مجلس

کدام مشکل با حاشیه سازی حل می‌شود؟

ممکن است حرکت و جریانی در حال شکل‌گیری باشد که باز سرنوشت همه مشکلات را به مذاکرات گره بزند؛ درحالی که این تفکر بسیار خطرناک است و از رئیس‌جمهور سؤال می‌کنم در سنجش افکارعمومی که از طرف برخی از نهادهای مورد اعتماد ایشان و شاید بنا به دستور خود ایشان انجام شده است، مردم چه نظری داده‌اند؟
رفراندوم یا همهپرسی موضوعی است که در قانون اساسی با مکانیزم خاصی پیشبینی شده است که اصل 59 به آن اشاره میکند و فرمان نهایی همهپرسی مطابق اصل 110 بند 3، توسط رهبر معظم انقلاب باید صادر شود تا مردم در مسائل مهم کشور نظر خود را بدهند. اخیراً واژه همهپرسی مطرح شد که محافل سیاسی و اقتصادی و رسانهای را به خود مشغول کرد. البته با توجه به مکانیزم تعریفشده همهپرسی در قانون اساسی این سؤال بهوجود میآید که چه مسئله اساسی در کشور بهوجود آمده است که نیاز به همهپرسی است؟ در این رابطه نظر چندتن از نمایندگان را جویا شدیم:

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات: در تله افراد حاشیه ساز نیافتیم

قاسم جعفری نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: طرح همه پرسی برای یک مسئلهای که هیچ اتفاق خاصی برای آن نیفتاده و به تعبیر طلبگی ابتدا به ساکن حرکتکردن است، موضوعیت ندارد. به نظر من آقای رئیسجمهور باید اصل طرح مسئله را روشن کند که چه مسئله اساسی رخ داده است که همهپرسی را عنوان کردند؛ زیرا ایشان مبهم حرف زدند. ای کاش ایشان بحث را مشخص کرده و براساس آن مکانیزم قانونی را طی میکردند.

وی افزود: بخشی از حل این مسائل دست خود رئیسجمهور است. شاید نیازی به طرح این موضوع نباشد، بخشی هم مکانیزم خاص خود را دارد و میتواند طی شود. اگر در اجرا یا در شورای عالی امنیت ملی مشکلی وجود دارد، رئیس دستگاه اجرا خود رئیسجمهور است

جعفری خاطر نشان کرد: احساس میشود که شاید این مواضع فضاسازیهایی برای آینده است که باید رئیس محترم جمهور مراقب باشند و دقت کنند که در تله افراد قرار نگیرند. کما اینکه قبلاً هم به دلیل مشورتهای مشاوران به ایشان تذکر دادهایم که ممکن است برای ایشان مشکلاتی را بهوجود بیاورند.

وی افزود: ممکن است حرکت و جریانی در حال شکلگیری باشد که باز سرنوشت همه مشکلات را به مذاکرات گره بزند؛ درحالی که این تفکر بسیار خطرناک است و از رئیسجمهور سؤال میکنم در سنجش افکارعمومی که از طرف برخی از نهادهای مورد اعتماد ایشان و شاید بنا به دستور خود ایشان انجام شده است، مردم چه نظری دادهاند؟

جعفری تصریح کرد: البته ما در تله موضوع تراشیهایی که دیگران میکنند نباید بیفتیم و باید مسیر خود را برویم. ما با نقشهای جامع و مشخص در راستای مصالح نظام پیش خواهیم رفت و اعلام میکنیم قطعاً مجلس در چارچوب مقررات از دولت حمایت خواهد کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی: با اصول قانون اساسی نباید سلیقهای برخورد کرد

همچنین حجتالله خدایی سوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این رابطه گفت: آقای رئیسجمهور که یک حقوقدان هستند، بهخوبی میداند، این کشور یک چارچوب دارد و حکومت اسلامی در ایران حاکم بوده که در رأس آن ولی فقیه است و تمام ساختارهای قانون اساسی از جمله مجلس و قوای سهگانه دارد؛ لذا ما نمیتوانیم برای رفع مسائل، سلیقهای برخورد کنیم.

خدایی سوری ادامه داد: اگر قرار بر این است که مسئولین ما این قدر تزلزل داشته باشند که نمیدانند در حل مسائل چه کنند و باید مردم تصمیمگیری کنند!؟ خب کنار تشریف بیاورند تا مردم خود مشکلات را پیش ببرند. رفراندوم چارچوب قانونی دارد و با توجه به اینکه نزدیک سی و پنج سال از استقرار نظام میگذرد، تاکنون نیازی نبوده تا از رفراندوم استفاده کنیم و کارهای کشور روبه جلو بوده است؛ لذا این موضوع برازنده کسی که مردم او را بهعنوان متولی اجرایی کشور برگزیدند، نیست.

https://shoma-weekly.ir/8RhZPj