
ارزیابی شما از لیست اخیر اصولگرایان آن هم درحالی که صدای وحدت اصولگرایی را به همراه دارد چیست؟
با تشکر از همه دوستان اصولگرا که در این مدت از هیچ کوششی فروگذار نکردند؛ اما این حضور گسترده کار را برای جریانات سیاسی بسیار سخت خواهد کرد، زیرا بهعنوان مثال در حوزه انتخابی اراک، کمیجان و خنداب هر طیف و جریانی باید از یک یا حداکثر از دو کاندیدا حمایت کند و گزینش از میان این تعداد کاندیدای تأییدصلاحیتشده کار دشواری است.
علیرغم همه این مسائل برخی عقلای اصولگرای استان طی ماههای اخیر برای حضور مقتدرانه و منسجم در انتخابات مجلس و خبرگان دور هم گرد آمدند و رایزنیها و بحثهای متعددی در راستای ایجاد وحدت و ائتلاف بین تشکلها و شخصیتهای اصولگرا صورت گرفت که در نهایت منجر به معرفی برخی افراد شد.
آیا رأیآوری لیستی در شهرستانها هم مانند شهرهای بزرگ مورد اقبال واقع میشود یا اینکه لیست در شهرستانهای کوچک جایگاه و اهمیتی ندارد و کاندیداهای منفرد شانس بیشتری دارند؟
امروز کشور ما با یک دهه قبل تفاوت زیادی دارد، انتخاب افراد شایسته و کارآمد برای حضور در مجلس که یکی از ارکان نظام مردمسالاری دینی است کاری تخصصی و دشوار است که از عهده هر کسی بر نمیآید.
در اینجا یک اصل عقلی و دینی وجود دارد که میگوید در امری که در آن تخصص کافی ندارید، بهتر است به نخبگان و متخصصان آن امر مراجعه کنید و از آنها مشورت بگیرید.
لذا به همین دلیل من معتقدم که بسیاری از مردم به دلایلی همچون گذشته فرصت لازم برای تحقیق درباره صلاحیت تعداد زیادی از افراد ثبتنامکننده را ندارند، پس احزاب و نخبگان سیاسی موظف هستند در این عرصه نقشآفرینی کنند و کار تحقیقات نامزدها را برعهده بگیرند و نظر کارشناسی خود را با اعلام لیستهای انتخاباتی به مردم ارائه دهند. درعین حال این تجربهای که بهدست آمد را باید ارج نهاد و نقاط ضعف آن را برای دورههای آتی به قوت تبدیل کرد، امیدواریم مردم هم به این لیست اعتماد کنند.
به نظر شما مردم استان چگونه میتوانند به این لیستهایی که شما اشاره کردید اعتماد کنند؟
جریان اصولگرایی استان در این دور از انتخابات دو لیست ارائه داده که یکی مربوط به مجلس خبرگان رهبری و دیگری مربوط به مجلس شورای اسلامی است.
در خصوص مجلس خبرگان رهبری که حساسیت ویژهای دارد و به تخصص خاصی نیازمند است، باید به متخصصترین گروهها و خبرهترین افراد مراجعه کنیم و از آنها مشورت بگیریم.
عقل و شرع به ما حکم میکند که به مشاوران نخبه و طراز اول مراجعه کنیم، یکی از تشکلهایی که میتواند بهترین مشورت و کمک را به ما بدهد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است که مجموعهای از علما و فضلا و مجتهدین طراز اول کشور هستند.
خوشبختانه این تشکل در استان مرکزی یک لیست ارائه داده که کار ما را بسیار آسان کرده و مردم میتوانند حرف این نهاد را حجت قرار دهند و به آن اعتماد کنند؛ اما در مورد مجلس شورای اسلامی شرایط کمی متفاوت است.
رهبر حکیم انقلاب هم به این موضوع اشاراتی داشتند و در دو دیدار با کلامهای متفاوتی آن را تشریح کردند و فرمودند: «رأیدادن و اعتماد به فهرستی که از سوی افراد متدین، مؤمن، انقلابی و در خط امام معرفی شده باشد».