ورزش

ظرفیت‌های استقلال و پرسپولیس ؛ واقعیت یا آرزو!؟

در حال حاضر در تمام جاهای دنیا باشگاه از طریق بخش خصوصی اداره می‌شود و کسی دراین زمینه هیچ تردیدی وجود ندارد – البته سایر باشگاه‌ها می‌بایست به شکل خصوصی اداره شوند. اما چون از توان و ظرفیت‌های استقلال و پرسپولیس برخوردار نیستند، در مرحله اول نمی‌توانند خصوصی شوند. اما چون جریان خصوصی‌سازی باشگاه‌ها باید به صورتی باشد که به تدریج تمامی باشگاه‌هاخصوصی شوند، چرا که اگر می‌خواهیم فوتبال حرفه‌ای داشته باشیم، لزوماً باید به شکل اجباری در این سمت حرکت کنیم. حتماً باید به این نکته عنایت داشت که منظور از باشگاه «تیمداری» نیست، بلکه باشگاه‌داری به معنای واقعی کلمه است.
خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس یک سلسله مسائلی دارد که به برخی از آنان اشاره می‌کنم. این دو باشگاه به علت این که از ظرفیت و پتانسیل ویژه هواداران بسیار زیاد برخوردارند، می‌توانند روند خصوصی‌سازی را با سرعت زیادتری دنبال کنند. البته منظور از خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس، یک خصوصی‌سازی واقعی است نه این که این دو باشگاه را از دولت بگیریم و در اختیار افراد خاصی قرار دهیم و یا در اختیار بخش کوچکی از دولت قرار گیرد! منظور من از خصوصی‌سازی به شکل کامل و درست کلمه است که باشگاه یک مجمع عمومی داشته باشد و این مجمع هیات مدیره را انتخاب کند و اعضای هیات مدیره مدیر عامل را از بین خودشان انتخاب کنند.
برای تداوم خصوصی‌سازی لازم است یک برنامه بلند مدت در دستور کار قرار گیرد و راه‌های کسب درآمد مانند حق پخش، داشتن اسپانسر و فروش بازیکن کاملاً مشخص شود تا باشگاه بر اساس کسب درآمد مشخص و در اختیار داشتن توان مالی معین، اقدام به برنامه‌ریزی کردند و هیچ هزینه غیرشفافی بر باشگاه تحمی نشود. زیرا بخش خصوصی چون می‌داند کسب درآمد در یک باشگاه کار آسانی نیست به همین علت هیچ گونه هزینه بی مورد برای باشگاه ایجاد نمی‌کند.
-    در حال حاضر در تمام جاهای دنیا باشگاه از طریق بخش خصوصی اداره می‌شود و کسی دراین زمینه هیچ تردیدی وجود ندارد – البته سایر باشگاه‌ها می‌بایست به شکل خصوصی اداره شوند. اما چون از توان و ظرفیت‌های استقلال و پرسپولیس برخوردار نیستند، در مرحله اول نمی‌توانند خصوصی شوند. اما چون جریان خصوصی‌سازی باشگاه‌ها باید به صورتی باشد که به تدریج تمامی باشگاه‌هاخصوصی شوند، چرا که اگر می‌خواهیم فوتبال حرفه‌ای داشته باشیم، لزوماً باید به شکل اجباری در این سمت حرکت کنیم. حتماً باید به این نکته عنایت داشت که منظور از باشگاه «تیمداری» نیست، بلکه باشگاه‌داری به معنای واقعی کلمه است.


https://shoma-weekly.ir/kDzmPR