در این نشست لاله افتخاری، عضو کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با اشاره به اربعین حسینی و با بیان اینکه ما وامدار اهل بیت(ع) و قرآن هستیم، اظهار کرد: به گفته قرآن، اهل بیت(ع) استوانههای اسلام هستند اما به شکل مضاعف ما وامدار امام حسین(ع) و یاران و خاندان پاکش هستیم.
وی با بیان اینکه آنچه در 16 آذر سال 32 گذشت الهام گرفته از نهضت حسینی بود، اظهار کرد: دانشجویان کسانی هستند که بهترین توصیف را رهبر معظم انقلاب در مورد ایشان دارند که آنان آینده را در نظر گرفته و به مباحث عرفی تعلقات کمتری داشتهاند؛ لذا اینها پرچمدار حرکت 16 آذر بودند تا بتوانند گامهای سلطه را از کشور اسلامی خود بیرون کنند.
افتخاری با اشاره به سخنی از مفتی اعظم سوریه در اجلاسیهای با حضور کشورهای اسلامی در ایران ادامه داد: این مفتی چنین گفت سیاست جمهوری اسلامی یکی است و تغییر نخواهد کرد»، این امر بدان جهت است که در رأس آن ولی قرار دارد زیرا وقتی ولی باشد فرقی نمیکند که رئیس جمهور چه کسی باشد، بنابراین برای ایران نگرانی نداریم چون ولی به عنوان فرد الهی حضور دارد
سیاستهای کلان کشور با وجود رهبری و ولایت تعیین میشود
وی با اشاره به اینکه در کشور ما همه سیاستهای کلان با وجود رهبری و ولایت تعیین میشود، ابراز کرد: هر کس با هر سلیقه به عرصه اداره کشور وارد شود سیاستهای کلان تغییر نخواهد کرد البته در این فراز و نشیبها یک مقدار جهتها ممکن است تغییر کند اما کلیات باقی خواهد ماند.
افتخاری ادامه داد: اینکه رهبر معظم انقلاب دستور توجه و ابلاغ چشمانداز 20 ساله و برنامههای پنج ساله را تدوین کردند همه نشان از وجود سیاستهای کلان دارد و اینکه عنان امور در دست ولی امر مسلمین است؛ از طرفی هر کس خلاف نظر ما کاری انجام دهد اما فعالیت او برای نظام اسلامی و در راستای سیاستهای رهبری باشد باید با صراحت مورد تعریف قرار گیرد.
وی با اشاره به آیه 41 سوره حج «الَّذِینَ إِن مَّکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاهَ وَآتَوُا الزَّکَاهَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنکَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَهُ الْأُمُورِ، همان کسانى که چون در زمین به آنان توانایى دهیم نماز برپا مىدارند و زکات مىدهند و به کارهاى پسندیده وامىدارند و از کارهاى ناپسند باز مىدارند و فرجام همه کارها از آن خداست»، ابراز کرد: بر اساس این آیه شریفه وظیفه کسانی که عنان امور را در دست میگیرند به شکل شفاف بیان شده است، البته این قدرت در دست سران قوا، اصحاب رسانه، ائمه جماعات، اساتید و مردم است.
افتخاری ابراز کرد: همچنین امر به معروف و نهی از منکر وظیفه این افرادی است که عنان امور را در دست میگیرند یعنی دغدغه فرهنگ داشته باشند آن هم فرهنگی که دینی بوده و برگرفته از اعتقادات قرآن و عترت است.
عضو کمیسیون قرآن و عترت مجلس با بیان اینکه انقلاب ما نیز در سال 42 برگرفته از همین مسئولیت حرکت خود را با رهبری امام آغاز کرد، افزود: قدرتی که امام خمینی(ره) به دنبالش بود نه کشورگشایی و نه مسئولیتهای اعتباری دنیا بود از همین رو با توجه به این آیه بسترسازی انقلاب توسط ایشان ایجاد و در نهایت پیروزی نهضت اسلامی محقق شد.
