۱-با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به نقش فرهنگ، پیشنهاد میشود الگوی توسعه اسلامی – ایرانی و توجه به نقش فرهنگ اسلامی – ایرانی به عنوان محور در سند توسعه پایدار استان مد نظر قرار گیرد. به استناد فصل ۱- ماده ۳ قانون برنامه پنجم به منظور تعمیق ارزشهای اسلامی، باورهای دینی و اعتلای معرفت دینی و تقویت هنجارهای فرهنگی و اجتماعی و روحیه کار جمعی و ابتکار، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و گسترش خط و زبان فارسی، دولت مکلف است حمایتهای لازم را از بخشهای غیردولتی اعم از حقیقی و حقوقی با نگرش به برنامههای اجرایی دینی، مذهبی، هنری، فرهنگی و آموزشی به عمل آورد.
۲-پیشنهاد میشود ترسیم نقشه مهندسی فرهنگی استان به عنوان یکی از محورهای سند توسعه استان در نظر گرفته شود. از آنجا که مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۷/۹/۸۶ خطاب به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی لزوم پیش بینی پیوست فرهنگی برای طرحهای اقتصادی – طرحهای پولی و مالی و طرحهای عمرانی را مورد تاکید قرار دادهاند، پیشنهاد میشود با توجه به نظام نامه، پیوست فرهنگی برای کلیه طرحهای مهم و جدید استان در نظر گرفته شود.
۳-توجه به سیاستهای سال، اقتصاد و فرهنگ – اقتصاد مقاومتی وتوجه بیشتر به مقوله فرهنگ و استفاده از نهادهای غیردولتی فعال همانند مساجد، کانونهای فرهنگی هنری، و حمایت از عرضه محصولات فرهنگی معنوی در جهت توسعه اقتصاد و فرهنگ در توسعه پایدار استان ضروری است.
۴- ایجاد هماهنگی بین سیاستهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ضروری است چراکه توسعه فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی مراکز آموزش عالی نمیتواند بدون توجه به نیازهای استان در بخش اشتغال قرار گیرد.
۵-در جذب سرریز جمعیت سایر استانها و تمرکز مهاجرین در مسکن مهر و حاشیه شهرهای استان بدون در نظر گرفتن برنامه و پرسشهای فرهنگی مقدور نمیباشد.
۶-توجه و تقویت فرهنگ و هنر روستا در نظریه پایه توسعه استان میتواند آثار مثبت اقتصادی، اجتماعی را به همراه بیاورد.
*دبیر حزب موتلفه اسلامی استان سمنان