امیر نظیفی، رییس واحد جوانان:
مشی عملی مرحوم عسگراولادی جوانگرایی بود
هر سال در روز پدر خدمت مرحوم استاد عسگراولادی میرسیدیم و از لب لبابی که برای جوانان میگفت بهره میبردیم. امسال مجبور شدیم بر سر مزار ایشان حاضر شویم و قولهایی که به وی داده بودیم را تجدید پیمان کنیم.
حاج آقای عسگراولادی خود یک تاریخ بود و در مرارتهای حوادث تاریخ ساخته شده بود، اما اگر او رفت ما باز بزرگانی را داریم که همراه با وی در آن حوادث تاریخی بودهاند و پشتوانه ما هستند و میتوانیم به آنها مراجعه کنیم، مسائل خود را بگوییم و ارشاد بگیریم.
موتلفه کارش را با جوانان شروع کرده است و حرکت آن روز جوانان هنوز هم برای جوانان جذاب است، هنوز هم جوانگرایی یکی از دغدغههای جوانان است. استاد عسگراولادی با عمل خود در سالهای آخر عمرش پیگیر جوانگرایی و پوسته شکنی در حزب بود به شیوهای که تجربه پیشکسوتان حفظ شود و امیدواریم این حرکت رو به کمال حفظ شود.
سید مهدی جولایی، قائم مقام دبیر اجرایی:
بزرگان این فقدان را جبران کنند
هر سال در این روزها توفیق داشتیم به نیابت از بزرگان به حضور پیرمان استاد عسگراولادی برسیم و برداشتمان این بود که این امر مورد تایید نایب امام زمان و بزرگان هست. ایشان میفرمود من خورشید لب بام هستم، میگفتیم انشاء الله بتوانیم سالهای سال از این خورشید استفاده کنیم. متاسفانه امسال در فقدان ایشان این جای خالی خودنمایی میکند.
داستان لیوان تهی ما است که میخواهیم در محضر بزرگان آن را پر کنیم و سیراب شویم؛ تقاضای ما این است که این فقدان را برای ما آسان کنید و امید داریم که با حضور پررونقتر شما این فشار بر ما آسانتر شود.
محمود مخبری، معاونت آموزش:
شاید سه گروهی که جمع شدند تا موتلفه شکل گرفت، در همان یکی دو سال بعد از تشکیل؛ افرادی از میان جوانتر از خود همچون بخارایی، نیکنژاد، صفارهرندی و اندرزگو را جذب کردند و اقدامی کردند که در تاریخ ماند. اگر آن مرام و دیدگاه اصلی که در هنگام تاسیس در خدمت امام بوده است، حفظ شود ما همواره آن مسیر را میتوانیم بدون انحراف طی کنیم و «موتلفه زمان» را شکل دهیم.
---------------
محمد مهدی اسلامی، مدیر موسسه مطبوعاتی شما:
این جلسات باعث همدلی بین نسلی میشود
با میدانی که بزرگان حزب به ما میداند، برای امثال من «شکاف نسلها» بیشتر شبیه به یک توهم بود. این حضور همزمان نسلها کنار هم در ارکان حزب نوعی حس همدلی ایجاد کرده است که نسل جوان حزب به راحتی با نسلهای قبل خود تعامل کند. بقای این حالت نیاز به مراقبت و پدری کردن دارد که در فقدان استاد عسگراولادی، همرزمان ایشان باید آن را بر عهده بگیرند.
معتقدم پویایی حزب به برادر یابی آن است. اغلب جوانان امروز حزب با تاکید بزرگانی همچون استاد عسگراولادی از دوره نوجوانی جذب شدهاند و در مسیر کادرسازی قرار گرفتهاند؛ اگر خواهان پویایی حزب هستیم باید بر برادریابی از جوانان بیشتر متمرکز شویم.
همچنین ضروری است که ساختارهای حزبی را به صورت مداوم با کمک فناوری روز و وسایل ارتباط جمعی نوین، نوسازی کنیم. امروز نظام ارتباط جمعی حاکم بر جوانان و نوجوانان اقتضائات متفاوتی دارد که اگر حزب موتلفه اسلامی در این عرصه غایب باشد، توان موفقیت نخواهد داشت.
