ویژه

مجلس نهم به نظرات امام توجه کند


جواد منصوری
واقعیت این است که مجلس در هر کشور و در هر نظامی بسیار تعیین‌کننده است و بسیاری از جریانات را می‌تواند شکل و یا مسیر را تغییر بدهد، اما مشروط بر اینکه مجلس باشد. ما در 8 دوره گذشته، فقط دوره اولمان به معنی واقعی مجلس بود و دوره‌های دیگر ما مجلس نبودند. علتش هم این است که در دوره اول آدم‌ها تربیت‌شده یک دوره مبارزه روشن و صاحب مبانی کاملاً مستقل بودند، ولی در دوره‌های بعد یا نمایندگان تحت تأثیر جریانات پولی بودند یا جریانات اداری، یک عده در خدمت دولت، یک عده در خدمت پولدارها، عده‌ای برای پول جمع کردن به‌طوری که در مجلس هشتم طرح نظارت بر نمایندگان مطرح شد که چیز بی‌نظیر و بی‌سابقه‌ای است. افراد زبده جامعه هم به‌تدریج دیگر به مجلس نیامدند و در مورد مجلس نهم دارم می‌بینم که یک عده افراد شایسته می‌گویند ما نمی‌آییم، چون احساس می‌کنند که نمی‌توانند در مجلس کار کنند. شما وصیت‌نامه امام بند «ز» را بخوانید تا ببینید امام راجع به مجلس چه می‌گویند.
امام می‌فرمایند: «از مهمات امور تعهد وکلای مجلس شورای اسلامی است. ما دیدیم که اسلام و کشور ایران چه صدمات بسیار غم‌انگیزی از مجلس شورای غیر صالح و منحرف از بعد از مشروطیت تا عصر رژیم جنایتکار پهلوی و از هر زمان بدتر و خطرناک‌تر در این رژیم خورد و چه خسارت‌های جانفرسا از این جنایتکاران بی‌ارزش و نوکرمآب به کشور و ملت وارد شد. اکنون که با عنایت پروردگار و مجاهدت ملت عظیم‌الشأن، سرنوشت کشور به دست مردم افتاده و وکلا از خود مردم و با انتخاب خودشان، بدون دخالت دولت و خان‌های ولایات به مجلس شورای اسلامی راه یافته‌اند و امید است که با تعهد آنان به اسلام و مصالح کشور، جلوگیری از هر انحراف بشود، وصیت اینجانب به ملت در حال و آتی آن است که با اراده مصمم خود و تعهد به احکام اسلام و مصالح کشور، در هر دوره از انتخابات، وکلای دارای تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی که غالباً بین متوسطین جامعه و محرومین هستند» خواهش می‌کنم به این کلمات دقت کنید: «و غیر منحرف از صراط مستقیم و به سوی شرق و غرب و بدون گرایش به مکتب‌های انحرافی و اشخاص تحصیلکرده و مطلع بر مسائل روز و سیاست‌های اسلامی به مجلس بفرستند».
شما ملاحظه بفرمایید که ما به تعداد انگشتان یک دست هم در مجلسمان حقوقدان نداریم. به تعداد انگشتان یک دست اقتصاد‌دان نداریم. چنین مجلسی چگونه می‌خواهد قانون مملکت را وضع کند، نظارت کند، برخورد کند یا به اقتصاد مملکت سر و سامان بدهد؟ من واقعاً تعجب می‌کنم. شما در هر جای دنیا که ببینید، حداقل نیمی از نمایندگان مجلس آنها حقوقدان هستند. دلیلش هم معلوم است، برای اینکه می‌خواهد قانون تصویب کند، نظارت بر قانون کند، تمام مسائل مملکت را با قانون بسنجد و همچنین اقتصاد‌دان و سیاستمدار علمی. در کشور ما اصلاً این‌طور نیست، لذا مجلس ما توانایی آن مجلسی را که باید داشته باشد، ندارد.

 

https://shoma-weekly.ir/KWD4Mz