اقتصاد

نظر به خودکفایی کامل در گندم اکنون نوبت برنج است

اصولاً عقلای قوم همیشه معتقد بوده‌اند که طرح چند ساله دادن در چند ماه پایانی عمر یک دولت فقط دردسر ساختن برای دولت بعدی است و البته اندکی هم لاف گزاف آینده‌نگری زدن!
اصولاً عقلای قوم همیشه معتقد بودهاند که طرح چند ساله دادن در چند ماه پایانی عمر یک دولت فقط دردسر ساختن برای دولت بعدی است و البته اندکی هم لاف گزاف آیندهنگری زدن!

جهانگیر پرهمت معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از طرح ۳ ساله خودکفایی برنج خبر داد و گفت: ۸۵۰۰ طرح تحقیقاتی در حوزه منابع طبیعی و کشاورزی در دست اقدام است.

شاید باورش سخت باشد ولی وزارت محترم جهادکشاورزی که به وضوح و آشکارا چوب حراج بر خودکفایی نسبی بهدست آمده در زمینه تولید گندم زده است و یکی از خدمات واقعاً قابل ارج وزارت جهاد کشاورزی دولت هشتم را که مورد تقدیر رهبر انقلاب نیز قرار گرفته بود را رسماً بر باد داده است و بهطور کاملاً علنی و در همه اخبار آمار هر ساله واردات گندم ما از کشور‌‌های مختلف از پاکستان گرفته تا خود ایالاتمتحده آمریکا را منتشر مینماید، در یک بررسی عالمانه به این نتیجه رسیده که با تدوین طرحی میتوان کشور را ظرف سه سال!  بله درست خواندید دقیقاً ظرف سه سال به طور کامل در برنج نیز خودکفا کرده و جشن آن را هم برگزار کند.

البته که این مدیران دلسوز شش ماه دیگر بیشتر تشریف ندارند و در حقیقت با این طرح کارشناسی تجربیات خود را در اختیار مدیران آینده وزارت جهاد کشاورزی قرار میدهند.

گویی خودکفایی در محصولات کشاورزی فقط وظیفه سایر دولتها بوده و وزارت کشاورزی دولتهای نهم و دهم که به راحتی خودکفایی گندم دولت هشتم را نابود کرد، برای وزارت جهادکشاورزی دولت یازدهم برنامه خودکفایی برنج مینویسد! اصلاً هم اهمیتی ندارد که برخی هلدینگ‌‌های وزارت کشاورزی در هشت سال گذشته بزرگترین واردکنندگان محصولات کشاورزی و دامی در کشور بودهاند و چه آسیب کلانی از این رهگذر به کشاورزان و دامداران در حال نابودی کشور توسط متولیان امر کشاورزی وارد شده است! اینها اصلاً مهم نیست آنچه مهم است فقط در دو نکته خلاصه میشود:

نخست اینکه متولیان امر کشاورزی با صدور اجازه واردات محصولات کشاورزی آن هم بعضاً انحصاری برای هولدینگ‌‌های تحت مدیریت خود اولاً این مجموعههای اقتصادی غالباً زیانده را بهشدت سودده کردهاند!

دوم اینکه بالاخره پس از هشت سال این مدیران محترم دانسته‌اند که سودهی مذکور به قیمت چه هزینه‌های کلانی برای بخش کشاورزی کشور بوده است و اصولاً بهتر است که این هولدینگ‌‌های دولتی زیانده بمانند تا اینکه به‌جای تولید از رهگذر واردات سودده شوند و البته این تجربه را در اختیار دولت‌های بعدی قرار می‌دهند زیرا دیگر خود زمان کافی برای به‌کار بستن آن را ندارند! 


https://shoma-weekly.ir/BKiBBP