با بیان اینکه در این انقلاب مردم نیز به دنبال نان و آب نبودند که اگر این گونه بود تاکنون از انقلاب صرف نظر کرده بودند، ادامه داد: دغدغه خانواده شهدا، امر به معروف و نهی از منکر، اقامه نماز، حجاب و سلامت معنوی و دینی جوانان است.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور بعد از رهبر معظم انقلاب بالاترین مقام و وظیفه اجرای قانون را در کشور داشته و عنان کار در دست دولت است، گفت: رئیس جمهور باید پاسداشت خون شهدا باشد لذا انتظار داریم در شرایطی که اطاعت از ولایت وجه مشترک همه فعالیت ها و مسئولان است توجه به خاص ولایت را در سرلوحه امور قرار دهند.
افتخاری به تأکید رهبر بر موضوع سبک زندگی اسلامی اشاره و ابراز کرد: ولی امر مسلمین از ما سبک زندگی می خواهد آن هم نه سبک زندگی غربی، بلکه سبک زندگی با نگاهی اسلامی ـ ایرانی تا فرهنگ اسلامی را در کشور متناسب با مخاطبان خود درآوریم.
وام ازدواج صرف تشریفات نشود
وی با بیان اینکه در این سبک زندگی باید به ازدواج جوانان توجه شده و برای تحقق این امر در مورد سادهزیستی و اجرای قوانین مربوط به حوزه جوانان فرهنگسازی شود، گفت: متاسفانه تاکنون نسبت به تسهیل شدن امر ازدواج جوانان در دوره کنونی و دولتهای قبل اقدامات مؤثری صورت نگرفته است و تمام آنچه که بیان شده در قالب الفاظ بوده است. به عنوان مثال اگر وام ازدواج به جوانان داده می شود اما فرهنگ ازدواج در کنار آن اصلاح نشود این وام صرف تشریفات خواهد شد.
افتخاری با بیان اینکه باید بستر فرهنگی را درست کنیم، افزود: در شرایط کنونی میبینیم برخی از مردم برای اربعین حسینی(ع) در مرزها حضور دارند و برخی دیگر در داخل کشور خود را مهیای عزاداری حسینی می کنند، اینها دیندار هستند اما دینمدار نیستند.
عضو کمیسیون قرآن و عترت مجلس بیان کرد: حدود سال 85 قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب شد اما متاسفانه چند سال در اجرای آن عقب هستیم؛ در این راستا سازمان ملی جوانان فعالیتهایی را انجام میداد ولی متاسفانه حیات خلوتی برای انجام اقدامات مثبت و منفی برخی افراد شده بود.
چرا کسی به فکر تسهیل ازدواج جوانان نیست؟
وی گفت: این سازمان با سازمان ورزش ادغام و وزارت ورزش و جوانان شکل گرفت که به جای حل مشکلات جوانان هنوز در فکر درست یا غلط بودن این ادغام است و جوانان را درست نمیشناسد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه برای صرف بودجههای امور فرهنگی باید ابتدا شاخصههای حوزه های مورد نظر به شکل صحیح تعریف شوند، افزود: به عنوان مثال باید مشخص شود آماری که در حوزه کتاب و کتابخوانی ارائه میشود مربوط به خواندن رمان در کشور است یا خواندن قرآن و ادعیه مختلف نیز برای سنجش میزان مطالعه لحاظ شده است؟
وی با اشاره به پیشنهادی مبنی بر اینکه توسعه یافتگی در مباحثی چون وجود فرهنگ ایثار و شهادت، دفاع مقدس، حجاب و عفاف تعریف شود، ادامه داد: این پیشنهاد در مجلس اصولگرا رأی نیاورد بنابراین باید گفت گاهی به این مسائل در مجلس و دولت توجه نمیشود.
افتخاری با بیان اینکه باید در این مسائل نگاه فرهنگی وجود داشته باشد زیرا با سیاست ما گره خورده است، افزود: سیاستی که عین دیانت ماست در این عرصه حضور دارد و از یک اعتقاد سرچشمه میگیرد با این حال وقتی این مسائل مطرح میشود از ما ایراد میگیرند.
وی اضافه کرد: من 6 سال قبل در مجلس هشتم مطرح کردم و تذکر دادم که برخی مکانها پاتوق سفارتخانههایی شده است اما بعدها در فتنه 88 صدایش در آمد و آن جریانات را رقم زد.
