
وی با بیان اینکه حزب مؤتلفه اسلامی باید افتخار کند در این حرکت ضداستکباری و استعماری که ملت ایران آن را آغاز کردند، با تقدیم این شهدا پیشرو بودهاند، گفت: بهلطف خدا حزب مؤتلفه یک مسیری را خوب و با دقت نظر طی کرد.
لاریجانی در همین زمینه افزود: حزب مؤتلفه هم از نظر صحت تفکر اسلامی همیشه دقت لازم را داشتهاند و هم شجاعت در اینکه مسیر راه را درست در مسیر غبارآلود طی کنند بین آنها بوده و در این راه افراد مؤثری را به میدان آوردند.
وی ضمن گرامیداشت شخصیت و منش مرحوم عسگراولادی تأکید کرد: مرحوم عسگراولادی انصافاً حق زیادی به گردن ملت ایران دارد. ایشان یک نمونه وارسته از یک سیاستمدار در تراز جمهوری اسلامی بود. مرحوم عسگراولادی هم از نظر اخلاق و سیاست فرد ممتازی بود. ایشان همیشه ملتزم بود رفتار سیاسیاش با یک نوع اخلاقگرایی همراه باشد.
لاریجانی با تأکید بر اینکه یکی از نکات برجسته جمهوری اسلامی ایران به موضوع اخلاق در سیاست ارتباط دارد، اظهار داشت: رفتار سیاسی نباید از اخلاق و معنویت تهی باشد. عسگراولادی فردی بود که در سیاست مثبتاندیش بود. ندیدم که وی در فراز و فرودهایی که پس از انقلاب داشتیم هیچوقت مضطرب باشد چون به خداوند و مردم اتکا داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در زمان بنیصدر که شرایط سختی را در کشور طی میکردیم و نگرانیهایی وجود داشت، اما مرحوم عسگراولادی همه را امیدوارانه به راه صحیح دعوت میکرد.
لاریجانی با تأکید بر اینکه امروز حوزه به روحیهای مانند مرحوم عسگراولادی در اداره کشور و دعوت به راه صحیح دارد، گفت: البته آقای بادامچیان هم این خصلت را دارد که در مجلس نیز چنین روحیهای را در وی دیدهام.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این روحیه امیدواری برای حرکت یک ملت بسیار نیاز است و باید به آن توجه کرد. کشور و ملتی که دچار یأس و مضطرب باشد نمیتواند پیشرفت کند. راهی که مرحوم عسگراولادی امروز پیش پای ما گذاشته این است که به عنایت الهی امیدوار باشیم، چون ملت و شهدای ما با صدق در این مسیر گام برداشتند. باید امیدوار باشیم که خداوند دست این ملت را میگیرد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: یکی از صاحبمنصبان کهنهکار اروپایی در مرکز مطالعات شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا درباره مسائل منطقهای ما گفت: «ایران کشوری است که باید با آن روابطی راهبردی را تعیین کنیم». بنده معتقدم که این نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد.
وی با بیان اینکه اذعان به قوی بودن جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه اغیار و دوستان متفاوت است، گفت: اینکه اغیار میگویند ایران کشوری شده که باید با آن روابط راهبردی برقرار کنیم، با اینکه دوستان از آن تعریف کنند متفاوت است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: این سیاستمدار کهنهکار غربی همچنین گفته است که داعش به وجود نیامده که از بین برود. البته ما هم معتقدیم که همینطور است و ظاهراً بنا ندارند که آن را از بین ببرند، بلکه میخواهند آن را مدیریت کنند.
لاریجانی تصریح کرد: این سیاستمدار غربی گفته است که ایران تنها کشوری است که میتواند جلوی داعش را بگیرد که این نشان دهنده این است که آنها به ایران نگاه ابزاری دارند که این نگاه همواره موجب رنجش ایران شده است.
وی در ادامه با تأکید بر «باید این مطلب را درست فهم کنیم که چرا ایران مهمترین و قویترین کشور منطقه است» اظهار داشت: آیا این قوی بودن بهدلیل جمعیت زیاد و یا انرژی زیاد است؟ کشورهای دیگری در منطقه هستند که نفت و صادراتشان از ما بیشتر است. البته نمیخواهم بگویم که این مؤلفهها تأثیرگذار نیست، بلکه شاید در موقعیت ایران هم تأثیرگذار باشد، اما مهم این است که ما فهم درستی از موضوع داشته باشیم. مسئله این است که ببینیم منزلت ایران را چگونه باید حفظ کرد و اقتدار آن را افزایش داد؟
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این شهدا برای عزت مدنی ایران جانشان را فدا کردهاند، گفت: این شهدا جانشان را برای این فدا کردهاند که ملت ایران و همه مسلمانان سربلند باشند.
