حجتالاسلام سید محمود مرتضوی- کانون های فرهنگی مساجد در سالهای اخیر به محلی برای جذب نوجوانان و جوانان و انجام فعالیت های جانبی مبدل شده است. اهمیت این کانونها از آنجاست که مخاطب اصلی آنها جوانان هستند. جوانی که به فرمایش امام صادق (ع) مانند کشتزاری آماده برای رشد و بالندگی است.
سفارش جالب امام صادق(ع)
بعد از اینکه پدر محمد بن عبداللّه بن حسن در دوران عباسیان به شهادت رسید و او دست به قیام زد و مردم را به سوى حق دعوت نمود، حضرت امام صادق(ع) به عنوان راهنمایى به او فرمود: «یا ابن اخى علیک بالشّباب ودع عنک الشّیوخ؛ اى فرزند برادرم! جوانان را دریاب و پیران را رها کن!»
همچنین اسماعیل بن عبدالخالق میگوید شنیدم امام صادق(ع) از ابوجعفر اَحوَل می پرسید: به بصره رفتى؟ گفت: بلى، فرمود: «اقبال مردم را به امامت و ورود آنان را به این مرام چگونه یافتى؟ گفت: به خدا سوگند که شیعیان اندک اند و تلاشهایى کرده اند، امّا آن هم اندک است. آنگاه امام فرمود: «علیک بالاحداث فانّهم اسرع الى کلّ خیرٍ؛ بر تو باد به جوانان(و به دنبال آنها رفتن) که آنان در (پذیرش) هر نیکى و خیرى با شتاب ترند.»
این فرمایشات و سخنان فراوان دیگر از ائمه هدی دال بر اهمیت توجه و برنامهریزی برای جوانان نشان از اهمیت کانون های فرهنگی مساجد دارد که دقیقا هدف گذاری و برنامهریزی شان در جهت تربیت نوجوانان و جوانان پرشور است.
محله مسجد محور
نکته حائز اهمیت دیگر درباره کانونهای فرهنگی مساجد عینیت بخشیدن به طرح محله مسجد محور است. در گذشته مساجد محل عروسی تا عزا و تحصیل و عبادت خانواده های محل بودند. در سالهای اخیر بسیاری از مساجد به تدریج فقط به محلی برای اقامه نماز تبدیل شده بودند که فعال شدن کانون ها و فعالیت های جانبی به محوریت مساجد در شهر و روستاها کمک شایانی خواهد کرد.
کانونهای پویا در خدمت کشور
آنچه مقام معظم رهبری بارها بر آن تأکید داشته و علاج مشکلات کشور میدانند مدیریت و حرکتهای جهادی و مردمی است. امتحانات الهی در کنار سختی هایی که دارد سرشار از حکمت ها و الطاف الهی است. یکی از الطاف الهی در قرار گرفتن انسان در تنگناها، این است که به توانمندیهای فوق العاده می رسد. از جمله اینکه هم بسیج و هم کانون ها از رکود خارج شده و در کنار فعالیت های تربیتی در عرصه های عبادی، اخلاقی و اعتقادی به کمک در رفع مشکلات مبتلابه جامعه همت گمارده اند و از حالت تک بعدی خارج شدند. امروز بسیج و کانون های مساجد ثابت کردند که در مسائل کلان جامعه می شود روی آن ها حساب باز کرد و نشان دادند در مسائل اجتماعی هم ورود جدی دارند. اگر یک گرفتاری و مصیبتی در جامعه رخ دهد در صحنه حاضر هستند و تعالیمی که در کانون ها برای جوانان و نوجوانان گفته شده را در عمل پیاده می کنند.
