در زیارت آن بزرگوار می گوییم: اشهد انک قد اقمت الصلاه وآتیت الزکات و امرت بالمعروف و نهیت عن المنکر یعنی ای حسین ابن علی ما به تو سلام می گوییم که وارث همه پیامبران هستید و شهادت میدهیم که تو برای اقامه نماز ، پرداخت زکات و امر به معروف و نهی از منکر شهادت در راه خدا را استقبال کردی
امر به معروف و نهی از منکر از برنامه های بنیادی و اصول مستحکم آیین حیات بخش اسلام است که به عنوان نیروی معنوی عظیمی معرفت ایمان روشن و متینی در میان همگان پدید آورده و تحقق ارزشهای الهی و انسانی را میسر می سازد. پیامبران الهی، ائمه اطهار شهدای معظم در اجرای عملی امر به معروف و نهی از منکر حتی از بذل جان خود نیز دریغ نکردهاند.
امر به معروف و نهی از منکر از مهمترین فرائض اسلام است که سایر فرائض به وسیله آن دو اقامه و از ضروریات دین شمرده می شود.
امام خمینی رحمه الله علیه فرمودند: « شما و ما موظفیم جهان در تمام اموری که مربوط به دستگاه های اجرایی است امر به معروف کنیم و اگر اشخاصی پیدا شوند که خلاف می کنند معرفی کنیم».
مقام معظم رهبری هم فرمودند :که امروز امر به معروف و نهی از منکر هم مسئولیت شرعی و هم مسئولیت انقلابی و سیاسی است و پایه دین را امر به معروف و نهی از منکر محکم میکند. لهذا به منظور احیای معروف ها در ادارات ضرورت هست که:
1 - تمام جلسات با قرائت قرآن آغاز شود.
2 - در وقت شرعی ظهر همه جلسات خاتمه و به نماز پرداخته شود
۳- پخش صدای اذان با بلندگو توسط مسئولین ذی ربط و تشویق و ترغیب موذنان به اذان حلقومی.
4 - تابلوهای بسیار زیبا در موردخود سازی و تذکرات اخلاقی در مکان های مناسب نصب شود.
5- به شیوه های مطلوب کارمندان را به وظایف انسانی و اهمیت خدمت شرافتمندانه به مراجعین آگاه نمایند.
۶- برنامه ریزی و تبلیغات مناسب و تشویق کارکنان به تقوای الهی، مجاهدت در راه خدا ، برادری و ایثار ، حسن خلق ، حفظ بیت المال، وقت شناسی و انضباط.
۷ - شناسایی راه حل های مناسب برای تسهیل و تسریع و هدایت و راهنمایی مراجعین و دریافت و بررسی پیشنهادات و انتقادات آنها.