سیاسی

آمریکا از زاویه جنگ اقتصادی به برجام نگاه می‌کند

رئیس جمهور قبل از برجام و بعد از برجام، خواصی برای این توافق در حل مشکلات اقتصادی شمرده‌ بودند که این خواص نه در رفتار دشمن دیده می‌شود نه آثار آن در حل مشکلات اقتصاد رؤیت می‌شود. آمریکایی‌ها با پررویی برجام را اجرا نمی‌کنند و هر روز به بهانه ‌ای به حجم تحریم‌ها و تهدیدها می‌افزایند.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: بیکاری و رکود، تن بیمار اقتصاد کشور را هر روز رنجورتر میکند و رئیس دولت باید فرماندهی مقاومت اقتصادی را شخصابه عهده بگیرد.

محمدکاظم انبارلویی با اشاره به تناقض میان سخنان کرمانشاه دکتر روحانی درباره وجود «مشکل بیکاری و رکود» با سخنان دو سال پیش او در مشهد که عبور از رکود را اعلام کرده بود، یادآور شد: کمتر از یک سال به پایان دوره اول ریاست جمهوری آقای روحانی باقی است، در حالی که رئیس جمهور وعده 100 روزه برای حل مشکلات اقتصادی داده بود.

وی افزود: رئیس جمهور قبل از برجام و بعد از برجام، خواصی برای این توافق در حل مشکلات اقتصادی شمرده بودند که این خواص نه در رفتار دشمن دیده میشود نه آثار آن در حل مشکلات اقتصاد رؤیت میشود. آمریکاییها با پررویی برجام را اجرا نمیکنند و هر روز به بهانه ای به حجم تحریمها و تهدیدها میافزایند. شهدای هستهای با فداکاریهای خود سوخت 20 درصد را به عنوان برگ برنده روی میز مذاکرات گذاشتند. برجام آمد بخش اعظم بساط سانتریفیوژها جمع شد، فردو تعطیل گردید، اراک بتن آرمه شد، بعد هم سیف، رئیس کل بانک مرکزی رفت آمریکا رسما گفت؛ دستاورد برجام تقریبا«هیچ» است.

انبارلویی خاطر نشان کرد: رئیس جمهور محترم باید حق گلایه و اعتراض برای مردم قائل باشد، نه اینکه بدعهدی آمریکاییها را کوچک و دستاورد تقریبا هیچ را بزرگ نشان دهد. رئیس جمهور قبل از امضای برجام، صریح گفته بود: «ما هیچ توافقی را امضا نمی کنیم مگر اینکه در همان روز همه تحریم ها لغو شود.» اکنون در یک سالگی برجام همه اعتراف دارند که تحریم ها لغو نشده است! اما رئیس جمهور نمی خواهد بپذیرد محاسبات او غلط بوده و تحریم ها لغو نشده است.

رئیس شورای سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی خاطر نشانکرد: مطالبات مردم در حوزه معیشتی و وعدههای مسئولان، امر روشنی است. مطالبات مردم در حوزه مقابله با تبعیض های ناروا مشخص است. دولت باید به این مطالبات، بدون حاشیه و بدون متهم کردن بیسند دولتهای پیشین، پاسخگو باشد تا بتواند از بخشی از مصائب دولت عبور کند.

مولف کتاب « نقض اصل 53 قانون اساسی» افزود: رئیس جمهور در همین دیدار به مردم کرمانشاه گفت: «حل مشکل بیکاری به دست مردم امکان پذیر است.» شکی نیست مردم میتوانند هر مشکلی را از پیش پای دولت و نظام بردارند. اما به شرطی که دولت آنها را همراهی کند. باید پرسید در این سه سال دولت برای حل این معضل چه کرده و چرا نتوانسته است این همراهی را انجام دهد؟

وی یادآوری کرد: مسئله اصلی کشور، اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی است. فقط از این طریق رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار ایجاد خواهد شد. رئیس دولت باید فرماندهی این مقاومت را شخصابه عهده بگیرد. اگر بخواهد این منصب مهم را به معاون اول و معاون اول به وزیر کشور محول کند، معلوم نیست بر سر اجرای اقتصاد مقاومتی چه خواهد آمد. انبارلویی تصریح کرد: کشور در حوزه اقتصاد با یک جنگ تمام عیار روبه روست. رئیس جمهور باید در مرکزیت قرارگاه جنگ اقتصادی، مستقر شده و شخصا امر و نهی این فرماندهی را به عهده بگیرد. همه ظرفیتهای کشور باید در اختیار این فرماندهی باشد. آمریکاییها از زاویه جنگ اقتصادی به برجام نگاه میکنند. آنها به هیچ قیمتی حاضر نیستند زیرساختهای تحریم را که برایش حداقل سه دهه زحمت کشیدهاند، از بین ببرند.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی تأکید کرد: دولت باید خوش خیالی را کنار بگذارد، واقعیت تلخ بدعهدی آمریکاییها را بپذیرد و چارهای برای آن بیابد. از برجام، آبی برای اقتصاد کشور گرم نمیشود. دولت باید از این اعتقاد دست بردارد که حتی آب خوردن ما هم به برجام مربوط است!

https://shoma-weekly.ir/wUu5hM