لاریجانی با ابراز «باید این موضوع را بشناسیم که اقتدار امروز ایران چه ریشهای دارد» گفت: ایران یک ملت ریشهدار است و یک ملتی است که از یک سابقه تمدنی عمیق برخوردار است. ریشهدار بودن یک ملت خیلی مهم است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: سالها ایرانیها با فکر و دانش خود در صحنه جهانی تأثیرگذار بودند، به همین دلیل همیشه احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت مسلمانان و جهان میکنند، البته ایرانیها بهدنبال سیطره نیستند.
لاریجانی در ادامه اظهار داشت: وقتی ایران به کشور فلسطین کمک میکند میگویند که ایران دنبال امپراتوری است، بلکه اینطور نیست و این کجاندیشی است که بگویند ایران بهدنبال امپراتوری فارس است.
وی با بیان «یکی از دلایلی که در گذشته با شاه، استکبار و آمریکا مبارزه میکردیم بهدلیل سلطهها بوده است» گفت: ما میخواهیم مسلمانان به سرنوشتشان حاکم باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش داشتن رهبری هوشمند، مؤمن و متقی و متوجه نسبت به همه مسائل را یکی از دلایل قدرتمندی ایران در منطقه و جهان دانست و گفت: این خیلی ارزشمند است که ایرانیها امروز از یک رهبری متقی و پارسا برخوردار هستند.
لاریجانی در همین زمینه ادامه داد: وقتی زندگی رهبران کشورهای دیگر را با زندگی امام(ره) و رهبر انقلاب مقایسه میکنیم، پارسا بودن، فقیه بودن و خداترس بودن همراه با هوشمندی آنها وجه تمایز است که این ارزشمند است و نقش بیبدیل در کشور دارد.
وی با تاکید بر اینکه همواره نقش رهبری در موضوعات داخلی و یا مسائل دیگر بسیار ارزشمند است، تصریح کرد: جز رهبری کسی نمیتوانست نیروها را برای جنگ بسیج کند، البته در خاتمه جنگ هم فهم دقیق و شجاعت امام بود که قبول کرد جنگ خاتمه پیدا کند، البته برخی تحلیلهایی در آن دارند، خیلیها هم برای خاتمه جنگ پیشنهادات دیگری داده بودند اما رهبری خودش وارد شد که امروز نیز در مسائل منطقهای همینطور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: زمانی که عراق اشغال شد رهبری بود که توانست شرایط عراق را تغییر دهد و مردم این کشور در مقابل ظلم مضاعف آمریکا بایستند و آمریکاییها نیز مجبور شوند عراق را ترک کنند.
لاریجانی همچنین تصریح کرد: در جنگ 33روزه نقش حضرت آیتالله خامنهای در این امر بیبدیل بود. همه کسانی که دستشان در کار بود، جور دیگری میاندیشیدند زیرا فشار خیلی زیاد بود. نوع تلقی و رویکرد ایشان نسبت به موضوع، سرنوشت این نبرد را تغییر داد. شاید بعدها لازم باشد اجزای آن نوشته و اعلام شود. برادر ما حسن نصرالله در جریان بود که وقتی پیام ایشان منتقل شد، چگونه سرنوشت نبرد 33روزه تغییر کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز «باید درک کنیم که حرکت ملت ایران بدون داشتن یک پیشوای بزرگ، زکی و پارسا، چه در زمان امام و چه در زمان فعلی امکانپذیر نبود» یادآور شد که باید قدر آن را دانست و گفت: ایشان در مسائل داعش و دیگر مسائل از یک فتوت برخوردارند که باید این جایگاه را حفظ و از آن تبعیت کنیم.
وی ادامه داد: دین اسلام باعث حرکت ملت ایران شده است اما این اسلام، اسلام انقلابی و ناب محمدی و نه اسلام متحجرانه، خمود و آمریکایی که امروز عدهای آن را در دنیا برجسته میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اسلام ناب محمدی را که امام از آن یاد کرد باید درست شناخت، تصریح کرد: این اسلامی که امروز دست ما رسیده است از حوزههای علمیه به ما منتقل شده که باید از آن حفاظت کنیم. ما همیشه در معرض یک آسیب از این جهت هستیم.
لاریجانی در ادامه با بیان اینکه شهید مطهری در آن زمان از حرکت مؤتلفه اسلامی حمایت کرد، گفت: دغدغه افرادی مانند شهید مطهری در آن زمان از اسلام التقاطی بود، در آن زمان گرایشها بهسمت مارکسیستها بود و اسلام مخلوط بیواقعیتی عرضه میکردند. مرحوم شهید مطهری خونش را برای این داد که اسلام ناب محمدی و نه اسلام التقاطی به دست ما برسد.