عضو کمیسیون قرآن و عترت مجلس ابراز کرد: سعه صدر که در فرهنگ علوی و رضوی نمود مشخصی دارد اما در کشور و میان مسئولان دیده نمیشود.
افتخاری با بیان اینکه از زمانی که این دولت سرکار آمد با برخی از مسائل فرهنگی راحتتر برخورد کرد، افزود: مثلا گاهی میگویند که ممیزی فیلمها برداشته شود و مردم خود انتخاب کنند که چه چیزی ببینند؛ مگر میشود اینگونه حرف زد؛ مردمی که ما را به عنوان نماینده انتخاب کردند و دیدگاه بسیجی و اعتقادی دارند از ما توقع دارند، کجای دنیا ممیزی را واگذار میکنند؟ چرا عدهای فرافکنی میکنند و اشتباه آدرس میدهند.
نمیتوان اقتصاد و فرهنگ را از هم جدا کرد
وی ادامه داد: امروز دغدغه مردم این است که دولت و مجلس با هم همراه شده و نان از سفره آنان بیرون نرود لذا نمیشود اقتصاد و فرهنگ را از هم جدا کرد؛ اگر جوان نتواند ازدواج کرده و زندگی خود را اداره کند چگونه میتواند این مسائل را در زندگی پیاده کند.
افتخاری ادامه داد: رئیس جمهور در کشور مطرح میکنند که سه هزار و اندی افراد بورسیهای هستند که غیر قانونی از این فرصت استفاده کردند اما بعد از مدتها تحقیق و بررسی مشخص میشود که تنها 30 نفر از آنها بورسیههایشان دچار مشکل است؛ متاسفانه به همین بهانه تعدادی از فرزندان جانبازان و شهدا را که به شکل قانونی از این بورسیه استفاده کردند و از شغل خود استعفاء دادند تا بتوانند از این فرصت بهره ببرند، به این بهانه از کار برکنار کردند و یک پاکسازی از نیروهای بسیجی و فرهنگ شهادت و بسیجی صورت گرفت، آیا آنها میخواهند با این فرهنگ تسویه حساب کنند؟
وی با بیان اینکه وقتی که دکتر فرهادی به عنوان وزیر پیشنهاد شدند ما به دیدگاههای ارزشمند ایشان افتخار کردیم ایشان از فتنه و فتنهگران تبری جستند و نظرات رهبر معظم انقلاب را حسن ختام در همه امور دانستند البته عملکرد ایشان نیز بیانگر همین مطلب است، اظهار کرد: اما رئیس جمهور در میان دانشجویان در 16 آذر امسال گفتند که دکتر فرهادی همان مسیر رؤسای قبلی را ادامه میدهند؛ این امر یعنی دهنکجی به مجلس زیرا موضع وزرای قبلی مشخص است.
وی با بیان اینکه چرا رئیس جمهور مسائلی را در مجلس مطرح کردند که خون مجلس به جوش آمد، ادامه داد: اما مجلس به کار و عملکرد فرهادی رأی داد تا کار دانشگاه با نگاه ارزشی راه بیفتد، همچنین با وزیر جدید، موضوع قرآن در دانشگاه را مطرح کردیم که ایشان نیز نظرات خوبی دارند و از رویه پژوهشهای قرآنی و پیگیری این موضوعات استقبال کردند.
افتخاری اظهار کرد: ما به وزیر علوم رای دادیم و امیدواریم به آنچه گفتند متعهد باشند اما اگر این گونه نشد، روال همان است که با وزرای قبلی فرجی دانا و نجفی داشتیم.
گردشگران در هر کشور باید تابع قوانین آن کشور باشند
وی با اشاره به آیه 141 سوره نساء «...وَلَن یَجْعَلَ اللّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا، ...و خداوند هرگز بر [زیان] مؤمنان براى کافران راه [تسلطى] قرار نداده است»، ادامه داد: محتوای آیه این است که حق نداریم بگذاریم بیگانه بر ما مسلط شود اما در سیاست خارجی دولت مشاهده میشود که در مورد گردشگران خارجی اجرای امر به معروف و نهی از منکر را نادیده گرفته و میگویند نباید در مورد آنها سختگیری شود؛ مگر میشود در هر کشوری آنگونه که میخواهید رفتار کنید ما در کشورهای بیگانه آزاد نیستیم، هر کشوری قوانین خاص خود را دارد که البته پای قوانین کشور ما خون شهیدان و جانبازان و اشک میلیونها فرزند و مادر ریخته شده است.
