت موشک برای دفاع از آمریکا در مقابل ایران و کره شمالی محدود نمی‌کنیم.» ۲۵ مه ۲۰۱۰، در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنا با موضوع کنترل سلاح‌های استراتژیک.
* «جان کری» معترف است که ایران حق دارد از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای استفاده و فعالیت‌های غنی‌سازی خود را پی‌گیری کند
«[سیاست] مخالفت با غنی‌سازی ایران در دولت بوش سیاست مضحکی بود... چون از نظر مردم بسیار غیر منطقی بود... صرفاً سیاست پر هیاهو بود. انرژی‌ای بود که هدر رفت. فقط خطوط بین دو طرف را پررنگ‌تر کرد... [ایرانیان] حق دارند از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای استفاده و برای همین منظور هم غنی‌سازی کنند.» اوایل ژوئن ۲۰۰۹، در مصاحبه‌ای با روزنامه فایننشال تایمز.
«من وقت آن را ندارم [که به ایران سفر کنم] و نتوانستیم در این مدت کمی که داشتیم برنامه‌ریزی کنیم؛ اما مایل هستم به این کشور بروم... در زمان مناسب، در آینده.» ۱۵ دسامبر ۲۰۰۶، در گفتگو با گزارشگران در قاهره پایتخت مصر.
* انتقاد «جان کری» از جورج بوش به دلیل عدم طرح پیشنهاد تأمین سوخت هسته‌ای برای فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
«به نظر من، آمریکا باید پیشنهاد می‌داد تا سوخت هسته‌ای در اختیار ایران قرار بدهد و ببیند که آیا این کشور واقعاً به دنبال اهداف صلح‌آمیز هسته‌ای است. اگر ایرانی‌ها تمایل نداشتند به این معامله تن دهند، آن وقت می‌توانستم تحریم‌ها را شدیدتر کنیم. اما رئیس‌جمهور هیچ کاری انجام نداد.» ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۴، در یکی از بحث‌های سیاست خارجی با جورج بوش رئیس‌جمهور سابق آمریکا.
یکی از مقامات رسمی وزارت خارجه رژیم صهویونیستی نیز در اظهار نظری عنوان کرده است که اگر جان کری بخواهد بار دیگر مذاکرات صلح را مطرح کند، این بار به رژیم فلسطین فشارهای بیشتری خواهد آمد.


https://shoma-weekly.ir/ApBrzk