بسیاری از مراجعین به کلینیکهای طب سنتی کسانی هستند که سالها تحت تدابیر رژیم غذایی کمکالری همراه با مصرف ویتأمینها و مواد معدنی بودند اما از این روشهای درمانی به ستوه آمدند.
ویژگی برجسته تدابیر غذایی در طب سنتی بحث مزاج فرد و مزاج غذاها و مزاج دواها است، با این نگاه حتی یک رژیم پرکالری و سرشار از انرژی و با افزایش متابولیسم نهتنها باعث چاقی نمیشود بلکه موجب چربیسوزی و لاغری میشود.
افراد چاقی که دارای مزاج سرد وتر هستند، دارای پوست سفید مرطوب، موهای روشن و نازک و گوشت شل هستند. این افراد با کمترین غذاهای گروه بلغم (سرد وتر) مانند آب زیاد بهخصوص آب سرد، ماست، دوغ، کاهو و... دچار افزایش رطوبت و افزایش وزن بهویژه چاقی شکمی در حجم میشوند.
این افراد یک نوع چاقی پفآلود با وزنی سبکتر از حد انتظار دارند، این افراد شکایت میکنند که «حتی با آب خوردن هم چاق میشوند» و در فصل زمستان بهسختی به رژیم لاغری پاسخ میدهند و اغلب افزایش وزن دارند.