شهرستانها

ورود به حوزه مکتب سازی مهمترین ضعف دولت بود

نامزد احتمالی ریاست جمهوری گفت: عدول از جایگاه قانونی و ورود به حوزه مکتب سازی بزرگترین انحراف و نقطه ضعف دولت بود.
منوچهر متکی در جمع  اعضای حزب موتلفه اسلامی استان  قزوین و جمعی از خبرنگاران  که در محل دفتر حزب موتلفه اسلامی حضور داشتند در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص اصولگرا بودن دولت فعلی گفت: رأی دولت هم در دور اول و هم دور دوم  توسط افراد اصولگرا شکل گرفت اما دولت پس از انتخاب تلاش کرد از هرگونه تعلق حزبی و گروهی و جریانی خود را خارج بداند لذا اگر اصولگرایی را مجموعه ای از قواعد کار جمعی بدانیم باید گفت که دولت پایبند کار جمعی نبود.

وی افزود: اینکه دولت اصولگرا نبود و به جریان سیاسی دیگری تعلق داشت نیز درست نیست بلکه به مبانی کار جمعی اصولگرایان اعتقادی نداشت.

متکی بزرگترین انحراف دولت را مکتب سازی عنوان کرد و یادآورشد: عدول از جایگاه قانونی که در قانون اساسی تعریف شده از نقاط ضعف این دولت است که در حوزههایی که صلاحیت نداشت وارد شد در حالی که باید بهترین راهبرد را برای حل مشکلات مردم و معیشت آنها به کار می گرفت و اقتصاد جامعه را مدیریت میکرد وارد مکتب سازی و قرائت متفاوت از دین شد.

نامزد احتمالی ریاست جمهوری تصریح کرد: تبیین و تعریف و قرائت دین و مکتب در حوزه ولایت فقیه است که هرجا لازم دیدند مطرح میکنند و جایگاه ولایت به گونه ای است که وقتی رهبری حکم کند دیگر مراجع تقلید هم نظر مخالف نمی دهند اما این انحراف و بنیان کج در دولت هشتم آغاز و در اواخر دولت نهم و کل دولت دهم نهادینه شد.

وزیر سابق امور خارجه کشورمان یادآورشد: این مسیر به گونه ای شد که وقتی مراجع در خصوص مشکلات معیشتی مردم سخن گفتند دولت گلهمند شد که چرا مراجع در این حوزه ورود پیدا می کنند اما وقتی خودش به حوزه توحید، الوهیت و مکتب سازی وارد شد انتظار سخن گفتن نداشت پس باید علماء در این شرایط از معیشت می گفتند.

متکی در خصوص موضعگیریهای متفاوت در سیاست خارجی اظهارداشت: وقتی در دولت بودم اشکالات را به رئیس جمهور منعکس میکردم مثلاً وقتی موضوع هولوکاست مطرح شد بلافاصله نزد رئیسجمهور  رفتم و گفتم سیاست خارجی یعنی «حرف خوب زدن» و «خوب حرف زدن» تا هزینه ای به کشور تحمیل نشود و در این حوزه نباید غیر فاخر سخن گفت.

این نامزد ریاست جمهوری بیان کرد: تغییر موضع در سیاست خارجی ماند سم است که در دوران وزارت این نقدها را منتقل می کردم اما روش تعامل وجود نداشت.

متکی در در خصوص مشکلات نظارت در کشور و علت بروز فساد با وجود دستگاههای متعدد نظارتی افزود: برخی مفاسد در کشور به دلیل عدم نظارت جدی بروز یافت به طوری که در دولت گفته می شد به نامههای سازمان بازرسی جواب ندهید و سیاست تعامل و همافزایی در میان مسئولان نبود، بلکه بنا بر تعارض بود.

وی تصریح کرد: رفتار مسئولان بایستی در چشمانداز همگرایی و هم افزایی باشد تا منافع مردم در دستگاههای اجرایی تأمین شود لذا مبارزه با فساد خوب است به شرط آن که سالم سازی در ادارات محقق شود و وزارت اطلاعات هم هر جا تخلفی دید بلافاصله وارد شده و جلوی آن را بگیرد و به بهانه دستگیری همه عوامل نباید بگذاریم ریشه فساد بیشتر شود.

متکی بیان کرد: چینش درست مدیران سالم شرط اساسی در سلامت دستگاههاست اما نباید فقط به انتخاب وزیر خوب بسنده شود بلکه زنجیره مدیران از بالا تا رده آخر با بررسی جامع و ارزیابی صلاحیت ها باید انجام شود تا با سالم سازی اداری از تخلف جلوگیری شود.

https://shoma-weekly.ir/OaerbA