مجلس

گستاخی عربستان حاصل دیپلماسی لبخند است

ما از ابتدا با این مسائلی که برای کشورمان اتفاق افتاد، محکم تر برخورد می کردند و طوری اظهار نظر نمی کردند که ضعف دیپلماسی مشخص شود. اگر بعد از اتفاقات منا، جرثقیل و هتک حرمت به دو نوجوان ایرانی در جده ، محکم برخورد می کردند و دیپلماسی لبخند را به کار نمی گرفتند ؛ مسلما آنها راه گستاخانه خود را به صورت علنی ادامه نمی دادند این نوع برخورد ناشی از دیپلماسی ما نسبت به این توجه بیشتری بکند و دقت کند این نشود.
اسماعیل کوثری عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در رابطه با اتفاقات اخیر در روابط با عربستان اظهار داشت: در این چند سال اخیر متاسفانه عملکرد سردمداران رژیم عربستان، حاصلی جز خونریزی و جنایاتهایی که انجام شده است، کار دیگری انجام نداده اند. بر همین اساس هم دلارهای نفتی در جهت تشکیل داعش و گروههای دیگر تکفیری که تروریستهایی جنایتکاری که فجیع ترین اعمال غیرانسانی را انجام می دادند، تشکیل داد .

وی افزود: در حادثه تلخ منا هم حدود 7000 نفر کشته شدند و در حادثه جرثقیل، در کنار خانه خدا افراد زیادی شهید شدند. همچنین حادثه بسیار زشت و شنیع فرودگاه جده با دونوجوان ایرانی، و به شهادت رساندن آیت الله شیخ نمر، حمله به شیعیان یمن و همه کشتار مردم بی دفاع یمن همه نشان دهنده جنایات مسئولین سیاسی رژیم عربستان بوده که متاسفانه تاکنون پاسخگوی هیچ یک از این اقدامات خود به هیچ دادگاهی نبوده است.

کوثری ادامه داد: آنها نام خادم الحرمینی را به یدک می کشند و جز دروغ و فریب برای مسلمانها چیز دیگری نداشته اند؛ اینها کسانی هستند که هنوز در فرهنگ ابولهب و جاهلیت صدراسلام فراتر نیامده اند و از همان نسل جاهیلیت هستند.

وی یاد آور شد: این مسائل باعث شده است که مسلمانان جهان و آزادی خواهان جهان نسبت به این مسئله با آگاهی بالایی برخورد کنند؛ مردم مسلمان در کشورهای مختلف، به محض مطلع شدن شهادت شیخ شیعیان موضع گیریهای مختلفی گرفتند. از طرفی برخی عامل و حامی این جنایات را آمریکا و اسرائیل می دانند زیرا آنها به دلارهای نفت عربستان نیاز دارند لذا از همدیگر حمایت می کنند. حتی متاسفانه سازمان ملل که این در مسئله و جنایات سکوت کردند. تعدادی هم به صورت احساسی جلوی درب سفارت دست به چنین اقداماتی انجام زده اند.

کوثری خاطر نشان کرد: البته هجوم به سفارت عربستان باید بررسی شود؟ که چه کسانی دست به این اقدام زده اند؟ و یا سردمداران آن چه کسانی بودند؟؟ در نهایت هجوم به سفارت عربستان، محکوم است و
نمی خواهیم از آن دفاع کنیم ! اما موضوع جالب این است متاسفانه سازمان ملل و برخی کشورهای دیگر این قدر که موضوع حمله به سفارت را بزرگنمایی کردند، اصل جنایت ها را به فراموشی سپردند که این حرکت یک فریب بزرگ است.

وی تاکید کرد: حتی خود عربستان فرار رو به جلو می کند، و جنایتی را که موجب خشم مردم شده را نادیده می گیرد و حمله به سفارت را این قدر بزرگ می کند و با شانتاژ خبری حمایت کشورهای دیگر را جلب می کند تا حق به جانب بگیرد و بر جنایات خود سر پوش بگذارد. در صورتی که اگر مسئولین سازمان ملل و حقوق بشر، حادثه منا و این اعدام های علمای شیعه را پیگیری می کردند تا قضایا روشن بشود، مسئولین عربستانی گستاخی نمی کرد، که حمله به سفارت خود را اصل قرار دهند و مسائل بعد را فرع جلوه دهند.

کوثری با اشاره به عملکرد ضعیف دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: مسلما اگر دستگاه دیپلماسی ما از ابتدا با این مسائلی که برای کشورمان اتفاق افتاد، محکم تر برخورد می کردند و طوری اظهار نظر نمی کردند که ضعف دیپلماسی مشخص شود. اگر بعد از اتفاقات منا، جرثقیل و هتک حرمت به دو نوجوان ایرانی در جده ، محکم برخورد می کردند و دیپلماسی لبخند را به کار نمی گرفتند ؛ مسلما آنها راه گستاخانه خود را به صورت علنی ادامه نمی دادند این نوع برخورد ناشی از دیپلماسی ما نسبت به این توجه بیشتری بکند و دقت کند این نشود.

وی خاطر نشان کرد: از طرفی ما هیچ گونه نیازی به عربستان نداریم. عربستان چیزی نداشت که ما نیازمند آن باشیم ، او باید در برابر همه جنایت پاسخگو باشند. لذا ما باید اصل قضیه منا وحادثه جرثقیل و حادثه جده را به مرجع بین المللی شکایت کنیم با اینکه یقین داریم دادگاههای
بین المللی به این جنایات های عربستان رسیدگی نمی
کند اما به نظر می رسد که بهتر باشد طرح شکایت کنید و بخواهند در دادگاه بین الملل وضعیت این موضوع در سطح بین الملل مشخص شود.

https://shoma-weekly.ir/29AWYY