وی افزود: قطعا تلاش دولت برای خروج از رکود در دستورکار است و بدون اینکه از رکود خارج شده باشیم باید منتظر باشیم تا اثرات این را در مجموعه فعالیتهای اقتصادی و تولیدی و صنعتی و خدماتی در آینده شاهد باشیم.
جلیلی تصریح کرد: به اعتقاد بنده این سخن آقای رئیس جمهور یک نویدی برای جامعه بود تا یک خوشبینی را در جامعه ایجاد کنند که به آینده لایحه دولت برای خروج از رکود را زمینه آن در حوزه اجتماعی ایجاد شود که تا فضا برای اجرای آن مهیا شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در بیان شرایط فعلی اقتصادی تشریح کرد: چیزی که ما هنوز در عمل شاهد هستیم، حجم ظرفیتهای بیکار در حوزه صنعت برقرار است، همچنان در حوزه اجتماعی بیکاری، مجموعه نارضایتی مردم به خصوص قشر جوان و تحصیل کرده و صاحب مهارت ما است. همچنین پروژههای عمرانی ما یا متوقف هستند و یا باکندی محض پیش میروند و همچنان مردم از دریافت بیکیفیت خدمات عمومی ناراضی هستند و از طرفی به وعدههای مسئولین امیدوارند.
جلیلی با بیان آنکه لایحه خروج از رکود اقتصادی در حد بضاعت دولت بوده است، خاطر نشان کرد: لایحه ارایه شده از سوی دولت در حقیقت نشان داد که بضاعت دولت برای ارایه برنامه جهت خروج از رکود ارایه کرده است در همین حد است؛ یعنی دولت بیشتر از این بضاعتی به لحاظ توان اقتصادی و علمی ندارد وهرچه داشته در طبق اخلاص گذاشته و بیرون داده تا میتواند شرایط فعلی را بهبود ببخشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی از کارشناسان اقتصادی به این لایحه نقد دارند، تصریح کرد: این لایحه طبیعتا در آن هم ضعف و هم نقد وجود دارد، اما به هر حال باید گامهای عملی برای خروج از رکود تورم و رفع موانع تولید باید برداشته شود. گام اول دولت برای این اقدام، میتواند منابع نقدینگی را برای بخشهایی که نیازمند هستند، پرداخت کند، بدهیهایی که دولت به شرکتها به بخشهای حقوقی و حقیقی دارد، مشکلاتی که در حوزه بازار سرمایه و بورس وجود دارد و مسایلی که برای صادرات و معافیتهایی که تشویق کننده سرمایه گذاری هستند، پیشنهادهای دولت در برنامه ارایه شده است.
جلیلی خاطر نشان کرد: هرآنچه در این لایحه آمده، بضاعف فعلی و عملی دولت برای وضعیت موجود است که امیدوارم پیش بینیها آنچنان باشد که دولت در برنامه پیشنهادی داده و انطباق داشته باشد که بتوانیم شاهد خروج از این وضعیت باشیم.
وی تصریح کرد: اما اینکه بر این لایحه نقد وجود دارد، باید گفت بله نقد وجود دارد، ضمن ضعفهایی که هست، حتما کارشناسان در این بخش اعتقاد دارند که میتوان روشهای دیگری را برای پر جذبه بودن فراهم کرد. اما در مجموع، بضاعت دولت در خروج از رکودهمین بود که ارایه شده است هر چند که بعضا دوستان وکارشناسان این را نسخهای میدانند از موسسه بین المللی پولی و مالی ارایه شده توسط کارشناسان و دولت در عمل آن در قالب یک لایحه مطرح کرده است.