افتخاری ابراز کرد: رئیس جمهور خودشان اهل مجلس هستند اما متاسفانه در جمع دانشجویان در اصفهان گفتند که اجرای امر به معروف و نهی از منکر فقط در حوزه حجاب نیست؛ این حرف یعنی اینکه نمایندگان مردم نمیدانند امر به معروف چیست، حداقل اگر کتاب نخوانده و دانشگاه نرفتند اما پای روضه امام حسین(ع) که نشستهاند.
وی ادامه داد: امام حسین(ع) فرمودند که یکی از دلایل قیامشان زنده کردن امر به معروف و نهی از منکر است، چگونه توقع دارند ما در برابر زورگویان و سلفی گران کوتاه بیاییم، به عنوان نمونه به اسم اینکه بنزین تولیدی کشور آلوده است، بنزین وارد کشور کردند و بعد هم گفتند که هوای تهران خیلی تمیز شده و بعد از تحقیق و بررسی که انجام دادیم مشخص شد یک لیتر از بنزین وارداتی اصلا به تهران نیامده است.
ضرورت حاکم شدن جو صمیمی در میان مسئولان
افتخاری با اشاره به ا ینکه این چه جوی است که درست میکنند، چرا ما نباید در میان کشور و مسئولان جو صمیمی داشته باشیم، اظهار کرد: مردم از ما همبستگی و وحدت میخواهند اما دولت میآید معاونت اقوام به راه میاندازد و میخواهد قومیت ها و مذاهب مختلف را پررنگ کند در صورتی که انقلاب اسلامی آمد تا تک رنگی اسلام که صبغهالله است را پیاده کند؛ البته در مجلس اقوام و احزاب بدون مشکل در کنار یکدیگر فعالیت میکنند و ما وحدت داریم و این گونه اقدامات فقط پررنگ کردن اموری است که مانع وحدت واقعی میشود.
وی با بیان اینکه در مسائلی مانند حفظ قرآن کریم، برخی وزارتخانهها از جمله آموزش و پرورش در دولت دهم خوب پای کار آمدند، ادامه داد: خواست رهبر معظم انقلاب تربیت 10 میلیون حافظ است و به جهت حضور کودکان و نوجوانان در آموزش و پرورش اقدامات این نهاد بسیار موثر است اما متأسفانه در حال حاضر طرح حفظ قرآن تقریبا متوقف شده البته اقدامات خوبی را اوقاف در کنار برخی نهادهای دیگر انجام داده است که نیاز به حمایت بیشتر و شروع مجدد فعالیت و حمایت دارد.
عضو کمیسیون قرآن وعترت مجلس عنوان کرد: بررسی اجمالی که در بودجه سال جدید داشتیم، دولت 200 میلیارد تومان برای فعالیتهای تحقق منشور توسعه قرآنی قرار داده که جای تشکر دارد و اقدام ارزشمندی است.
وی افزود: اما متأسفانه دولت در بحث فرهنگ خط مشی باثباتی را نداشته است یک بار ممیزی را قرار داده و یک بار حذف میکنند گاهی میگویند دولت وظیفه ندارد مردم را به زور به بهشت ببرد و نگران نقد کسانی هستند که سیاستهای خارجی را به چالش می کشند اما گاهی میگویند که ما خط قرمزها را رعایت میکنیم لذا نمیتوانم بگویم که سیاست شفافی در عرصه فرهنگ در این دولت وجود دارد.
افتخاری ابراز کرد: ما عزت ایران اسلامی را وامدار شهدا و جوانان و نوجوانانی هستیم جانانه در دفاع مقدس حضور یافتند، امروز نیز باید پرچمدار خون آنان باشیم زیرا کسانی که در طول تاریخ اسلام بصیرت نداشتند، خودمحور بوده و دنبال ولایت نرفتند و به جایی رسیدند که جانبازان صفین، شمر صحرای کربلا شدند.