مجلس

یارانه کتاب کودک ضروری است

مسوولانی که برای امور کودک برنامه ریزی می کنند، باید یارانه هایی برای این حوزه پیش بینی کنند و از نویسندگان مختلف بخواهند کتاب های مطلوب با قیمت مناسب را برای جامعه هدف سنین کودکی، تهیه کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، از مسوولان دست اندرکار امور کودکان و نوجوانان خواست تا با برنامه ریزی صحیح، یارانه هایی برای کتاب گروه های سنی کودک و خردسال پیش بینی کنند.

لاله افتخاری اظهار داشت: مسوولانی که برای امور کودک برنامه ریزی می کنند، باید یارانه هایی برای این حوزه پیش بینی کنند و از نویسندگان مختلف بخواهند کتاب های مطلوب با قیمت مناسب را برای جامعه هدف سنین کودکی، تهیه کنند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اهمیت نهادینه سازی فرهنگ کتاب خوانی از سنین خردسالی در افراد ادامه داد: باید اهمیت نقش کتاب کودک، هم در خود این قشر نهادینه شود و هم برای خانواده ها فرهنگ سازی شود تا این مقوله را در برنامه های اصلی تربیتی و آموزشی خود قرار دهند.

عضو هیئت رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، اجرای مناسب و هوشمندانه برنامه های مربوط به این موضوع را حایز اهمیت دانست و خواستار تهیه و تولید کتاب هایی با مضمون و محتوای مناسب و جاذبه های متنوع برای کودکان شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون پرورش فکری، افتخاری با اشاره به اینکه فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در خانواده های ایرانی بالا نیست، تصریح کرد: اولین نتیجه ای که از عدم توجه به کتاب در میان خانواده های ایرانی ناشی می شود، کم رنگ شدن موضوع کتاب کودک است زیرا خود اعضای خانواده هم کتاب خوان نیستند.

وی در حاشیه هفدمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان اظهار کرد: در برخی کشورها برای کودک از شش ماهگی کتاب هایی تهیه می کنند تا دست و چشم او با کتاب آشنا و به آن علاقه مند شود.

هفدمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان 18 تا 24 بهمن در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری در حال برگزاری است.

افتخاری با ابراز تاسف از اینکه چنین مسایل و توجهاتی در کشور ما کم رنگ است، توضیح داد: برنامه ریزی برای گسترش فرهنگ کتاب خوانی امری لازم و ضروری است زیرا هر نوع برنامه ریزی و سرمایه گذاری امروز، فردا به بار خواهد نشست و بی توجهی به این مساله صدمات غیرقابل بازگشتی به همراه دارد.

وی از مراکز فرهنگی هنری به عنوان مکان هایی که قابلیت اجرای برنامه های متنوع برای امور مربوط به کودک و خانواده بویژه در حوزه کتاب را دارند، یاد کرد و گفت: برای اینکه کتاب کودک در سبد خانواده قرار گیرد مراکز کانون، فرهنگسراها و دیگر دستگاه های متولی همچون وزارت ارشاد و شهرداری ها باید توجه لازم را نشان دهند و در این عرصه فعال باشند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، درباره نقش مجلس در این خصوص یادآورشد: مجلس می تواند در خصوص تامین بودجه لازم در این حوزه کمک کند یا با حمایت های فرهنگی، مسوولان مربوطه را هدایت کند تا در این راستا حرکت کنند.

https://shoma-weekly.ir/CS4avQ