
علی اکبر کریمی، نماینده مردم کمیجاب، خنداب و اراک درخانه ملت و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار هفته نامه شما در واکنش به ارائه آمار رشد 4/7 اقتصاد از سوی دولت گفت: در موضوع حسابهای ملی مبنای محاسبه نرخ رشد از مبناهای خاصی بدست میآید متقن ترین مبانی، مبانی است که در دوره یکساله نرخ رشد محاسبه شود.
وی در ادامه افزود: گزارشهایی که برای دورههای یک ماهه، سه ماهه و یا شش ماهه ارائه میشود که اتکاء بر برآوردها است نمیتوان اطلاعات دقیق علمی که بتواند میزان اطمینان را بالا ببرد بر این گونه آمار و ارقام منتسب کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه به وجود رکود فزاینده در کشور اشاره و بیان کرد: ما از اینکه رشد اقتصادی بالا برود و نشان دهد که ایران از رکود خارج شده و اشتغال در جامعه رونق گرفته است، استقبال می کنیم.
نماینده مردم کمیجاب و خنداب در خانه ملت خطاب به دولت بیان کرد: دولت باید در بیان آمار و اطلاعات به این نکته توجه کند که ارائه آماری همچون افزایش نرخ رشد اقتصادی در جامعه این گونه القاء نشود که مردم در جامعه با مشکلاتی مواجه نیستند و کشور ما بدون مشکل است.
کریمی در ادامه به افزایش فروش و صادرات نفت در پسا برجام اشاره و بیان کرد: امسال در پسا برجام در حوزه نفت افزایش تولید و صادرات را در کارنامه داشتهایم و صادرات نفت باعث شد تا رشد اقتصادی را در کشورمان شاهد باشیم.
این نماینده مجلس در خانه ملت به کاهش تولید و فروش نفت در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: با توجه به این که میزان تولید و صادرات نفت در سالهای گذشته با کاهش مواجه شده بود اما در سال جاری در فروش محصولات نفتی به دوران قبل از تحریم رسیدهایم و انتظار نمی رود که در سال آینده نیزبه میزان کنونی در تولید و فروش نفت رشد داشته باشیم.
کریمی اظهار داشت: وظیفه فعالان اقتصادی است که تمام تلاش خود را انجام دهند تا مردم در تمامی بخش ها رشد اقتصادی پایدار و مستمری را شاهد باشند.
عضو کمیسیون اقتصادی ادامه داد: از آنحا که رشد اقتصادی 4/7 برای مدت یکسال نیست از این رو باید منتظر ماند تا دولت در پایان سال جاری رشد اقتصادی سالانه را اعلام کند.
به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، رشد اقتصادی مبانی محاسباتی خاص خود را دارد و به صرف داشتن رشد اقتصادی نمی توانیم بیان کنیم که وضع معیشت و اقتصاد مردم بهبود یافته است زیرا که رشد در بخش های مختلف اقتصادی آثار اجتماعی متفاوتی دارد و از آنجایی که در سال جاری در بخش نفت بیشترین سرمایه عاید کشور شده است از این رو رشد تولید و صادرات و فروش نفت نمی تواند تأثیر چندانی بر اشتغال و معیشت مردم بگذارد.
این نماینده مجلس بیان کرد: اگر رشد اقتصادی 4/7 را در سالهای آینده استمرار داشته باشد و ظرفیتها و سرمایه گذاری های جدید در کشور ایجاد شود میتوانیم بگوییم رشد اقتصادیمان می تواند اشتغال را برای جوانان ایجاد کند.