وی در ادامه اظهار داشت: گروههای تروریستی که در منطقه به جان مردم افتادهاند، هدفشان اسلام است، اما آنها اسلام سیاسی بدلی درست کردهاند، اسلام آمریکایی که امام از دست آنها به فغان آمده بود یک واقعیت است و وجود دارد.
لاریجانی همچنین جریانهای تروریستی را یک جریان دستساز دانست و خطاب به غربیها گفت: شما داعش را به وجود آوردید و از آن پشتیبانی کردید. شنیدهام که داعش 30 میلیارد دلار سلاح در اختیار دارد، آیا این مبلغ از مریخ آمده است؟! آیا جز این است که کشورهای منطقه و شما غربیها این سلاحها را در اختیار آنها قرار دادهاید.
وی همچنین یادآور شد که تشکیل ائتلاف ضدداعش یک فضاحتی برای غرب است و گفت: آنها نقشهشان مدیریت قضیه است و میخواهند مسلمانان را از این طریق به خودشان مشغول کنند که تاکنون نیز توانستهاند. اسرائیل امروز دارد آزادانه شهرکهای یهودینشین را میسازد. پس از جنگهای 22 و 33 روزه امروز اسرائیل فضای تنفسی پیدا کرده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین خطاب به غربیها گفت: نمیتوانیم اینطور تصور کنیم که اینها نمیخواهند بروند بلکه شما نمیخواهید داعش از بین برود، لذا مسئله حقیقت اسلام این است که ما را نسبت به سرنوشت امت اسلامی مسئولیتدار کرده است که این چیز مهمی است و در فکر امام نیز بوده است.
لاریجانی در ادامه اظهار داشت: امروز وحدت ملی در داخل کشور و وحدت اسلامی برای کلّیت مسلمانان امری ضروری است. این داعیه امام بود که نقطه مقابل جریان تکفیری است.
وی با تأکید بر «ما باید قدر وحدت داخلی را بدانیم» تصریح کرد: نباید گاهی سر هر موضوعی اختلافات را به نزاع و دشمنی بکشانیم، کشوری که دارای مردمسالاری و دموکراسی است اختلاف نظر هم در آن وجود دارد. البته این بهمعنای این نیست که سادهاندیش باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: کسانی که راه امام، رهبری و اسلام ناب محمدی(ص) را قبول دارند ممکن است در موضوعی تشخیص دیگری داشته باشند که این اشکال ندارد، اما نباید ظرفیت وحدت درونی را دستکم بگیریم.
لاریجانی همچنین گفت: همه کشورهای منطقه نزاع، دعوا و بههمریختگی امنیتی دارند اما در داخل ایران آرامش روانی وجود دارد که باید قدر آن را دانست و برایش هزینه داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز اینکه هدف حرکت امام، وحدت درونی امت اسلامی بود، گفت: آنچه باعث عزت شده است همین وحدت درونی است.
لاریجانی با بیان اینکه «ما از روی مسئولیت نگران کل وحدت امت اسلامی هستیم» گفت: روحیه جهادی امری است که موتور محرک عزتمندی ملت است، شهدای مؤتلفه که برایشان امروز گرد هم آمدهایم این راه را جلوی پای ملت ایران باز کردهاند. فرهنگ ما این نکته را به ما القا میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: امروز در خاورمیانه نیروها و جریانات مجاهدانه هستند که تأثیرگذارند، ملت ایران عامل سرافرازیاش به این روحیه جهادی برمیگردد، لذا این قیمت دارد. باید عزیز بداریم کسانی که این راه را دنبال میکنند و جوانانی را تربیت میکنند که روحیه جهادی داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: روی پای خود ایستادن هزینه دارد اما سربلندی را به ارمغان میآورد. البته ممکن است عدهای از بغضشان نخواهند به توانمندیهای ایران اذعان کنند اما این یک واقعیت است.
وی همچنین تصریح کرد: شهدای مؤتلفه این راه را دنبال کردند که امروز پس از 50 سال در ایران بهجای اینکه ابرهای سیاه دیکتاتوری حکومت کند حکومت دینی حاکم است. قدردانی از این امر این است که ما این راه را بشناسیم. مبادا در داخل کشور کسی تصور کند که اگر در منطقه تأثیرگذار هستیم و به روحیه جهادی تکیه داریم، میتوانیم دلیلی برای آن بسازیم، اینطور نیست.
لاریجانی همچنین با ابراز «این آرزوی ما است که در منطقه با همه کشورها زندگی مسالمتآمیز داشته باشیم» گفت: ایران بهدلیل اینکه فکر الهامبخش مثبت دارد بهدنبال دردسر نیست اما راهی که پیش پای ملتها میگذارد باعث سرافرازی آنهاست.