
امروز شاهد هستیم رکودی که پیش آمده عوامل مختلفی دارد. زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد، برنامه منسجم و جامعی نداشت که با بسته هدفمند و منسجم حرکت کند؛ یک بار نوید رفع مشکلات 100روزه را داد ولی حتی گزارش برنامهها در 100 روز هم ارائه نشد.
ما در مجلس نهم به وزرایی رأی اعتماد دادیم که کارآزموده بودند اما متأسفانه دولت از روزهای اول برای انتخابات کار کرد و طرف انتخابات شد نه اینکه در جهت تحقق وعدههای انتخاباتی خود قدم بردارد و متأسفانه وقتی آب آشامیدنی با برجام گره خورد، برخی در انتظار گشایش بودند و به همین دلیل پروژهها خوابید و کارها متوقف شد و برخی دچار رکود و مشکلات شدند و همه از این موضوع آسیب دیدند.
متأسفانه در زمینه اقتصاد مقاومتی از طرف دولت برنامه دقیقی دیده نمیشود و اگر قراردادی بسته شد، برای ما مجلسیها و مردم غیرشفاف بود.
عدم توجه دولت به اجرای قوانین مورد انتقاد است و ما در زمینه شرکتهای دانشبنیان قوانینی را ایجاد کردیم ولی سرمایه و بودجهای برای آن درنظر گرفته نشده است. عدم توجه به ظرفیتهای مردمی نیز یکی از مشکلات کشور است.
در مورد لایحه برنامه ششم باید گفت که این لایحه برنامه ششم نیست بلکه موجود نوآوری شدهای است که وجود آن شفاف نیست و قانونگذار و جامعه هدف را دچار مشکل میکند.
بنده در بخش اشتغال پیگیرترین فرد بوده و هستم، البته این موضوع به این دولت یا دولت قبل بازنمیگردد ولی هماکنون بیکاری رو به رشد است و متأسفانه کسی به فکر درمان و حل مشکل اشتغال نیست. باید توجه کنیم که برای کسانی که شاغل بوده و شغل خود را از دست دادهاند، نیز اقدامی صورت نگرفته است.
دولت میتواند بخشی از وامها را به اشتغالزایی اختصاص دهد. مشکلات از این ناحیه است که محرمانه ماندن موضوعاتی مانند خرید لکوموتیو از خارج دغدغه ایجاد کرده چرا که میتوانیم این وسایل را در داخل تولید کنیم ولی ما آن را از خارج تهیه میکنیم.
رویکرد دولت این روزها عدم اعلام شفاف آمارها و ارقام اقتصادی است، محرمانه بودن آمار باعث میشود تولیدکننده، مصرف کننده، کارفرما و کارگر احساس کند که در فضای غبارآلود و غیرشفافی قرار دارد و عموما وقتی وعدهها و عملکردها متزلزل میشود، عدم شفافیت موجب زمینخواری و اختلاس میشود.
ایجاد اتاق شیشهای و شفاف صحبت کردن با مردم موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، بهطور مثال در مسئله زنان میبینیم که قراردادهایی بسته میشود که کاملا برای ما مجلسیها محرمانه است و وقتی نامه میدهیم که «اسناد امضا شده را در گزارش محرمانه برای ما بفرستید»، دولت این کار را انجام نمیدهد؛ البته ما نیز بیکار ننشستهایم و سال گذشته مصوبه دادیم که معاونت زنان ریاست جمهوری هر 6 ماه یک بار گزارش عملکرد خود را به مجلس ارائه دهد که هنوز این گزارش به این نهاد ارسال نشده است.
باید در اصلاح قانون کار و کارگری، قانون ثبت اختراع و تجارت که خلأ قانونی داریم و تقویت و توسعه استاندارد کشور و زنان و خانواده اقداماتی انجام شود.
عدم شفافسازی این قراردادها منجر به حذف مردم میشود و دولت با عدم شفافسازی راه رانتخواری و نفوذ بیگانگان را به کشور باز میکند.
در جذب سرمایه های خارجی نیز باید به دنبال ورود تکنولوژی و دانش به کشور و سوق دادن شرایط اقتصادی کشور به سمت افزایش صادرات باشیم.
رفع مشکلات اقتصادی مردم از مهمترین اولویت های مجلس دهم است که همواره رهبری، رئیس جمهور و رئیس مجلس بر آن تأکید داشته اند و نیاز مبرم جامعه امروز ما ایجاد اشتغال و رفع موانع تولید است.
*رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس