اقتصاد

دست جریان دلالی باید از نظام تأمین و توزیع قطع شود

رئیس‌جمهور در دیدار با جمعی از نمایندگان اصناف، اتحادیه‌ها و بازاریان گفت: اعتقاد راسخ داریم که دست جریان دلالی باید از نظام تأمین و توزیع قطع شود و باور داریم که خود تشکل‌های صنفی بهتر از هرکس دیگری می‌توانند در این راستا ایفای نقش کنند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در نشستی صمیمی با جمعی از نمایندگان اصناف، اتحادیه‌ها و بازاریان که با ضیافت افطار پایان یافت، حمایت از اتحادیه‌ها و اصناف را سیاست اصولی دولت مردمی دانست و بر مشارکت مؤثر بخش خصوصی در اقتصاد به‌عنوان راهکار اساسی تحقق شعار سال تأکید کرد.

وی با تجلیل از نقش مهم و مؤثر اصناف در مقاطع مختلف تاریخ انقلاب، از مبارزات قبل از انقلاب تا دوران دفاع مقدس و زمان تحریم‌های ظالمانه دشمن، تصریح کرد: به‌اعتقاد دولت مردمی امور مربوط به تولید و توزیع و نظارت بر اصناف باید به اتحادیه‌ها واگذار شود و دولت صرفاً نقش حمایتی و هدایتی داشته باشد.

رئیس‌جمهور اصناف و اتحادیه‌ها را بهترین ناظران بر فعالیت اصناف دانست، به‌شرط آنکه اتحادیه‌ها با نظارت متعهدانه خود اولین مدعی تخلفات هم‌صنفان خود باشند و حقوق و منافع مصرف‌کننده و تولیدکننده را توأمان مدنظر داشته باشند.

رئیسی با اشاره به اظهارات تعدادی از سخنرانان در این نشست درباره اهمیت مقابله مؤثر با دلالی و واسطه‌گری، تصریح کرد: اعتقاد راسخ داریم که دست جریان دلالی باید از نظام تأمین و توزیع قطع شود و باور داریم که خود تشکل‌های صنفی بهتر از هر کس دیگری می‌توانند در این راستا ایفای نقش کنند.

وی همچنین با اشاره به درخواست‌های مطرح‌شده برای پرهیز از قیمت‌گذاری‌های دستوری، خاطرنشان کرد: آنچه در سیاست‌های دولت محوریت دارد جلوگیری از اجحاف به تولیدکننده و مصرف‌کننده است و میدان دادن به اتحادیه‌ها و اصناف می‌تواند علاوه بر تنظیم بازار و جلوگیری از وارد شدن اجحاف به هر یک از ارکان تولید و مصرف، باعث برخورد مؤثر با واسطه‌ها به‌عنوان برهم‌زنندگان نظام تأمین و توزیع نیز بشود.

رئیس‌جمهور همچنین قاچاق کالا را باعث وارد آمدن ضربات مهلک بر پیکر تولید، اشتغال و اقتصاد کشور دانست و گفت: مقابله با قاچاق کالا باید از مبدأ صورت گیرد و البته در این مسیر نیز تشکل‌های صنفی می‌توانند با انضباط‌بخشی به واردات، صادرات و نظام تأمین و توزیع، سهم مؤثری در جلوگیری از توزیع کالای قاچاق در بازار داشته باشند.

رئیسی همچنین با اشاره به طرح درخواست استمهال تسهیلاتی که تولیدکنندگان پس از آغاز اجرای طرح مردمی شدن یارانه‌ها دریافت کرده بودند، اضافه کرد: استمهال این تسهیلات و نیز تأمین سرمایه در گردش برای تولیدکنندگان از موارد قابل بررسی است که رئیس‌کل بانک مرکزی و وزیر صنعت، معدن و تجارت آن را پیگیری خواهند کرد.

