ویژه

عسگراولادی به ضرورت وجود چند حزب کامل و مقتدر اعتقاد داشت

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: عسگراولادی اعتقاد داشت که در کشور باید چند حزب کامل و مقتدر وجود داشته باشد. م
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: مرحوم عسگراولادی در حق گویی، ملاحظه هیچ بنده ای را نمی کرد چون از کسی توقعی نداشت.

محمدنبی حبیبی در یادمان چهارمین سالگرد درگذشت حبیب الله عسگراولادی در سالن همایش های مدرسه رفاه اظهار کرد: مهم ترین ویژگی مرحوم عسگراولادی، تدین وی بود. من به این اعتقاد رسیده بودم که عسگراولادی "من" اش را مانند موم در دستش گرفته بود و هیچ گاه نشنیدم که وی از من مبارزاتی اش برای ما بگوید. بنده به این اعتقاد رسیده بودم که ایشان اهل منیت نبودند و هرجا چنین بحثی پیش می‌آید ایشان خود را از ان دایره خارج می‌کرد

وی افزود: مرحوم عسگراولادی در حق گویی، ملاحظه هیچ بنده ای را نمی کرد چون از کسی توقعی نداشت. مرحوم عسگراولادی با موتلفه و کمیته امداد زندگی می کرد جوری که ما تصور می کردیم وی شب ها هم خواب موتلفه و کمیته امداد را می بیند.

حبیبی تصریح کرد: مرحوم عسگراولادی میراث هایی را در حزب موتلفه گذاشته که انصافا میراث های تاریخی است. ما در حزب موتلفه نظیر مرحوم عسگراولادی را نداشتیم و نداریم و در آینده هم معلوم نیست که داشته باشیم. به دلیل شخصیت بالای عسگراولادی، در بسیاری از معضلات حرف وی برای همه ما فصل الخطاب بود ولو اینکه کسی حرف مخالفی داشت اما در عین حال یک بار بنده ندیدم که ایشان در این 20 سال طوری برخورد کنند که کسی به خود اجازه انتقاد کردن از روند حرکت حزب را ندهد.

وی با بیان اینکه اگر مرحوم عسگراولادی را در حزب موتلفه محدود کنیم به وی ظلم کرده‌ایم گفت: ایشان یک شخصیت جامع بود و سعه صدر فراوانی داشت، همچنین مدیریت مرحوم عسگراولادی یک مدیریت ممتاز بود.

وی افزود: یکی از اعضای رسمی حزب مشارکت چنان داد سخن در حمایت از عسگراولادی سر می داد که من هم به گرد پایش نمیرسیدم.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: این را هم باید بگویم که آقای عسگراولادی با موتلفه و امداد زندگی میکرد و حتی روزهای جمعه از صبح تا ظهر وقت میگذاشت تا نیازمندان را ملاقات کنند و در مورد حزب موتلفه نیز باید بگویم که میراثی در حزب بجا گذاشتند میراثی تاریخی است. ما در موتلفه اسلامی نظیر عسگراولادی نداشتیم، نداریم و شخصا هم معتقدم معلوم نیست بعدا هم داشته باشیم.

حبیبی تصریح کرد: انصافا حرف ایشان در بسیاری از معضلات در حزب، فصل الخطاب بود اما آنگاه که می خواستند مصاحبه مطبوعاتی کنند، درحالی که مصاحبه کنندگان هم از لحاظ سیاسی و هم سنی در جایگاه نوه شان بودند، ما را جمع می کردند و نظر مشورتی می خواستند.

وی افزود: یک بار بنده معترض شدم که این مصاحبه شماست چرا باید در این مورد هم وقت شما را بگیریم و نظر بدهیم اما مسئله این بود که ایشان به شدت به مشورت اعتقاد داشت.

حبیبی تصریح کرد: مرحوم عسگراولادی شدیدا پایبند به کار حزبی بودند. ایشان چند روز پیش از رحلت گفتند که باید به دنبال دولت حزبی و مجلس حزبی باشیم.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پایان گفت: او اعتقاد داشت که در کشور باید چند حزب کامل و مقتدر وجود داشته باشد. ما امروز حدود ۲۵۰ حزب در کشور داریم که گاهی یک زن و شوهر تصمیم گرفته اند حزب ایجاد کنند ولی این تحزب نیست. حزب یعنی یک سازمان که بتواند برای حل مشکلات اساسی کشور به صورت یک طبیب نسخه بنویسد، حزب یعنی توانمندی اداره کشور و آمادگی برای فرستادن نمایندگان به مجلس. از نگاه ما و البته مرحوم عسگراولادی، یکی از راه های نجات جمهوریت نظام تحزب است و فکر میکنم ما سرمایه بزرگی را در حزب موتلفه از دست دادیم.

https://shoma-weekly.ir/vPNWId