-------------------------------
فضل الله فرخ، همرزم استاد عسگراولادی از قیام ۱۵ خرداد: جوانی قله است
این مجلس به مناسبت میلاد متقیان حضرت امیر المومنین است، ایشان میفرمایند «اغتنم الفرص فانها تمر مر السحاب» فرصتها را غنیمت بشناسیم که همچون ابر زودگذر میگذرد. فرصتها مختلف است و یک فرصت خود عمر انسان است. برخی احتمال تجدید هست؛ ماه رجب، شعبان و رمضان به سرعت میگذرد و باید قدر شناخت اما احتمال آن هست که بار دیگر توفیق درک آن را پیدا کنیم. برخی فرصتها احتمال تجدید ندارد، یکی از آنها فرصت جوانی است. به سرعت میگذرد و به هیچ عنوان برگشت پذیر نیست. به قول آن شاعر:
و یا لیت الشباب یعود لنا
و اخبره بما فعل شبیه
ای کاش جوانی بر میگشت تا به او میگفتم که پیری با من چه کرد
یا پیرمردی با قد خمیده میرفت و عدهای جوان دور او را گرفتند تا شوخی کنند و گفتند که دنبال چیزی میگردی؟ گفت آری جوانیم را گم کردهام.
لذا باید قدر جوانی را دانست، اسلام هم به جوان بسیار اهمیت داده است. داریم که امام صادق علیه السلام، یکی از یارانشان به نام ابوجعفر را به بصره برای ماموریتی فرستاده بودند؛ وقتی برگشت سوال کردند که استقبال مردم چگونه بود؟ گفت خیلی استقبال نبود، حضرت فرمودند سراغ جوانها برو، جوانها در کار خیر پیش قدم هستند.
نه تنها مرحوم عسگراولادی که هر کدام از بزرگانمان که رفتند جایگزین نشدند، آقای پرورش، شفیق، خاموشی و... هم هرکدام رفتند جایشان خالی است.
این پر نشدن جای آنها نشان کوتاهی ما است، میشد جایگزینی مشابه آنها یا بهتر از آنها ساخته شود. ما که گذشت و چیزی نشدیم، شما سعی کنید این جای خالی را پر کنید. شما در حکومت اسلامی و زیر نظر ولی فقیه جوانی را میگذرانید، از این فرصت استفاده کنید. جوانی قله است، لذا بر همه جا اشراف و تسلط دارد؛ بعد به مرور به همان ناتوانیهای کودکی بر میگردد.
-------------------------
مصطفی حائریزاده، عضو هیات موسس:
جوانی بهترین دوره تقرب به درگاه الهی
با درود بر روان پاک امام راحل و برادر بزرگوار و استادمان مرحوم حاج آقای عسگراولادی و سایر دوستان. خلأ بعد از ایشان پر نشده است و نداشتیم کسی را که تالی تلو ایشان شده و بتواند استفادههایی که از ایشان میکردیم از آنها بکنیم. البته دوستان دیگری هستند که منبع فیض باشند انشاءالله همچون آقایان بادامچیان، میرسلیم و...
جوانی دورهای است که باید قدرش را دانست. جوانی دورهای است که باید خدمت کرد و دانش آموخت؛ تحصیل و طلب علم و تقوی کرد، به درگاه الهی تقرب جست. جوانی دوره بینهایتی است که امیدوارم دوستان جوانمان قدرش را بدانند. برادران جوانمان هم امیدوارم موفق باشند. برادرانی هستند که خدمت میکنند و زحمت میکشند، امیدواریم خدا به آنها توفیق دهد که موفق باشند و بتوانند به جمهوری اسلامی و حزب موتلفه اسلامی و اسلام و مسلمین خدمت کنند.
-------------------
جواد رفیقدوست، عضو هیات موسس:
خواست استاد عسگراولادی ورود جوانان به متن بود
اعضای هیات موسس همه دوره جوانی را گذراندهاند و ما قدر جوانی را بیش از شما میدانیم. آنگاه که توانستم ندانستم و امروز که دانستم نتوانستم.