وی با بیان اینکه علی‌رغم همه تحریم‌ها و دشمنی‌ها ذخایر ارزی کشور خوب و قابل اتکا است، تخصیص به‌موقع ارز و ثبات قیمت آن را از جمله مسائل مهمی دانست که دولت باید در این دو زمینه از تولید و تأمین کنندگان کالاهای اساسی و مواد اولیه حمایت کند.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با تأکید به اینکه سامانه‌های نظارتی جایگزین اتحادیه‌ها و اصناف نخواهند بود، بلکه امکانی برای تسهیل جمع‌آوری، جمع‌بندی و ارائه اطلاعات هستند، اضافه کرد: مسئولیت اصلی در عرصه نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی به‌عهده نیروهای انسانی کارآمد و صاحب تجربه‌ای است که در میدان عمل آب‌دیده شده و مورد اعتماد اصناف قرار گرفته و اینک به‌عنوان نماینده اصناف و مشاغل مختلف به عضویت اتحادیه‌های صنفی درآمده‌اند.

رئیسی همچنین از نقش‌آفرینی مثبت بسیج اتحادیه‌ها و اصناف در راستای تلاش برای ایجاد زنجیره امین تأمین و توزیع کالا قدردانی کرد.

==========================

4 درخواست مسئول بسیج اصناف از رئیس جمهور

جمعی از نمایندگان اصناف، اتحادیه‌ها و بازاریان با آیت الله «سید ابراهیم رییسی» ریئس جمهور دیدار و گفتگو کردند.

غلامرضا حسن پور مسئول سازمان بسیج اصناف ، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور در این نشست صمیمانه در سخنانی اعلام کرد: یکی از عوامل مهم تورم،معیوب بودن زنجیره تامین تا توزیع است.

وی افزود: چنانچه با ایجاد رقابت واقعی و حذف انحصار،شبکه امین اعم از واردکننده امین ،تولید کننده امین و کسبه امین در کشور شکل بگیرد علاوه بر شفاف شدن مبادلات مالی ، دلالان غیرضرور حذف و شاهد مهار تورم خواهیم بود.

متن کامل سخنان مسئول سازمان بسیج اصناف ، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور به شرح ذیل است.

یاد یازده هزار شهید اصناف و بازار بویژه شهید شاخص سال ۱۴۰۲ اصناف کشور شهید حاج اسماعیل رضایی از میدان میوه و تره بار که ۶۰ سال پیش توسط رژیم طاغوت تیرباران شد،را گرامی می‌داریم.

محور اول: اشتغال

از سه میلیون واحد صنفی ،۶۰۰ هزار واحد تولیدی وجود دارد به اضافه‌ی واحدهای خدماتی و خدمات فنی،چنانچه در هرکدام از این واحد ها یک نفرجوان مشغول شود ، ضمن مهارت آموزی در محیط کسب و کار واقعی این شغل را انتخاب نماید،مشکل عمده بیکاری حل خواهد شد و نیاز به هزینه کردن دولت نخواهد بود.
طرح(( اشتغال پایدار در محیط واقعی کسب و کار)) دنبال این مهم است به نحوی که در سال ۱۴۰۱ علی رغم همه موانع، بسیج اصناف توانست با اجرای آزمایشی این طرح ۱۰ هزار اشتغال به وجود آورد.

درخواست :

چنانچه دولت محترم ماده ۱۹۱ قانون کار را اعمال نماید اشتغال درکشور تحولی بزرگ را شاهد خواهد بود و مانع اصلی از سر راه برداشته خواهد شد.

