مجلس

تعرفه‌ها را در طرح تحول سلامت چندین برابر افزایش دادند

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با انتقاد از نحوه عملکرد دولت در اجرای طرح تحول سلامت که بدون تامین اعتبار، هزینه‌هایی را بر کشور اعمال کرد، تاکید کرد که در اجرای این طرح، تعرفه‌ها تا چندین برابر افزایش یافت و گفت: مسئولانی که بدون درنظرگرفتن اعتبارات برای کشور هزینه ایجاد می‌کنند، باید مواخذه شوند.
عبدالرضا مصری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به واگذاری سهام پالایشگاه اصفهان به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق سهام عدالت، اظهار داشت: یکی از قوانین مهم دیوان محاسبات است که می‌گوید ابتدا تامین اعتبار، سپس ایجاد تعهد. بنابر این وقتی قصد اجرایی کردن برنامه‌ای در کشور داریم، ابتدا باید مشخص کنیم اعتبار موردنیاز این طرح کجاست و پس از آن، تعهداتی برای آن دستگاه ایجاد کنیم.

وی افزود: ما در هیچ جای دنیا ندیده‌ایم که ابتدا تعهدی برای یک شرکت، سازمان یا وزارتخانه ایجاد کنیم و بعد برویم دنبال منابع لازم برای اجرای آن تعهد بگردیم.

نماینده اصولگرای کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه این سیاست «بزن در رو» مدتی است در کشور شایع شده که ابتدا میلیاردها تومان هزینه برای کشور ایجاد می‌کنیم و بعد می‌خواهیم به‌دنبال منابع رفته و ببینیم که چگونه و از چه منابعی می‌توانیم تامین اعتبار کنیم.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی تاکید کرد: معتقدم مسئولانی که بدون درنظر گرفتن اعتبارات لازم در بودجه، برای کشور تولید هزینه می‌کنند، باید مورد مواخذه قرار گیرند و فرقی هم ندارد که این مسئولان در کدام بخش فعالیت دارند، چه دولت، چه مجلس و چه قوه قضاییه، باید مورد برخورد قرار گیرند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به مشکلات عدیده طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: فارغ از این‌که چه کسی مسئولیت دارد، باید موضوع را بررسی کنیم. قرار بود طرحی در کشور ایجاد شود، بنابر این ابتدا تعرفه‌ها را چندین برابر افزایش دادند، بدون آن‌که بگویند منابع مالی مورد نیاز این طرح قرار است چگونه و از چه منابعی تامین شود.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: بنابر این مجبور شدیم برای تامین هزینه‌های اجرای طرح تحول سلامت، به‌سمت فروش اوراق مشارکت برویم و این درحالی است که فروش اوراق مشارکت عملاً به‌معنای بدهکار کردن مملکت است.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به برخی روش‌های تامین هزینه‌های طرح تحول سلامت، گفت: فروش اوراق مشارکت، فروش تعرفه یا سهام پالایشگاه را واگذار کنیم و روش‌هایی از این دست، روش‌هایی نیست که بر معیار قانون صورت گرفته باشد.

وی افزود: درحالی که همگی ادعای قانون‌گرایی و مقید بودن به قانون داریم اما در عمل خبری از رعایت قانون نیست و شاهدیم عده‌ای در کشور هزینه ایجاد می‌کنند و عده‌ای نیز ناچارند به نحوی این هزینه‌ها را تامین کنند و این‌که چه زمانی این قصه به پایان خود می‌رسد، مشخص نیست.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این‌که سهام‌داری نیازمند تخصص نیست، اعلام کرد: تفاوتی ندارد که سهام پالایشگاه نفتی به وزارت بهداشت واگذار شود یا سهام یک شرکت دارویی و سهام انرژی هسته‌ای.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: به این اعتبار تفاوتی در این‌که سهام چه شرکتی واگذار شود، نیست؛ چه کسی گفته است که باید هزینه ایجاد شود، چه کسی گفته مسئولان باید طلب ایجاد کنند و بعد مجبور شویم سرمایه مملکت را برای تامین منابع این تصمیمات هزینه کنیم. چه کسی اختیار این هزینه‌تراشی‌ها را به دولت داده است؟!

مصری در پایان در واکنش به این پرسش که غیرقانونی اعلام کردن این واگذاری پالایشگاه اصفهان به وزارت بهداشت ازسوی سازمان بازرسی تا چه میزان قابلیت اجرایی شدن دارد، تصریح کرد: در این رابطه باید مسئولان سازمان بازرسی کل کشور پاسخ دهند و باید این سوال را از آن‌ها پرسید.

https://shoma-weekly.ir/O1xAB3