مجلس

تحریم ها را با حمایت از تولید پشت سر بگذاریم

بخش تولید مبلد اقتصاد کشور است که می تواند در شرایط فعلی یک گام به جلو بگذارد و یا یک گام به عقب برگردد؛ ما با حمایت بانک ها و بنگاه های اقتصادی بزرگ در بخش خصوصی می توانیم در غالب رقابت هایی که در بازار جهانی است، تنها نباشیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم و از سوی دیگر با حمایت از بخش تولید اعتقادمان این بود که می توانیم اجرای تحریم های اقتصادی که در کنارش کاهش فروش نفت است را بتوانیم با یک مدیریت و یک نظارتی که دولت با برنامه ریزی ها و سیاست هایی که می تواند داشته باشد، تحریم ها را پشت سر بگذاریم و نتیجه ی تخریب تحریم ها را کاهش دهیم .
به گزارش حزب الله سایبر، با وجود آنکه امام خامنه ای در این چند سال اخیر به صراحتاً به بحث اقتصاد مقاومتی پرداخته اند؛ خرید کالای داخلی و نیز حمایت از آن در شرایطی که کشور با واژه ی تحریم روبه رو است یک موضوع کاملا اساسی و مهم از نگاه مقام معظم رهبری می باشد که بارها نیز بر روی آن تأکید کرده‌اند که متأسفانه به دلیل حجم ورود کالاهای مشابه خارجی به داخل کشور، هنوز حمایت کاملا مشخصی از تولیدات ملی نشده است. از این رو با فاطمه رهبر، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفتگو کردیم تا راه حل هایی را در خصوص این امر بیاندیشیم:

فاطمه رهبر در گفتگو با حزب الله سایبر با بیان اینکه مقام معظم رهبری از سال 87 تا کنون بر روی نهادینه کردن کالای داخلی تاکید داشتند؛ گفت: اگر ما یک مروری بر روی نام گذاری سال های اخیر از سوی مقام معظم رهبری داشته باشیم کاملا این موضوع را درک می کنیم که ایشان بر روی بحث اقتصاد مقاومتی و شکوفایی اقتصادی تاکید جدی داشتند؛ ایشان سال 87 را سال نوآوری و شکوفایی انتخاب کردند؛ که این نوآوری و شکوفایی می تواند در عرصه های مختلف باشد و با توجه به اینکه در سال های بعدش معطوف شد به بحث تولید و اقتصاد؛ به نظر می آید که این نوآوری و شکوفایی که عام است می تواند یک سایه ای روی بحث اقتصاد و تولید داشته باشد. در سال 88 بحث اصلاح الگوی مصرف مطرح شد و تاکید ایشان را نشان می دهد که در رابطه با مصرف، دقت نظرهایی باید صورت می گرفت.

وی در ادامه افزود: در سال بعد یعنی سال 89به نام همت مضاعف و کار مضاعف نام گذاری شد و سال 90 به نام جهاد اقتصادی و سال 91تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی عنوان گرفتند. در حقیقت ایشان درست در سال 91 روی بحث تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی تاکید داشتند و سال را بر این مبنا نام گذاری کردند. در سال 92 حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی را مطرح کردند که باز موضوع اقتصاد در این سال سایه انداخته است و در سال 93 با عزم ملی و مدیریت جهادی و سال 94 بحث همدلی و هم زبانی دولت و ملت مطرح شد که در واقع نقطه عطف تمام 8 سال گذشته در سال 94 است که دولت و ملت باید در تمام مسائل به ویژه در موضوع اقتصادی با هم کار را پیش ببرند و این نشان می دهد که فرمایش مقام معظم رهبری با توجه به همه مشکلات به ویژه تحریم ها که ما در کشور شاهد آن هستیم اما راه حل نهایی را مقام معظم رهبری در تولید ملی و حمایت از کار مطرح می کنند که اگر ما مطابق با آن فعالیت کنیم قطعا توطئه های دشمن بی اثر خواهد بود.

عضو فراکسیون زنان مجلس با اشاره به اینکه 8 سال دفاع مقدس، عامل مهم خودکفایی در برخی عرصه ها بود؛ تاکید کرد: کشور ما در طول 8 سال جنگ با عراق و پس از آن تا مدت ها در تنگنا بود آن هم به دلیل آنکه تمام کشورها در مقابل ما بودند واین موضوع سبب شد تا ما روی پای خود بایستیم و بر روی توان خودمان اتکا کنیم و بتوانیم در زمینه های مختلف به ویژه صنایع نظامی در خاورمیانه آنقدر پیشرفت کنیم تا امروز به سمت جهانی شدن پیش برویم.