متن ماده ۱۹۱ قانون کار:

کارگاه های کوچک کمتر از ده نفر را می توان بر حسب مصلحت موقتا از شمول بعضی از موارد این قانون مستثنی نمود ،تشخیص مصلحت و موارد استثنا به موجب آیین نامه ای خواهد بود که با پیشنهاد شورای عالی کار به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

محور دوم : ایجاد زنجیره امین از تامین تا توزیع

یکی از عوامل مهم تورم،معیوب بودن زنجیره تامین تا توزیع است چنانچه با ایجاد رقابت واقعی و حذف انحصار،شبکه امین اعم از واردکننده امین ،تولید کننده امین و کسبه امین در کشور شکل بگیرد علاوه بر شفاف شدن مبادلات مالی ، دلالان غیرضرور حذف و شاهد مهار تورم خواهیم بود در کشور ۱۰ هزار کاسب امین در توزیع مایحتاج عمده مردم شناسایی و در حال حاضر همکاری دارند.(بازرسی و نظارت بر بازار توسط ۱۲ هزار بسیجی اصناف بعد از تفاهم نامه مشترک با معاون اول رییس جمهور تاکنون با فراز و فرودهایی در حال انجام است)
نمونه بارز ایجاد زنجیره امین را در ((ماسک)) شاهد بودیم بسیج اصناف کشور توانست با بسیج ۵۰۰ کارگاه تولیدی صنفی و گروه جهادی که عمدتا به تولید پوشاک مشغول بودند،شبکه تولید ماسک را ایجاد نماید و با حمایت از تولید پارچه اصلی ماسک(ملت بلون)توسط بخش خصوصی،تولید این پارچه را از انحصار خارج نماید و با نظارت بر توزیع ماسک بصورت مویرگی،علاوه بر تامین ماسک کشور،کاهش چشمگیر قیمت ماسک را رقم بزند(همه چیز گران شد اما ماسک ارزان شد) و این محصول را به مرحله صادرات برساند در تولید دستگاه‌ اکسیژن ساز خانگی هم همین اتفاق رخ داد.

درخواست :

وزارتخانه ها باید راه را برای حضور فعالان اقتصادی واقعی و فعالان مردمی در اقتصاد کشور به ویژه واردات مواد اولیه و ضروری و تولید محصولات که در کشور انحصار دارد بازنموده و با هوشمند سازی زنجیره تامین تا توزیع به اجرای این طرح کمک نمایند.

محور سوم: صادرات محصولات واحدهای تولیدی صنفی

به منظور رفع کم تحرکی در تجارت خارجی و به تبع آن رشد تولید، باید برای صادرات محصولات واحدهای تولیدی صنفی کارهای ویژه ای را انجام داد ازجمله ارتباط واحدهای تولیدی با یکدیگر برای افزایش در کیفیت و کمیت تولید با نشان تجاری مشترک که توسط اتاق اصناف و بسیج قابل اجرا است .
کارگروه بسیج اصناف برای اولین بار در بهمن ۱۴۰۱ توانست درکشور روسیه،در نمایشگاه بین المللی پوشاک با ۵ شرکت خصوصی حضور یابد و پوشاک ایران را به رخ جهان بکشد همچنین در تمام اتاق های بازرگانی بسیج تجار راه اندازی شد.

درخواست:

ارائه مشوق های صادراتی ویژه دولت به محصولات واحدهای تولیدی صنفی و رفع موانع صادراتی

محور چهارم : تکریم عفاف و حجاب

طرح تکریم عفاف و حجاب توسط بسیج اصناف کشور به مبادی ذیربط ارائه گردیده است.

درخواست:

وزیر محترم صمت و رییس هیات عالی نظارت با تشکیل جلسه فوق العاده، طرح بسیج اصناف کشور در خصوص تکریم عفاف و حجاب را بررسی نموده و به همراه سایر پیشنهادها به کل کشور ابلاغ نماید(وصیت شهید زقاقی به پیوست)

پیشنهاد آخر:

در جلسات رییس جمهور محترم با تولیدکنندگان که قرار شد به صورت منظم برقرار شود نمایندگان اصناف و تجار هم حضور یابند تا صحبت های هر سه بخش با هم شنیده شود و تصمیمات برای کل زنجیره تامین ،تولید و توزیع اتخاذ گردد.
سازمان بسیج اصناف،بازاریان و فعالان اقتصادی کشور آمادگی حضور در این جلسات به صورت کارشناسی همراه با ارائه گزارش میدانی را اعلام می‌دارد.

https://shoma-weekly.ir/sn8Ola