به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، عبدالرضا مصری، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به همهپرسی اقلیم کردستان گفت: «بدیهی و روشن است که این همهپرسی ادامه یک سناریوی طراحی شده از سالها قبل بوده و مربوط به امروز نیست. منطقه غرب آسیا مورد توجه و نظر آمریکاست و از نظر آنها این منطقه نباید یکپارچگی داشته باشد؛ طبیعی است که با حمله به عراق و به هم ریختن وضعیت این کشور و ناآرامیهای به تبع آن، چنین هدفی محقق شد.»
وی افزود: «ظهور داعش و اقدامات تکفیریها نیز از باب مذهبی همین کارکرد را برای آمریکا داشت اما امروز که میبینند داعش نیز در حال افول است مساله قومیت را پدید آوردند.»
این نماینده مجلس تصریح کرد: «قطعا هیچکدام از کشورهای منطقه به غیر از اسرائیل غاصب که منافعش در ایجاد تفرقه است موافقتی با ایجاد تفرقه بین کشورهای مختلف را ندارند و کاملا روشن است که در شرایط کنونی نه در عراق و نه همسایههای آن کسی دنبال تفرقه نیست.»
مصری یادآور شد: «همین بس که اسرائیل غاصب از این ماجرا طرفداری میکند و مردم کردستان عراق آگاه باشند که آیا دوست آنها خوشحال است یا دشمن آنها. اکنون دشمن صددرصد آنها اظهار خوشحالی میکند با این وجود متاسفانه مقداری ناآگاهی به چشم میخورد.»
وی در تبیین ریشههای تحرکات اخیر در کردستان عراق خاطرنشان کرد: «آقای بارزانی به پایان عمر سیاسی خود نزدیک شده و از آنجا که حیات سیاسی آنچنان درخشانی نداشته درصدد است با این ماجراجویی یادی از خود در اذهان جامعه کرد باقی بگذارد.»
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ناکام ماندن این تقلای بارزانی گفت: «جو احساسی موجود رفتهرفته فروکش خواهد کرد و مردم خواهند فهمید که این یک سناریوی آمریکایی و اسرائیلی است. هم در منطقه کردستان عراق و هم در مناطق کردنشین ایران و ترکیه و جاهای دیگر این باور عمومی شکل خواهد گرفت و مردم خواهند دید که ریشه این قضیه به نفع جامعه کرد در عراق یا در ایران یا در ترکیه و سوریه نخواهد بود.»
به باور مصری «عاملان این همهپرسی درصددند محل نزاع و درگیری جدیدی در منطقه ایجاد کنند اما مردم اجازه نخواهند داد در منطقه ناامنی ایجاد شود.»
وی درخصوص خبرهای منتشرشده پیرامون شادمانی هموطنان کرد در استانهای مرزی نیز یادآور شد: «در هر جایی آدمهای مختلفی با روحیههای مختلف زندگی میکنند. همه آدمها مثل هم نیستند. مثلا در منطقهای که صد هزار نفر ساکنند اگر دو هزار نفر نسبت به یک موضوعی ابراز احساسات میکنند به معنای آن نیست که همه مردم آن منطقه در پی این مطالبه هستند. معنای دقیقتر این است که 98 هزار نفر چنین مطالبهای ندارند. به بیان دقیقتر 98 هزار نفر میگویند ما چنین نگاهی را قبول نداریم و بابت آن به میدان نمیآییم.»
نماینده مردم کرمانشاه در ادامه تصریح کرد: «گذشته از آن شادمانی صورت گرفته در مناطق کردنشین، بیشتر در چارچوب مسائل عاطفی و احساسی تعریف میشود. مضاف بر اینکه خود اینها طبیعتا بعد از یک مدت کوتاهی خواهند دید که نتیجه چه خواهد شد.»
عضو کمیسیون برنامه و بودجه درخصوص تبعات اقتصادی این همهپرسی نیز خاطرنشان کرد: «این مساله بیشتر از آنکه بخواهد برای ایران تبعات اقتصادی داشته باشد برای اقلیم کردستان عراق تبعات منفی دارد، چراکه ما و ترکیه بسیاری از امکانات آنها را تامین میکنیم و با بسته شدن مرزها قطعا ساکنان اقلیم کردستان عراق دچار مشکل خواهند شد. آنها به جز ایران، ترکیه، سوریه و عراق هیچ مرز زمینی و آبیای با کشور دیگری ندارند و مرز هوایی نیز پاسخگوی تامین نیازهای آنها نیست. گذشته از آنکه خیلی از کشورها تردد هوایی را نیز به کردستان محدود کردند. لذا این موضوع بیشتر به ضرر آنها خواهد بود تا به ضرر کشورهای همسایه.»
وی همچنین در باب چشمانداز اعلام استقلال کردستان عراق تصریح کرد: «استقلالی در کار نیست. چون این نیست که هر کسی که خواست یک گوشهای از یک کشوری اعلام استقلال کند و بعدا هم موافقت شود. مخصوصا اینکه کشورهای عضو سازمان ملل این مساله را محکوم کردند و فقط اسرائیل غاصب است که همراه آنهاست. وقتی هیچ کشوری همراهی نکند مشروعیتی وجود ندارد.»