اقتصاد

مسبب افزایش و کاهش قیمت ارز دولت است

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: نوسانات قیمت ها بخصوص در بازار ارز دست کسی نیست دولت خودش قیمت ها را به یکباره بالا برده و ارز را می فروشد و یکباره پایین آورده و دوباره آن را از مردم می خرد.
اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در واکنش به نابسامانی و آشفتگی بازار اقتصاد کشور و افزایش یک باره قیمت کالاهای مورد نیاز مردم و القای کمبود نیازهای اساسی طی ماه های اخیر ، گفت:مدیریت اقتصادی دولت بسیار ضعیف است که دولت تاکنون نتوانسته است سامان دهی درستی نسبت به امور اقتصادی داده و به تثبیت قیمت ها در سطح بازار بخصوص در مورد ارز برسد.

وی با بیان اینکه وضع به این صورت ادامه نخواهد یافت، عنوان نمود: البته دولت کار خاصی برای کنترل بازار و ثبات بخشی به قیمت ها بخصوص در مورد ارز انجام نداده است و اقدامات و سیاست های اتخاذی اش بیشتر نوعی بازی سیاسی بوده است.

وی تصریح نمود: باید بگوییم که نوسانات قیمت ارز دست کسی نیست دولت خودش قیمت ها را یکباره بالا می برد و ارزهای موجود را می فروشد و پایین آورد و ارز را دوباره از مردم می خرد.

اسدالله عسگراولادی همچنین با اشاره به وجود کالاهای بسیار وارداتی مورد نیاز مردم در کشور که در گمرک ها انبار شده و بدون دریافت مابه التفاوت قیمت ارز تا پیش از این اجازه تزریق شدن به بازار در اوج گرانی ها و رسیدن به دست مصرف کنندگان را نداشت نیز عنوان نمود: کالاهای موجود در گمرک چند روزی است با سیاست جدید دولت که در تضاد با تصمیم قبلی او برای دریافت مابه التفاوت قیمت ارز بوده است در گمرک ها اجازه ترخیص یافته است.

وی خاطر نشان کرد: لیکن کالاهای زیادی انبار شده در گمرک که ترخیص شده و مابه التفاوت ارزی آن از بسیاری از واردکنندگان گرفته نشده اکنون با مشکل حمل ونقل و نبود کامیون روبه روست که کالاها را به موقع و به درستی در بازار رسانده و توزیع نمایند.

همچنین اسداله عسگر اولادی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین با تاکید بر این که دولت باید با مردم صادق باشد، اظهار کرد: برای سوق دادن بازار به سمت بازار شناور، ابتدا باید ذخایر ارزی بانک مرکزی به صورت شفاف مشخص شود؛ زیرا تا زمانی که منابع ارزی مشخص نباشد نرخ ارز فقط برای مدتی روند کاهشی به خود میگیرد. این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ادامه داد: اگر واقعا بتوانیم نفت را بفروشیم و پول آن را دریافت کنیم، نرخ ارز خود به خود پایین میآید و نیازی به پروپاگاندا و تبلیغات نیست، اما اگر در فروش نفت با مشکل مواجه باشیم کاهش نرخ ارز تنها برای دو سه روز دوام میآورد و مجددا افزایش مییابد.

در گفتگویی دیگر اسدالله عسگراولادی در گفتگو با خبرنگار ایرنا، ابلاغ
بخشنامه های ضد و نقیض بانک مرکزی آن هم به فاصله هر 10 روز یکبار را از مشکلات اساسی صادرکنندگان پسته برشمرد و گفت: اکنون صادرکنندگان باید پول خود را از طریق سامانه ارزی نیما به کشور وارد کنند که این امر امکان پذیر نیست و مشکلات عمده ای را برای صادرکنندگان ایجاد کرده است.

عسگراولادی تصریح کرد: اکنون صادرات محصولات ایران به کشورهای متقاضی کاهش یافته و اگر بخشنامه های ضد و نقیض بانک مرکزی اصلاح نشود، همین صادرات کم نیز متوقف خواهد شد.

وی اضافه کرد: خارجی ها، پول را به سامانه نیما و بانک های ایرانی نمی دهند و اگر بدانند که می خواهیم با بانک ایرانی فعالیت داشته باشیم، حساب های تجار را مسدود می کنند و به همین دلیل صادرکنندگان اعلام می کنند که پولشان را به کشورهایی چون امارات و چین می برند و درهم و یوان به ایران انتقال می دهند.

اسدالله عسگراولادی سامانه نیما را سدی در برابر صادرات توصیف کرد و افزود: تصمیم گیری های یک طرفه دولت فایده ای ندارد بلکه باید با اعضای شورای عالی صادرات در بخش های مختلف نشست برگزار کرده و مشکلات را حل کند.

این صادرکننده نمونه خواستار آن شد که بانک مرکزی با برگزاری نشست هایی با بخش خصوصی مشکل سامانه نیما را برای صادرکنندگان حل و فصل کند.

https://shoma-weekly.ir/EGIibP