جوانی یک سرمایه عظیمی است که خدا در اختیار بشر قرار داده است. در هیات نظارت و شورای مرکزی جوانگرایی اهمیت دارد. کما اینکه توصیه استاد عسگراولادی همیشه این بود که جوانان به متن بیایند و با واسطه دوم و سوم به اطلاعات نرسند. نمونهاش همین انتخابات اخیر شورای مرکزی بود که چند نفری آمدند. جایش هست که حداقل پنجاه درصد شورا را جوانها تشکیل دهند، آن هم جوانهایی مثل شما که دنبال تحقیق و تعلیم و تعلم هستید. این همت شورای مرکزی بوده و هست و اگر تا کنون محقق نشده، نخواستن نبوده است. تاکید و تبلیغ بوده است ولی نیازمند همت خود شما است که بیایید و در شورای مرکزی مسائل را ببینید و افکارتان را به کار بیاندازید و تحول ایجاد کنید.
دوران ما از لحاظ فعالیت جسمی و بدنی گذشته و اگر به لحاظ تجربه چیزی در چنته داشته باشیم، مطرح میکنیم. اما این نیازمند همت شما است. سعدی میگوید جوانی گفت:ای شیخ این کمانک به چند خریدی؟ پیر گفت: اگر صبر کنی و عمر یابی خود رایگان یکی به تو بخشند، هر چند بپرهیزی.
این مسیر را همه میرویم، اما جوانی سرمایه است؛ این سرمایه را به قیمت کم از دست ندهیم. امیدوارم خدا به شما توفیق دهد که به مراحل بالا برسید و این مسیر را خوب طی کنید.
---------------
اسدالله بادامچیان، عضو هیات موسس:
اثر وجودی جوانان مهم است
من هم به سهم خودم از پیشکسوتان خودم و نیز از شما جوانانی که این سالها با هم کار کردهایم تشکر دارم. در حزب موتلفه اسلامی جوان و پیر نداریم؛ چون فرهنگمان برگرفته از عاشورا است. در عاشورا نه حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه میگویند به اتاق فکر برو و نه به طفل شش ماهه و دختر چهار ساله میگویند که به صحنه نیا که سنت نرسیده است. مهم آن است که عاشورایی با هم حرکت کنیم و حرکتمان موج آفرین باشد. خدا رحمت کند شهید بخارایی را که میگفت بجای آنکه بگوییم چه خبر، خبرساز باشیم.
آقای عسگراولادی نعمت بود برای ما و دوستانی که هستند نعمتند. خدا به ما عنایت کرده است که در تشکیلاتی هستیم که سالم و پرکار است و اثرات وجودی دارد. تداوم حضور آقای عسگراولادی در موتلفه لطف خدا بود، چرا که باید او هم در سال ۴۳ اعدام میشد. قدر آنها را باید بدانیم و راهشان را ادامه دهیم و موتلفه را فعال نگه داریم. وقتی شما فعال شدید، سمت تشکیلاتی مهم نیست، اثر وجودی مهم است. به نظر من در دوران اخیر کشور نیازمند جوانان موتلفه است، نیازها را بررسی کنید و از مولایمان یاری بخواهید. انشاء الله خدا به همهتان توفیق دهد.
--------------------------------------
حمیدرضا ترقی، همبند و همرزم استاد عسگراولادی:
نشاط جوانی اثرگذاری حزب را بیشتر میکند
دوستان با سابقه حزب بیشتر به صورت جامع آگاهی سیاسی خود را پیش بردهاند، اما انتظار از نسل جوان آن است که در رشتههای مختلف مورد نیاز، تخصصی خود را آموزش دهند. هرکدام به یک رشته بروید تا در تخصصهای مختلف افراد صاحب نظر داشته باشیم.
تزریق روحیه نشاط و جوانی به حزب به همت بیشتر جوانان نیاز دارد؛ سن که بالا میرود به صورت طبیعی در مواضع و رفتار اثر میگذارد. نشاط جوانی کمک میکند که تاثیر گذاری حزب بیشتر شود.