مجلس

«ندا» اگر راه اصلاح طلبان تندرو را برود، شکست می‌خورد

در دهه‌های اخیر به خصوص در فتنه ۸۸، ما دیدیم که برخی از تشکل‌ها آن هدف اصلی را به فراموشی سپردند و به نوعی مقابل نظام ایستادند و برخی‌ها ادعا می‌کنند که ما قانون اساسی را قبول نداریم! اگر تشکلی قانون اساسی را قبول نداشته باشد، نمی‌تواند در اداره کشور دخالت داشته باشد؛ ولایت فقیه جزء قانون اساسی و ارکان نظام و تصویب شده است، اگرقبول ندارید چرا وارد صحنه سیاسی می‌شوید؟ می‌گویند چرا مارا رد صلاحیت می‌کنند!؟ چون می‌خواهید نظام را خدشه دار کنید، هیچ کشوری را در دنیا نمی‌آید اجازه دهد که تشکلی با شعار آزادی برای براندازی نظامش فعالیت کند.

حمیدرضا مشهدی عباسی عضو فراکسیون حزب موتلفه اسلامی در رابطه با تشکیل، تشکل سیاسی ندا، اظهار داشت: درباره تشکل نسل دوم اصلاح طلبان، موسوم به ندا باید گفت، ما علاقمندیم که در کشورمان احزاب و تشکلها فعالیت داشته باشند زیرا این باعث رونق فعالیت سیاسی، نیروسازی و کادر سازی در کشور میشود. ظرفیت و توان افراد در تشکلها و گروهها شناخته و شناسایی میشود، همچنین ماهیت آنها مشخص میگردد.

وی ادامه داد: باطبع کشور در سطح مدیریتی وضعیت مناسب تری پیدا خواهد کرد، زیرا یکی از دلایلی که در بسیاری از جایگاههای کشور ضعف مدیریتی وجود دارد، عدم وجود یک تشکل منسجم ومنظم است. در برخی مسندهای مدیریتی معتقدیم، افراد باید قبل از انتصاب، امتحان خود را پس داده باشند و شناخت کافی نسبت به آن جایگاه داشته باشند و این زمینه در تشکلها ایجاد خواهد شد.

مشهدی عباسی خاطرنشان کرد: هرتفکری که جایگاه تشکیلات را تضعیف کند، غلط است. زیرا باعث میشود که تلاش جوانانی که به فعالیتهای سیاسی علاقمند هستند برای حضور در یک حزب کمتر شود، متاسفانه تبلیغات در حزب گریزی زیاد است. لذا باید فرهنگ سازی شود.

وی با تاکید بر اینکه فعالیت احزاب باید در چهار چوب نظام تعریف شود گفت: یک حزب و تشکل باید در چهار چوب نظام جمهوری اسلامی تعریف شود یعنی اگر کسی بخواهد یک حزبی تشکیل دهد که این حزب هدفش براندازی نظام است که معنا ندارد. زیرا ماهیت احزاب در یک کشور تربیت نیرو و کادر سازی برنامه برای اداره بهتر کشور است و به قول مرحوم عسکراولادی ما حزب تشکیل میدهیم که کسب قدرت کنیم برای امر به معروف ونهی از منکر.

عباسی ادامه داد: متاسفانه در دهههای اخیر به خصوص در فتنه ۸۸، ما دیدیم که برخی از تشکلها آن هدف اصلی را به فراموشی سپردند و به نوعی مقابل نظام ایستادند و برخیها ادعا میکنند که ما قانون اساسی را قبول نداریم! اگر تشکلی قانون اساسی را قبول نداشته باشد، نمیتواند در اداره کشور دخالت داشته باشد؛ ولایت فقیه جزء قانون اساسی و ارکان نظام و تصویب شده است، اگرقبول ندارید چرا وارد صحنه سیاسی میشوید؟ میگویند چرا مارا رد صلاحیت میکنند!؟ چون میخواهید نظام را خدشه دار کنید، هیچ کشوری را در دنیا نمیآید اجازه دهد که تشکلی با شعار آزادی برای براندازی نظامش فعالیت کند.

وی تصریح کرد: من فکر میکنم بسیاری از اصلاح طلبان در بخش ریاست جمهوری دهم آن تشکیلات و اهدافشان را فراموش کردند و شورش خیابانی ایجاد کردند. امروز مردم اقبالی به آنها ندارند، اگر مردم به آقای روحانی رای دادند، بر اساس شعار اعتدال و تدبیر و امید رای دادند و به اصلاح طلبان رای ندادند.

عضو کمیسیون اجتماعی خاطر نشان کرد: در آن مقطع بسیاری از اصلاح طلبان تندرو انتخابات را تحریم کرده بودند، البته الان مدعی گرفتن منصبها و پستها هستند، ولی بسیاری در آن مقطع انتخابات تبلیغ به ندادن رای میکردند.

وی ادامه داد: به دلیل عدم اقبال مردم از اصلاح طلبان تندرو، جریان اصلاحات باید پوست اندازی کنند و تشکیلات جدیدی را با آن اصلاح طلبانی که مواضع صحیحتر و معتدل تری گرفتند و پیرو براندازی نظام نبودند و اصل نظام برایشان مهمتر از پست و مقام بود، تشکلی را ایجادکنند.

نماینده مردم دماوند گفت: اما دیدگاه بنده این است که این دعوا ظاهری است. اگر تشکل جدیدتری که با اصول نظام و مبانی نظام نزدیک است، بخواهد فعالیت کند و برای استحکام نظام ودر استیلای قانون اساسی حر کت کند اشکالی ندارد اما به غیر آن را دیگر مردم نمیپذیرند.

وی خاطر نشان کرد: اگر احزاب با هدف کادرسازی و برنامه مدون برای اداره کشور فعالیت کنند، کشور کمتر آسیب مدیریتی خواهد دید. مثلا آقای روحانی به دلیل آنکه پشتوانه تشکیلاتی نداشت از دو نسل قبل برای کابینه انتخاب میکنند و اعضای کابینه با سنین بالا روی کار میآیند که با شعار جوانگرایی در تناقض است، البته آقای احمدینژاد هم این ضعف را داشت که از مجموعه دوستان خودش استفاده میکرد و تمام این مشکلات ناشی از پرورش نیافتن نسل جدید برای اداره کشور در بستری مناسب است که این بستر در تشکیلات و احزاب قابل تحقق است.

عباسی در پایان گفت: به طور کلی کشور برای اداره بهتر نیاز به احزاب دارد اما اهداف احزاب باید در چهارچوب نظام تعریف شود زیرا خروج از این چهار چوب را نه نظام و نه مردم میپذیرند و اگر تشکل نظام با این اهداف همخوانی داشته باشد که همه استقبال میکنند ولی اگر بحث اختلاف بین اصلاح طلبان است، اصلاح طلبان تندرو در بین مردم جایگاهی نخواهند داشت.

https://shoma-weekly.ir/S1Sf8E