مجلس

مصوبه مجلس ششم صندوق تامین اجتماعی را قلک دولت کرد

در این قانون نقش کارگر و کارفرما نادیده گرفته شده و آنها تنها سهمی در سیاست‌گذاری داشته و در هیات مدیره جایگاهی ندارند. این رویکرد باعث شد که امروز سازمان تامین اجتماعی ساختار دولتی پیدا کند و صندوق تامین اجتماعی به قلک و پشتوانه دولت‌ها تبدیل شود به طوری که بدهی کلان دولت تامین اجتماعی را موجب شده است.
نایب رئیس فراکسیون کارگری مجلس از تهیه طرحی دو فوریتی برای اصلاح ساختار و تغییر ترکیب سازمان تامین اجتماعی در جهت حل مشکلات جامعه کارگری خبر داد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، لاله افتخاری در حاشیه جلسه علنی امروز دوشنبه مجلس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جامعه بیش از 40 میلیون نفر به عنوان خانواده تامین اجتماعی اعم از کارفرما، کارگر، بیمه شده و مستمری بگیر وجود دارد که حقوق آنها مرتبط با سازمان تامین اجتماعی است.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به قانون نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی مصوبه مجلس ششم در حدود ده سال گذشته گفت: در این قانون نقش کارگر و کارفرما نادیده گرفته شده و آنها تنها سهمی در سیاست‌گذاری داشته و در هیات مدیره جایگاهی ندارند. این رویکرد باعث شد که امروز سازمان تامین اجتماعی ساختار دولتی پیدا کند و صندوق تامین اجتماعی به قلک و پشتوانه دولت‌ها تبدیل شود به طوری که بدهی کلان دولت تامین اجتماعی را موجب شده است.

به گفته‌ی افتخاری، سازمان تامین اجتماعی برای جبران این بدهی‌ها مجبور به توقف و کوتاهی در ارائه خدمات جامعه هدف شد و به دنبال آن شاهد تاخیر در پرداخت حقوق کارگران بالغ بر 20 روز بودیم، رویکردی که باعث ایجاد نارضایتی‌هایی شده است.

نماینده مردم تهران ادامه داد: با توجه به این مشکلات در جلسه‌ای با نمایندگان کارگران و کارفرمایان به تهیه طرحی دو فوریتی برای اصلاح ساختار تامین اجتماعی رسیدیم که این طرح با عنوان اصلاحیه تبصره سه ماده 17 قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی حل مشکلات جامع کارگری تقدیم هیات رئیسه شده است.

وی در توضیح جزییات این طرح گفت: در این طرح ساختار تامین اجتماعی به عنوان نهاد عمومی غیر دولتی با ترکیب سه جانبه نمایندگانی از دولت، کارفرمایان و کارگران تغییر پیدا کرده است به طوری که این سازمان تحت نظر وزارت کار ، متشکل از وزرای تعاون، بهداشت، صنعت، اقتصاد و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و همچنین 5 نفر از بخش کارگری و 5 نفر از نمایندگان کارفرمایان خواهد بود. ترکیب هیات مدیره مدیر عامل و ناظران برکار سازمان تامین اجتماعی نیز به گونه‌ای تدوین شده که نمایندگانی از دولت، کارفرمایان و بیمه شدگان و کارگران حضور داشته باشند.

نایب رئیس فراکسیون کارگری مجلس در جمع بندی تاکید کرد که این طرح درجهت اصلاح ساختار و تغییر ترکیب سازمان تامین اجتماعی با هدف حل مشکلات جامعه کارگری تهیه شده است تا در آن نمایندگانی از دولت ، کارفرمایان و کارگران حضور داشته باشند. در حال حاضر اجرا وبرنامه ریزی‌های کلان در سازمان تامین اجتماعی تنها به عهده دولت است و کارفرمایان و کارگران تنها در سیاست‌گذاری دخیل هستند و موضوع نظارت نیز مبهم می‌باشد.

https://shoma-weekly.ir/PUlq8t