
وی در ادامه سخن گفت: بنده معتقدم اگر خواسته باشیم حدودی را برای احزاب تشکیل بدهیم، باید یک بانک اطلاعاتی صد در صد مورد اعتماد که شاخصه اصلی آن کدملی و یکسری از تعهداتی باشد که طرفداران و اعضای آن احزاب بپذیرند تا بر اساس آن، احزاب با اعضای خود شناسنامهدار و شناسایی شوند. همانند برخی از نشریاتی که بر اساس تعداد تیراژ خود شناخته میشوند.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی افزود: به نظر من اگر برخی از احزاب فولکس واگنی که همه اعضای آن در یک فولکس جمع میشوند، بخواهند در مقابل یک حزبی که بین 500 هزار الی یک میلیون نفر در کشور عضو دارد، یک جایگاه حزبی برابری را داشته باشند، نگاه صحیحی نیست؛ به هر جهت احزاب باید با افراد و اعضایش شناخته شوند و جایگاه حزبی داشته باشند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: به نظر من ما باید کمیتها را در احزاب لحاظ کنیم و بر اساس کمیتها از سوی حاکمیت و نه دولتها آنها را حمایت کنیم؛ یعنی بگوییم اگر حزبی 500 هزار نفر هوادار و طرفدار دارد، یک ردیف بودجه برای آن حزب در نظر بگیریم. همان طوری که برای یک تیم فوتبال مانند استقلال و پرسپولیس، به دلیل وجود هواردان آنها چندین میلیارد تومان در سال بودجه در نظر میگیریم و الا کسی عاشق آن رده 8 الی 9 نیست. ولی به خاطر داشتن یکسری هواداران اعتباراتی را در اختیار آنها قرار میدهند. به اعتقاد من یک حزبی که میخواهد فعالیت کند، کمتر از یک تیم فوتبال نیست و باید حمایت شود.
وی افزود: اگر ما یک بانک اطلاعاتی صد درصد مورد تایید دستگاههای ناظر داشته باشیم، میتوانیم جایگاه احزاب را بر اساس اعضا ارتقا دهیم. در این صورت هم هر عضوی در یک حزب احساس کند یک جایگاه و بهایی دارد، میتواند بر اساس پذیرش ایدئولوژی یا خط و مشی یا برنامهریزی آن فعالیت داشته باشد. لذا این کمبود در این قانون احزاب دیده میشود.
مصری با اشاره به نوع فعالیت خانه احزاب و علل وجود چالشها در این مجموعه گفت: معمولا در خانه احزاب جلسات خوبی تشکیل میشود؛ اما مشکل خانه احزاب، تندرویهای غیر معمول در کشور است که از یک حزب و گروه تندی که عموما از دولتها تشکیل میشود، بهوجود میآید.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه یکی از نقاط ضعف این است که در کشور ما ابتدا دولتها تشکیل میشوند و بعد هر دولتی برای خود یک حزب تشکیل میدهد، این در حالی است که در دنیا احزاب، دولتها را تشکیل میدهند. اما در کشور ما گاهی آقای هاشمی رئیس دولت است شاهدیم حزب کارگزاران تشکیل میشود، آقای خاتمی میآید، حزب مشارکت را راهاندازی میکند. گاهی احمدی نژاد میآید و فراتر از احزاب را تشکیل میدهد و هم اکنون نیز شاهد تشکیل حزب اعتدال و توسعه هستیم.
نماینده مردم کرمانشاه در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی افزود: ابتدا باید احزاب تشکیل شوند و بعد از ارائه برنامه آنها، اگر دولتی بر سر کار آمد و بر اساس چار چوبها و منشور حزب رشد کرد باید پاسخگو باشد؛ اما در کشور ما این گونه عمل نمیشود.
وی تاکید کرد: احزابی که دولتی تشکیل میشوند، احزاب دولتی محسوب میشوند که غالبا افراطی عمل میکنند. همین احزاب نیز در خانه احزاب شرکت میکنند و سهمخواهی دارند؛ زیرا این احزاب وزن خود را براساس دولت گرفتهاند؛ در صورتی که حزب باید خود وزن داشته باشد، لذا این خلا در کشور ما دیده میشود. لذا شاهد بودیم زمانی که آقای هاشمی رای میآورد و در راس دولت است نفر اول نمایندگان تهران فائزه هاشمی میشود و در زمانی که دولت هفتم هم نفر اول تهران اخوی رئیس جمهور است.
مصری افزود: بنده عمده چالشهای بین احزاب در خانه احزاب را، احزاب دولتی که قدرت دولت حمایت شان میکند، میدانم. ولی هیچگاه شاهد نبودیم که احزاب سابقهدار که حزب بودند مثل مؤتلفه اسلامی، در خانه احزاب چالش جدی ایجاد کرده باشد. همیشه احزابی که از دولتها ایجاد شدهاند، ایجاد مشکل کردهاند، لذا اگر این جابهجایی صورت بگیرد و ابتدا حزب درست شود و بعد از آن دولتها برسر کار بیایند، چالشهای خانه احزاب هم کاهش مییابد.