اقتصاد

پیشنهادی برای خروج مسکن از رکود

دولت با ارزان کردن نرخ بهره ای که می گیرد، می تواند سازنده ها را تشویق کند. به این ترتیب مساله اشتغال و مساله رکود تا حدود زیادی برطرف خواهد شد. چون صنوف مختلفی با مسکن سروکار دارند. صنوفی که الان دچار مشکل اقتصادی زیادی هستند. با یک حرکت شاید رکود کاهش پیدا کند
عضو هیات نظارت حزب موتلفه اسلامی گفت: دولت باید وامی با بهره در حدود 4، 5 درصد در اختیار سازنده ها قرار دهد. چرا که به هیچ وجه برای یک سازنده مقرون به صرفه نیست که با بهره 20 تا 25 درصدی بخواهد وام بگیرد و مسکن بسازد

مسکن همچنان در رکود است، البته گفته می شود که سال 97 مسکن رونق می گیرد. اما فعالان بخش خصوصی، خیلی به این تاریخ اعتقاد ندارند. به گفته آنها دولت اقدامی انجام نداده است که خروج از رکود رخ دهد.

علا میرمحمد صادقی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در گفتگو با سایت خبری اتاق تهران بیان کرد: دولت باید اقدام اساسی برای خارج شدن رکود در مسکن انجام دهد. یکی از کارها این است که وام با نرخ ارزان در اختیار سازنده ها قرار دهد.

به گفته میرمحمدصادقی، این وام هم باید به افرادی که خانه می سازند و به مصرف کننده می فروشند و هم به کسانی که خودشان نیاز به مسکن دارند، پرداخت شود. او ادامه داد: پرداخت وام کم بهره باعث می شود که مسکن مقرون به صرفه شود. اگر این وام پرداخت شود، ساخت و ساز هم ادامه پیدا می کند.

به گفته این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، دولت باید وامی با بهره در حدود 4، 5 درصد در اختیار سازنده ها قرار دهد. چرا که به هیچ وجه برای یک سازنده مقرون به صرفه نیست که با بهره 20 تا 25 درصدی بخواهد وام بگیرد و مسکن بسازد و مدتی صبر کند تا فروش رود. این سازنده در این مدت حتما زیان می کند، بنابراین کم کم دیگر ریسک این کار را قبول نمی کند.

میرمحمدصادقی معتقد است: دولت با ارزان کردن نرخ بهره ای که می گیرد، می تواند سازنده ها را تشویق کند. به این ترتیب مساله اشتغال و مساله رکود تا حدود زیادی برطرف خواهد شد. چون صنوف مختلفی با مسکن سروکار دارند. صنوفی که الان دچار مشکل اقتصادی زیادی هستند. با یک حرکت شاید رکود کاهش پیدا کند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران درباره بازه زمانی خروج از رکود مسکن گفت: نمی توان برای خروج از رکود سالی تعیین کرد. خروج از رکود بسته به اقدام دولت دارد. اگر همین منوال فعلی ادامه پیدا کند خروج از رکود رخ نمی دهد. افراد نمی توانند با وام های 20 تا 25 درصدی مسکن بسازند. اما وام کم بهره می تواند به خانه دار شدن مردم کمک کند. اگر این وام های ارزان در اختیار سازنده های انبوه قرار بگیرد، آنها هم حتما به ساخت و ساز مبادرت می کنند. به این ترتیب صرف نظر از بخش مسکن، رکودی که در دیگر بخش های مختلف صنفی هم وجود دارد، برطرف می شود.

https://shoma-weekly.ir/DCMrQ3