وی افزود: به اذعان کسانی که در حوزه رسانه و سیاسی فعالیت می کنند، می توانست خیلی بهتر از آن باشد. البته با یک بازنگری که برای مرحله دوم انجام شد؛ نشان داد تا حدودی توانسته اند کمک کنند، به واکاوی انگیزه ها، برنامه ها و گفتمانی که هر یک از کاندیداهای محترم دارد. هرچند که به صورت عمقی ورود پیدا نکردند اما نسبت به مرحله قبل خوب بود. و این نشان داد که صدا و سیما به انتقاداتی که به روش برگزاری مناظره در مرحله اول بود را توجه کرده است که در مرحله دوم و سوم تا حدودی اصلاح شد.
نماینده مردم مسجد سلیمان با اشاره به آنکه مناظرات می تواند انگیزه کاندیداها را واکاوی نماید؛ در ادامه تصریح کرد: رویکرد مناظرات به شناخت درست جامعه ازانگیزه هر یک از کاندیدای محترم کمک می کند . بدین طریق هر یک از آنها می تواند گفتمانی که برای فعالیت خودشان در حوزه سیاسی اجتماعی ریاست جمهوری انتخاب کرده اند و برنامه های خود را برای مردم واکاوی بکند. تا مردم با شناخت مناسبتری دست به انتخاب بزنند.
وی با بیان آنکه این رویکرد به خلق حماسه سیاسی کمک می کند، خاطر نشان کرد: این رویکرد، می تواند با عمق دادن بیشتر به بحث مناظرات، هر چند که فرصت هم کم است؛ کمک بیشتری به رفتارهایی بکند که مردم در قبال آن می خواهند دست به انتخاب بزنند. چنانچه در فرمایشات مقام معظم رهبری رویکرد عقلایی و منطقی کسانی که برنامه هایشان خود را ارائه می دهند تاکید شده است، تا مردم بتوانند اصلح را شناسایی کنند و نهایتا انتخاب نهایی خود را انجام دهند. این رویکرد به خلق حماسه سیاسی کمک می کند و بحث مشارکت سیاسی مردم که در شعار امسال تاکید شده است، تحقق می یابد.
جلیلی با اشاره به انتظارات مردم از این مناظرات اذعان داشت: اقداماتی که انتظار می رفت در این بخش مورد توجه جدی قرار بگیرد، واکاوی رویکردهایی است که امروز نیاز جامعه است. در حال حاضر همه ما نیاز وانتقاد و طرح مشکل را از زبان کاندیداها می شنویم. اما جایگاهی را که براساس شرایط کشور داریم و استعدادهایی که باید حاصل بشود تا چه اندازه با گفتار کاندیدای محترم فاصله دارد، مشخص نیست و در این بخش اقدامی صورت نگرفت.
وی افزود: بدین طریق ما باید بدانیم که در بخش اقتصاد جایگاه ما باید چه باشد ؟ و حالا که دوستان شعاری می دهند آیا ظرفیتها را کامل در نظر گرفته اند یا نه ؟ در حوزه فرهنگ، درحوزه اجتماع و دیپلماسی خارجی، مردم باید با استانداردهای آن آشنا باشند تا شعارها و طرح و برنامه هایی که دوستان در غالب برنامه های انتخاباتی خودشان ارائه می کنند تا اندازه با این استاندارد ها و شرایط منطبق است و یا چند درصد از آنها را پوشش می دهد. به نظرم این بخش در برنامه صدا و سیما مغفول است .
عضو فراکسیون رهروان ولایت با بیان دیدگاه های مقام معظم رهبری در انتخابات آینده اظهارکرد: ایشان در فرمایشات خود در چند دیدار قبلی با مردم ویژگی هایی را برای رئیس جمهور ارائه کردند. نگاه منطقی ایشان به جایگاه قوه مجریه و تبیین اختیارات آن و بیان انتظاراتی که مردم از این جایگاه دارند، همچنین بیان شرایطی که کشور در نظام بین الملل امروزه با آن دست به گریبان است و از طرفی اهدافی که نظام جمهوری اسلامی در جهت رو به جلو دارد در شرایطی که رژیم استکباری فشار می آورد تا به آن اهداف منجر نشود. از این رو با شناخت این برنامه ها ، مردم باید این نگاه را معطوف کنند که آینده کشور را کدام یک از این گروهها و جریانات و افراد توانایی تحقق آن را دارند، چه در حوزه اهداف و چه در حوزه اهداف بالادستی و چه در حوزه برنامه های جاری که سالیانه انجام می شود .