
تدوین برنامه ششم توسعه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی
سید ناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این رابطه به خبرنگار«شما» گفت: حقیقتا برنامه ششم توسعه وقت مجلس نهم را گرفت ولی متأسفانه در آخرین لحظات مجلس نهم، دولت لایحه را پس گرفت به همین دلیل زحمات آخرین روزهای مجلس نهم بی نتیجه ماند.
وی افزود: هم اکنون هم قرار بود این لایحه را در هفته گذشته به مجلس آورده شود اما متأسفانه هنوز دولت این لایحه به مجلس تقدیم نکرده است. اما امیدوارم در این هفته، لایحه برنامه به مجلس بیاید تا مجلس فرصت کافی برای کار کارشناسی داشته باشد. زیرا اگر دولت این برنامه را با تأخیر بدهد مسلما با توجه به آنکه قانونا آذر ماه باید بودجه96 راتحویل دهد، تأخیر دوباره برنامه ششم مصادف با تلاقی دوباره برنامه با بودجه میشود که کار کارشناسی را کم رنگ میکند؛ از طرفی انتخابات ریاست جمهوری سال 96 در پیش داریم و دولت خواه یا ناخواه تحت شعاع این انتخابات قرار خواهد گرفت. لذا توصیه میکنم دولت این لایحه را زودتر به مجلس ارائه دهد.
نماینده مردم فلاورجان خاطر نشان کرد: توصیه دوم بنده به دولت این است که دولت به مجلس برنامه ارائه دهد نه حکم! همان طور که میدانید برنامه قبلی دولت در قالب 30 حکم بود که مورد تأیید نظر نمایندگان در کمیسیونهای مختلف نبود و حتی چند کمیسیون به آن رأی موافق نداد.
موسوی لارگانی با بیان ضروریات این برنامه خاطر نشان کرد: به نظر بنده مهمترین و ضرورتی که باید در برنامه ششم توسعه کشور در نظر بگیریم، بحث اقتصاد مقاومتی است. اقتصادی که هم مورد تأیید رهبری و هم کلید نجات کشور است. یعنی اگر بخواهیم کشوررا از رکود خارج کنیم و مشکل اشتغال که گریبانگیر جوان ایرانی شده ،را حل کنیم؛ باید سیاستهای اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کنیم. مقام معظم رهبری فرمودند که خجالت بنده کمتر از آن جوانی نیست که با دستان خالی به منزل می رود. به نظر میرسد برای رفع دیدگاه مشکلات، تدوین برنامه ششم توسعه مبتنی بر اقتصادمقاومتی باشد.
در بررسی برنامه از تجربیات و نقطه نظرات نمایندگان گذشته استفاده شود
همچنین حسین دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به الزامات برنامه ششم توسعه کشور اظهار داشت: همان طور که مستحضرید برنامه ششم توسعه کشور در مجلس قبل مورد بررسی و کار کارشناسی قرار گرفته و کمیسیونهای تلفیق و تخصصی بر روی موارد مختلف آن کار کردند. لذا به نظر میرسد که نمایندگان این دوره نیز بتوانند از تجربیات و نقطه نظرات نمایندگان گذشته استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد: البته نمایندگان دوره دهم این حق را دارند که لایحه دولت را بعد از ارائه، مورد تحلیل و تجزیه قرار دهند و آن را حذف و اضافه و یا اصلاح کنند، حتی با ارائه طرح میتوانند نواقص آن را تکمیل کنند. اما بنده توصیه میکنم که این مجلس نیز مواردی را که عمدتا در کمیسیون تلفیق رأی آورده از مواردی بود که از ضرورتها و اولویتهای کشور محسوب میشود که به نفع نظام مردم استفاده میشود بنابراین میتوان از این موارد استفاده بهینه کرد.
لزوم ارائه لایحه تکمیلی دولت در رفع نواقص برنامه ششم
حمید رضا فولادگر نماینده مردم اصفهان با اشاره به اصلاح برنامه ششم توسعه توسط دولت اظهار کرد: خبرها حاکی از آن است که دولت لایحه برنامه ششم را اصلاح کرده است و لایحه برنامه ششم دیگر لایحه قبلی نیست و لایحه جدید با عنوان لایحه تکمیلی ارائه خواهد شد.
وی افزود: مسلم است که مجلس دهم حالا باید از ابتدا بندهای برنامه را بررسی کند اما توصیه آن است که از نتایج کارشناسی مجلس نهم استفاده شود. این طور که شنیده شده است دولت یکسری اصلاحاتی رابر روی لایحه برنامه ششم انجام داده و این لایحه جدیدی است و لایحه قبل نیست. درحقیقت لایحه قبل برنامه نبود بلکه یکسری احکام دائمی بود که دولت در قالب برنامه آنها ارائه داده بود.
این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: البته ناگفته نماند اصلاحات لایحه قبل، در قالب یک لایحه تکمیلی عنوان شده است، یعنی دولت بر سر سخن خود که لایحه قبل برنامه بوده باقی مانده است و مکمل برنامه برای ششمین برنامه توسعهای کشور در نظر گرفتهاند و مابقی اسناد پشتیبان و این اعداد و ارقام احکام محسوب میشود.