عضو حزب موتلفه، با بیان اینکه مقام معظم رهبری با تاکید بر روی موضوع اقتصاد، بحث خودکفایی را مطرح می کنند و روی آن تاکید ویژه ای دارند؛ ادامه داد: موضوع هدفمند کردن یارانه ها، یکی از موضوعات بسیار مهمی بود که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در سال 88، بحث اصلاح الگوی مصرف مطرح شد که در نهایت به هدفمند کردن یارانه ها منجر شد. در سال های قبل این موضوع اهمیت داشت که یارانه ی همه کالا ها پرداخت شود؛ اما با هدفمند کردن یارانه ها به ویژه در بخش تولید، مجلس توجه خاصی به حمایت از تولید داخلی داشت که اصلی ترین رکن اقتصاد مقاومتی می تواند برای ما محسوب شود.

رهبر در ادامه افزود: با در نظر گرفتن این موضوع که طبق آمار هدفمند کردن یارانه ها در سال 89، ما توجه به این داشتیم که 30 درصد از منابع حاصل از افزایش قیمت های این حامل های انرژی به تولید اختصاص پیدا کند؛ البته با توجه به ارتباطی که مجلس با تولیدکنندگان داشت؛ آنها متقاضی آن بودن که با هدفمند کردن یارانه ها یا از طریق دیگر دولت باید حمایت هایی را از تولید داخل داشته باشد. به همین منظور مجلس 30 درصد از منابع حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی را پیش بینی کرد که باید در اختیارتولیدکنندگان قرار دهد چرا که ما اعتقاد داشتیم با حمایت از تولید داخلی می توانیم به قدرت بخشیدن تولید داخلی و ایستادگی در مقابل تحریم ها، یک قدم اساسی را بر داریم. متاسفانه از سال 89 این موضوع با توجه به همه پیگیری ها و نظارت هایی که مجلس شورای اسلامی در این خصوص داشت هنوز در دولت عملیاتی نشده است و الان صنعتگران و تولیدکنندگان ما از این موضوع در رنج هستند.

فاطمه رهبر، بانک ها و بنگاه های اقتصادی را عوامل مهم در حمایت از بخش تولید دانست و اظهار کرد: بخش تولید مبلد اقتصاد کشور است که می تواند در شرایط فعلی یک گام به جلو بگذارد و یا یک گام به عقب برگردد؛ ما با حمایت بانک ها و بنگاه های اقتصادی بزرگ در بخش خصوصی می توانیم در غالب رقابت هایی که در بازار جهانی است، تنها نباشیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم و از سوی دیگر با حمایت از بخش تولید اعتقادمان این بود که می توانیم اجرای تحریم های اقتصادی که در کنارش کاهش فروش نفت است را بتوانیم با یک مدیریت و یک نظارتی که دولت با برنامه ریزی ها و سیاست هایی که می تواند داشته باشد، تحریم ها را پشت سر بگذاریم و نتیجه ی تخریب تحریم ها را کاهش دهیم .

عضو فراکسیون زنان در مجلس با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) در خصوص پیشرفت بعد از جنگ؛ گفت: حضرت امام در زمان جنگ فرمودند که جنگ برای ما یک نعمت است؛ خب یکی از شواهد این موضوع همان طور که قبلا گفتم بحث پیشرفت های ما در زمینه ی صنایع نظامی است که این یک اتفاق خوبی برای ما محسوب می شود. اما می توانستیم با مدیریت، سیاست گذاری مناسب و برنامه ریزی های دقیق در زمینه های دیگر نیزاین پیشرفت ها را شاهد باشیم. به طور مثال در زمینه ی خودرو و یا در زمینه ی کالاهای مصرفی همچون لوازم خانگی یا ملزوماتی که برخی از آنها در آستانه ی ورشکستگی هستند و البته برخی از آنها هم نابود شده اند؛ میتوانستیم به خودکفایی کامل دست پیدا کنیم.

فاطمه رهبر در پایان مدیریت و برنامه ریزی صحیح را مهم ترین نکته برای خروج از رکود اقتصادی دانست و افزود: بحث مدیریت و برنامه ریزی صحیح با سیاست های دقیق که ما بتوانیم تحریم ها را پشت سر بگذاریم؛ یک راهکار خوب و گام بزرگ برای خروج از رکود اقتصادی است که این موضوع را از طرفی بانک ها باید کمک کنند که البته امروزه بانک ها تبدیل به غول هایی در کشور شده اند که حتی دولت هم آنها را نمی تواند کنترل کند؛ از طرفی هم با مدیریت و برنامه ریزی صحیح که قبلا گفته شد، بتوانیم از این رکود اقتصادی خارج شویم.

https://shoma-weekly.ir/0wsI2q